Hyppää sisältöön
Home Vuoden 2024 Korkeakoulupedagogiikan päivät – Pedaforum järjestetään HAMKissa

Vuoden 2024 Korkeakoulupedagogiikan päivät – Pedaforum järjestetään HAMKissa

Korkeakoulupedagogiikan päivät – Pedaforum on vuosittain järjestettävä korkeakoulupedagogiikan alan merkittävin konferenssi. Ensi kesänä tapahtuman järjestää Hämeen ammattikorkeakoulu.

Vuoden 2024 Pedaforum järjestetään 5.-6.6.2024 HAMKissa, Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella. Tapahtuma alkaa verkostotapaamisilla 4.6.

Pedaforum 2024:n tavoitteena on jakaa kokemuksia hyvistä käytännöistä ja tietoa korkeakoulupedagogisesta tutkimuksesta laadukkaan oppimisen edistämiseksi ja opetuksen kehittämiseksi. Tapahtuma kokoaa monipuolisesti opetuksen, ohjauksen ja opintohallinnon asiantuntijoita sekä muita korkeakouluopetuksesta ja -tutkimuksesta kiinnostuneita osallistujia. Puheenvuoron pitävät mm. Massachusetts Institute of Technologyn vanhempi lehtori, Presence Instituten perustaja ja puheenjohtaja Otto Scharmer ja kirkkososiologian professori Anne-Birgitta Pessi Helsingin yliopistosta. Paikalle odotetaan noin 500 osallistujaa. Tapahtuman iltajuhla vietetään idyllisissä puitteissa Vanajanlinnassa.

Konferenssin teemana on Korkeakoulupedagogiikka globaalin hyvinvoinnin rakentajana. Teemaa käsitellään monialaisesti ja tavoitteena on osallistaa korkeakoulutoimijoita hyvinvoinnin edistämisessä. Korkeakoulupedagogiikan hyvinvointiin ja globaaleihin kysymyksiin liittyvien esitysten lisäksi päiville toivotaan esityksiä laajasti korkeakoulupedagogiikan ajankohtaisista ilmiöistä, esimerkiksi kestävyydestä ja saavutettavuudesta, jatkuvan oppimisen tukemisesta tai tekoälyn mahdollisuuksista ja haasteista korkeakoulutuksessa. 

HAMKin vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä iloitsee tulevasta tapahtumasta, joka tuo yhteen sekä suomalaisia että kansainvälisiä toimijoita, jotka yhdessä tekevät huipputyötä sekä opiskelijoiden oppimisen että hyvinvoinnin edistämiseksi.

“Laadukkaan ja hyvinvointia tukevan korkeakoulupedagogiikan avulla voimme tarjota opiskelijoille monipuolisia oppimiskokemuksia, taitoja ratkaista viheliäisiä ongelmia, edistää kestävää kehitystä ja näin tukea myös globaalin hyvinvoinnin rakentumista. Erityisen tärkeää se on nyt, kun ympärillämme oleva epävarmuus on lisääntynyt”, Ahokallio-Leppälä sanoo.

Tapahtuman ohjelma päivittyy verkkosivuillemme.

Lisätiedot