Hyppää sisältöön

Valintakokeet- ja tehtävät

Suurimpaan osaan HAMKin tutkintokoulutuksia voit tulla valituksi osallistumalla kansalliseen AMK-valintakokeeseen. Osaan koulutuksistamme käytämme kuitenkin muita valintamenettelyjä ja tehtäviä. Löydät tältä sivulta tietoa kaikista eri kokeista, tai tehtävistä, joita opiskelijavalintoihimme liittyy.

AMK-valintakoe

AMK-valintakoe on korkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. Suomenkielisten tutkintojen koe järjestetään korkeakoulujen kampuksilla, joihin tarvitset mukaan oman kannettavan tietokoneesi.

Englanninkielisten ohjelmien koe (International UAS Exam) järjestetään kokonaan verkossa, ja sen voi suorittaa kotoa omalta tietokoneelta.

Tutustu AMK-valintakokeen ohjeisiin huolellisesti ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla. Katso lisäksi alta HAMKin tarkennettuja ohjeita kokeisiin saapujille.

Valintakokeet

Syksyn 2023 AMK-valintakoe

Syksyn 2023 valintakoe järjestetään 30.-31.10.2023 Hämeen ammattikorkeakoulussa, Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella. 

Valintakokeessa testataan hakijoiden korkeakouluvalmiuksia eikä siihen ole ennakkomateriaalia.

AMK-valintakokeen esimerkkitehtäviin ja koenäkymään, sekä matemaattis-lunnontieteelliset taidot osiossa käytettävissä olevaan laskimeen voi tutustua ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla kohdassa AMK-valintakokeen osiot.

Valintakoekutsut

Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä valintakoekutsua ennakkoon.

Saat viikolla 43 tekstiviestillä ja sähköpostitse tunnisteen, joka sisältää tarkat tiedot valintakokeen ajasta ja paikasta sekä QR-koodin. QR-koodin tarvitset mukaan valintakokeeseen. Varaudu esittämään QR-koodi joko puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna. Linkki tunnisteeseen löytyy myös Oma Opintopolku -palvelusta viikolla 43.

Seuraa aktiivisesti Opintopolun hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostia. Muista tarkistaa myös roskapostikansio.

Valintakokeen suorittaminen Hämeen ammattikorkeakoulussa

Ota mukaasi valintakokeeseen:

 • Kannettava tietokone ja laturi sekä halutessasi langallinen hiiri
 • Hyväksyttävä henkilöllisyystodistus (passi, kuvallinen henkilökortti, suomalainen ajokortti, kuvallinen EU/ETA-maan henkilökortti)
 • QR-koodi
 • Kynä
 • Vesipullo ja halutessasi pienet eväät

Huomio ennen valintakokeeseen ilmoittautumista:

 • Tarkista QR-koodista etukäteen saapumisohje ja mistä ovesta sinun pitää kulkea rakennukseen sisään.
 • Huomioi huolellinen käsihygienia

Jos sinun pitää käydä WC:ssä, käy siellä ennenkuin ilmoittaudut valintakokeeseen.

Ilmoittautuminen ja henkilöllisyyden tarkastaminen
 • Ilmoittautumispisteillä on webkamerat QR-koodien lukemista varten. Ota QR-koodi esille valmiiksi
 • Näytä QR-koodia kameralle puhelimestasi tai erillisestä tulosteesta
 • Esitä henkilöllisyystodistus ilmoittautumispisteellä (jos käytät kasvomaskia, poista kasvomaski tunnistautumisen ajaksi).
 • Kun olet ilmoittautunut, sinut ohjataan suoraan koetilaan. Tämän jälkeen WC-käynnit ovat sallittuja vain valintakokeen valvojan saattamana
Vaate-/tavarasäilytys
 • Jätä ylimääräiset älylaitteet kotiin (esim. älykellot, langaton hiiri)
 • Voit ottaa laukkusi/vaatteesi halutessasi koetilaan. Voit myös jättää tavarasi tilan ulkopuolella olevaan naulakkoon (omalla vastuulla)
Ruokailu
Turvallisuus

AMK-valintakoe toteutetaan viranomaisten turvallisuusohjeita noudattaen.

Edellytämme kampuksilla edelleen huolellista käsihygieniaa. Oireisille suositellaan aina ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka.

Yksilölliset järjestelyt valintakokeessa

Yksilöllisten järjestelyjen hakemus on toimitettava liitteineen viimeistään 21.9.2023 klo 15.00.

HAMKissa käytössä olevan sähköisen lomakkeen ja tarkat ohjeet yksilöllisten järjestelyjen hakemiseen löytyvät ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Tammikuun 2024 international UAS exam

Tammikuun International UAS exam järjestetään 21.3.2024 klo 12 alkaen verkossa.

Kevään 2024 AMK-valintakoe

Julkaisemme kevään 2024 valintakokeen tiedot alkuvuodesta 2024.

Valintakoekampukset

Voit osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen valintakokeeseen Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa (kevään ja syksyn yhteishaut) sekä Riihimäen kampuksella (kevään yhteishaku)

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Hämeenlinnan kampuksella on noin 30 koulutusta ja se toimii myös kaikkien HAMKin tutkimusyksiköiden kotikampuksena. Lisäksi korkeakoulukeskus tarjoaa oivat puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen niin sisäisille kuin ulkopuolisille toimijoille, joten kampuksella riittää usein vilinää ja vilskettä.

Riihimäen kampus

Monipuolista tekniikan osaamista, robotiikkaa ja liikennealaa, tätä kaikkea löydät Riihimäen kampukselta! Kampuksen opintotarjontaan kuuluu sekä suomen- että englanninkielisiä insinöörikoulutuksia, joista valmistuu tulevaisuuden moniosaajia.

Opetuksen lisäksi kampuksella tehdään myös paljon tutkimustyötä. Kampukselta löytyy loistavat puitteet niin teoreettiselle kuin käytännölliselle opiskelulle ja tutkimukselle, tiloja löytyy monipuolisesti konetekniikan pajasta auditorioon ja videostudiosta ATK-luokkiin. Esimerkiksi opinnoissa käytössä olevat 3D-tulostimet ja erilaiset robotit tukevat hyvin käytännönoppimista.

Muut valintakokeet- ja tehtävät

Täältä löydät tietoa muista valintakokeista, portfolioista tai ennakkotehtävistä. Muista tarkistaa koulutuskohtaiset tiedot koulutuksen omilta sivuilta, koulutuksen valintakriteereistä.

Lukuvuosi 2023 – 2024

Älykäs ja kestävä muotoilu (AMK)

HAMKin oma valintakoe järjestetään keväällä 2024. Hakijat kutsutaan valintakokeeseen myöhemmin ilmoitettavaan päivään mennessä.

Huomaa, että HAMKin älykkään ja kestävän muotoilun koulutus ei ole mukana ammattikorkeakoulujen valintakoeyhteistyössä.

Tämä informaatio koskee myös englanninkielistä Smart and Sustainable Design -koulutusta.

Muuntokoulutukset (AMK)

HAMKin muuntokoulutuksissa opiskelijat valitaan portfolion tai ennakkotehtävän perusteella. Julkaisemme ohjeet portfolion ja ennakkotehtävien tekemiseen lähempänä hakuaikaa. Tuotos ladataan liitteenä omalle hakemuksellesi opintopolussa.

YAMK-tutkintokoulutukset

HAMKin ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin opiskelijat valitaan ennakkotehtävän perusteella. Julkaisemme ennakkotehtävän ja ohjeet ennen hakuajan alkua. Tuotos ladataan liitteenä omalle hakemuksellesi opintopolussa.

Kuinka voin hakea?

Voit tutustua täällä erilaisiin tapoihin hakea tai ilmoittautua HAMKin koulutuksiin:

Hakijatiedotteet: