Pienpanimohanke - Hämeen ammattikorkeakoulu
Pienpanimohanke
Hämeen ammattikorkeakoulu
-

Pienpanimohanke

Hanketiedot

Kirkkautta pienpanimoiden laatutyöhön

Hankkeen päätavoitteena on tiedottaa laadunhallinnasta osana pienpanimoiden omavalvontaa ja edistää alan toiminnan laatua yleisesti erilaisten tiedotus- ja koulutustoimenpiteiden avulla.

​Hanke auttaa kehittämään pienpanimoalan laatu- ja yrittäjäosaamista, kilpailukykyä sekä laatu- ja jäljitettävyysjärjestelmiä järjestämällä ajankohtaisiin ja keskeisiin aiheisiin pureutuvia työpajoja, koulutuspäiviä ja tietoiskun. Lisäksi yrittäjien kanssa laaditaan digikortteja keskeisistä laadunhallinnan välineistä tallennettavaksi esimerkiksi Pienpanimoliiton sivustolle. Jäljitettävyys ja läheisyys on tärkeä osa pienpanimoiden brändiä, ja sitä kautta yrittäjät saavat lisäarvoa toimintaansa.

Tiedotushankkeen rahoittamiseksi on saatu Maaseutuviraston myöntämää kansallisen ruokaketjun valtionavustusta. Koulutustoimenpiteet tullaan järjestämään vuosien 2018-19 aikana.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Pienpanimoliiton kanssa.

Hankkeen palautekysely> annathan palautteesi marraskuun alkuun mennessä

Hankkeen tallenne:
Talousosaamisen merkitys osana laadunhallintaa; Tilinpäätöksen lukemisesta talousjohtamiseen

Hankkeen kesätallenne:
Pienpanimo ja laadunvalvonta: Mitä mitata ja miksi? Katso tästä

Pidetyt koulutukset:

23.10.2019 Tilaus-toimitusketjujen hallinta tuotteen ja tuotannon laadussa
11.9.2019 Talousosaamisen merkitys osana laadunhallintaa
4. – 5.2.2019 Tietoisku ja työpaja
24.10.2018 Jäljitettävyyden merkitys pienpanimoalalla
25. – 26.9.2018 Pienpanimoiden omavalvontasuunnitelma
8.5.2018 Hankkeen avauspäivä, teemana pienpanimoiden hygienia

YHTEYSTIEDOT

Taustaa

Hankkeen sisällöt

Toimenpiteiden avulla hanke välittää tietoa seuraavista laatu- ja jäljitettävyysjärjestelmien sisältöalueista:

Olutpannu

  1. Pienpanimoiden laatujärjestelmä sekä niiden omavalvonta
    • tuotantoympäristön hygienia sekä mikrobiologiset riskit
    • pienpanimoiden laatujärjestelmien (omavalvonnan) kehittäminen
    • Koulutuspäiviä 3 
  2. Pienpanimoiden laadunvarmistus sekä laadunhallinnan työkalut
    • laadunhallinnan työkalujen hyödyntäminen pienpanimoalalla
    • pienpanimoiden tuotteen ja tuotannon laadunhallinta
    • oluen raaka-aineet ja niiden merkitys lopputuotteessa
    • oluen valmistusprosessin laadunhallinta
    • tilaus-toimitusketjujen hallinta tuotteen ja tuotannon laadussa
    • talousosaamisen merkitys osana laadunhallintaa
    • alan yritysten laadunhallinnan välineeksi tehtävien digikorttien laadinnan tukeminen
    • Koulutuspäiviä tai työpajoja 3
  3. Ajankohtaista alan laeista ja säädöksistä, jäljitettävyysjärjestelmä
    • ajankohtaista alan laeista ja asetuksista
    • ajankohtaisia lainsäädännöllisiä aiheita ja viranomaisilta tulevia ohjeistuksia esim. mahdolliset alkoholilainsäädännön muutokset
    • jäljitettävyysjärjestelmä osana yrityksen liiketoimintastrategiaa ja laadunhallintaa
    • alan yritysten laadunhallinnan välineeksi tehtävien digikorttien laadinnan tukeminen
    • Tietoiskuja 1, työpajoja 1

Tilaisuuksia yhteensä 8

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU