Kasvis-TKI
Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun
Hankkeen tiedot
Hanke | Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun (Kasvis-TKI) |
Kesto | 1.1.2024–30.6.2026 |
Toteuttajat | Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (pääkoordinaattori), Luonnonvarakeskus, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Hämeen ammatti-instituutti Oy, Koulutuskuntayhtymä Tavastia |
Rahoittajat | Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Hämeen liitto |
Budjetti | 494 818 € (HAMK:n osuus 143 463 €) |
Ilmasto- ja ympäristöystävällisten sekä ravitsemuksellisten hyvien kasvisruokatuotteiden kehittämisessä tarvitaan monipuolista osaamista, jonka vuoksi yritysten ja ruoka-alan toimijoiden yhteistyön tiivistäminen on tärkeää. Edistämme Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hankkeessa uudenlaisten kasvistuotteiden tarjontaa tuottamalla tietoa ja reseptiikkaa koko kasvisketjun käyttöön.
Kohderyhmä
Puutarha- ja elintarvikealan yritykset sekä ammattikeittiöt Kanta-Hämeessä
Toiminta-alue
Kanta-Häme
Toteutus
- Uusien kasvisruokatuoteideoiden kerääminen ja jalostaminen
- Innovaatio-osaamisen lisääminen
- Uudet raaka-aine-, tuote- ja teknologiakokeilut
- Uutta kasvisruokavalikoimaa asiakaslähtöisesti yhdessä kehittäen
Tapahtumat
Lepaa-näyttely 15.–17.8.2024
Olemme mukana Pohjoismaiden suurimmassa puutarha- ja viheralan tapahtumassa Hattulan Lepaalla. Päivitämme ohjelmamme myöhemmin.
Lepaan näyttely
Lepaa on puutarha-alan vuosittainen tapahtuma, joka pidetään Hämeen Ammattikorkeakoulun puistomiljöössä. Näyttelyyn ovat tervetulleita niin puutarha- kuin viheralankin ammattilaiset kuin myös kaikki kotipuutarhureista maanviljelijöihin, tutkijoihin, alan opiskelijoihin ja viranomaisiin.
Koostettuja tuloksia hankkeesta
Päivitetään hankkeen edetessä