Hyppää sisältöön
Henkilö tarkastelee laitetta. Kaksi ihmistä katsoo toisiaan taustalla.
Home Tutkimus HAMK Tech

HAMK Tech

Keskitymme valmistavaan teollisuuteen ja rakennettuun ympäristöön

Olemme tulevaisuuden rakentamisen ja teknologiaratkaisujen kehittäjiä. Teemme oman osuutemme maailman olennaisimpien ongelmien ratkaisemiseksi erityisesti kestävän rakentamisen ja uusien teknologioiden hyödyntämisen saralla. 

Keskitymme tekemään soveltavaa tutkimusta ja tekoja, jotka ovat kunnianhimoisia, mutta myös konkreettisia ja hyödyllisiä. Olemme esimerkiksi mukana kehittämässä rakennetun ympäristön energiatehokkuutta ja paloturvallisuutta, tutkimassa biovärien tuotantomenetelmiä ja kestävyyttä sekä laajentaneet Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueiden robotiikkamahdollisuuksia yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tutkimustoiminnassamme tähdätään ekologisesti kestäviin ratkaisuihin, joissa otetaan huomioon vaikutukset ilmastoon ja materiaalien kiertoon. 

Teemme tutkimusta seuraavien teemojen ympärillä:

  • Biopohjaiset materiaalit ja raaka-aineet
  • Älykäs robotiikka
  • Energiajärjestelmät ja älykkäät rakennukset
  • Älykäs valmistus
  • Kestävä teräsrakentaminen
  • Puu- ja hybridirakentaminen

Tuotamme asiakkaillemme laadukkaita rakentamisen ja materiaalitutkimuksen palveluita. Olemme mukana niin kansallisissa kuin kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa, kuten ilmansaasteiden vaikutuksia tutkivassa ICP Materials -verkostossa sekä dynaamisen teräsrakentamisen toimintaympäristö SCECissä. Tutkimusyksikkömme osaaminen yhdistyy monialaiseksi yhteistyöksi HAMKin tutkimuskärkiekosysteemeissä: SmartBiossa, SmartBuiltissa ja SmartEdussa.

Ota yhteyttä