Hyppää sisältöön
Kämmenellä on multaa. Taustalla on peltoa.
Home Tutkimus HAMK Bio

HAMK Bio

Teemme kestävän biotalouden tutkimusta

Olemme kestävän biotalouden tekijöitä, vahvasti mukana ratkaisemassa maailman olennaisimpia ongelmia laboratoriotutkimuksen ja digitalisaation keinoin.

Keskitymme soveltavaan tutkimukseen ja tekoihin, jotka ovat kunnianhimoisia, mutta myös konkreettisia ja hyödyllisiä. Olemme esimerkiksi olleet kehittämässä kestäviä ja hiiltä sitovia kaupunkirakenteita ja digitaalisia sovelluksia maatalouteen sekä ratkaisemassa useita biokaasun tuottamiseen liittyviä haasteita yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tutkimme biopohjaisten raaka-aineiden käyttöä lääketeollisuudessa ja väripigmentteinä.

Teemme akatemiatasoista maaperätutkimusta, kehitämme alueellisesti ja valtakunnallisesti biokaasualan toimintaympäristöjä sekä kasvatamme biotalouden osaamista kansainvälisten kumppaneiden kanssa esimerkiksi Afrikassa. Moderni bioteknologiaosaamisemme edistää kestävien innovaatioiden kehittämistä, tukee uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntymistä sekä tuo keinoja ilmastonmuutoksen hidastamiseen.

Tuotamme asiakkaillemme laboratoriotutkimusta ja analytiikkapalveluita sekä puutarhatalouden ja rakennetun ympäristön soveltavaa tutkimusta, kuten kasvualustojen, -olosuhteiden ja kasvilajikkeiden kokeita erilaisissa kasvuympäristöissä. Osaamisemme näkyy HAMKin jokaisessa kärkisekosysteemissa: SmartBiossa, SmartBuiltissa ja SmartEdussa.

Ota yhteyttä