Hyppää sisältöön
Kämmenellä on multaa. Taustalla on peltoa.
Home Tutkimus HAMK Bio

HAMK Bio

Teemme kestävän biotalouden tutkimusta

Olemme kestävän biotalouden tekijöitä, vahvasti mukana ratkaisemassa maailman olennaisimpia ongelmia laboratoriotutkimuksen ja digitalisaation keinoin.

Keskitymme soveltavaan tutkimukseen ja tekoihin, jotka ovat kunnianhimoisia, mutta myös konkreettisia ja hyödyllisiä. Olemme esimerkiksi olleet kehittämässä kestäviä ja hiiltä sitovia kaupunkirakenteita ja digitaalisia sovelluksia maatalouteen sekä ratkaisemassa useita biokaasun tuottamiseen liittyviä haasteita yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tutkimme biopohjaisten raaka-aineiden käyttöä lääketeollisuudessa ja väripigmentteinä.

Teemme akatemiatasoista maaperätutkimusta, kehitämme alueellisesti ja valtakunnallisesti biokaasualan toimintaympäristöjä sekä kasvatamme biotalouden osaamista kansainvälisten kumppaneiden kanssa esimerkiksi Afrikassa. Moderni bioteknologiaosaamisemme edistää kestävien innovaatioiden kehittämistä, tukee uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntymistä sekä tuo keinoja ilmastonmuutoksen hidastamiseen.

Teemme tutkimusta seuraavien teemojen ympärillä:

  • Biomassojen hyödyntäminen ja analysointi
  • Biokaasuprosessin kehitys, testaus, optimointi ja analyysit
  • Arvokkaiden raaka-aineiden tuotanto kasvien, sienten, levien tms. avulla
  • Modernin biotekniikan mahdollistama sovelluskehitys
  • Elintarvikejalostuksen uudet ratkaisut
  • Maaperän hiilensidonnan ja biodiversiteetin edistäminen
  • Rakennetun viherympäristön ratkaisut
  • Bioalan toimiala- ja politiikkatuntemus

Tuotamme asiakkaillemme laboratoriotutkimusta ja analytiikkapalveluita sekä puutarhatalouden ja rakennetun ympäristön soveltavaa tutkimusta, kuten kasvualustojen, -olosuhteiden ja kasvilajikkeiden kokeita erilaisissa kasvuympäristöissä. Tutkimusyksikkömme osaaminen yhdistyy monialaiseksi yhteistyöksi HAMKin tutkimuskärkiekosysteemeissä: SmartBiossa, SmartBuiltissa ja SmartEdussa.

Ota yhteyttä