Forssa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Forssa
ilmakuva forssan kampuksesta
Ilmakuva Forssan kampuksesta

Forssa

Forssan vanhassa kehräämössä moderni oppimisympäristö

HAMKin Forssan kampuksella koulutetaan ympäristösuunnittelijoita, sairaanhoitajia ja biotalouden insinöörejä.

Forssan kampus pähkinänkuoressa

Forssan HAMKin kampus on noin 575 opiskelijan ja 31 työntekijän korkeakouluyhteisö, jossa koulutetaan sairaanhoitajiaympäristösuunnittelijoita, hevosalan tradenomeja sekä biotalouden insinöörejä. Se sijaitsee 1850-luvun puuvillakehräämössä, joka on uusittu kulttuurihistoria huomioon ottaen.

Kehräämöalueesta on luotu kulttuurin ja koulutuksen keskus, jossa Hämeen ammattikorkeakoulun ohella toimii mm. Wahren-opisto, päiväkoti Pikku-Wahren, Axelin Eskari, kuvataidekoulu, musiikkiopisto, museoita, yrityksiä, kirjasto, keilahalli ja ruokaravintola. Forssassa kampusyhteistyötä toteutetaan Forssan ammatti-instituutin ja lukion kanssa.

Kampuksella toimii vuonna 2008 perustettu kestävän kehityksen opiskelijoiden osuuskunta Team Kestävä. Osuuskunnan tavoitteena on auttaa asiakkaitaan erottumaan sekä toimimaan vastuullisesti ja kustannustehokkaasti kestävän kehityksen periaatteiden mukaan, ja sen erityisosaamista on tapahtumien ideointi ja järjestäminen, viestintä ja markkinointi sekä tutkimukset.

HAMKille tärkeitä yhteistyökumppaneita on Forssan seudulla lukuisia, kuten Luonnonvarakeskus, jonka kanssa HAMKilla on kumppanuussopimus luonnonvara-alan sekä bio- ja kiertotalouden osaamisen vahvistamisesta kansallisesti.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä on puolestaan tärkeä yhteistyötaho sairaanhoitajakoulutuksen näkökulmasta. Opiskelussa paljon harjoittelua ja myös projektiopintoja, jotka toteutuvat hyvinvointikuntayhtymän eri yksiköissä.

Forssassa toimii mm. Biotalouden tutkimusyksikön Cleantech-tutkimusryhmä, jonka työ painottuu cleantech-määritteen (puhdas teknologia) mukaisesti laajasti ympäristötekniikan soveltavaan tutkimus- ja kehitystyöhön.

Opiskelijoita ja muita alueella liikkuvia kampuksella palvelee mm. koulutusalojen kirjallisuuteen painottuva kirjasto ja ruokala Kostholli.

Ilmakuvaa Forssan kampukselta

Kuvaus: Matias Sahinoja ja Aleksi Ritakallio, kestävä kehitys (YSKENU14A2).​

Opiskelijan Forssa

A video showing off city of Forssa for international students. In co-operation with Forssan Yrityskehitys Oy and HAMK

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU