Forssa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Forssa
ilmakuva forssan kampuksesta
Ilmakuva Forssan kampuksesta

Forssa

  • n. 800 opiskelijaa*
  • 34 henkilöstön jäsentä*

Forssassa koulutetaan sairaanhoitajiaympäristösuunnittelijoita, hevosalan tradenomeja sekä biotalouden insinöörejä. Se sijaitsee 1850-luvun puuvillakehräämössä, joka on uusittu kulttuurihistoria huomioon ottaen.

Kehräämöalueesta on luotu kulttuurin ja koulutuksen keskus, jossa Hämeen ammattikorkeakoulun ohella toimii mm. Wahren-opisto, päiväkoti Pikku-Wahren, Axelin Eskari, kuvataidekoulu, musiikkiopisto, museoita, yrityksiä, kirjasto, keilahalli ja ruokaravintola. Forssassa kampusyhteistyötä toteutetaan Forssan ammatti-instituutin ja lukion kanssa.

HAMKille tärkeitä yhteistyökumppaneita on Forssan seudulla lukuisia, kuten Luonnonvarakeskus, jonka kanssa HAMKilla on kumppanuussopimus luonnonvara-alan sekä bio- ja kiertotalouden osaamisen vahvistamisesta kansallisesti.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä on puolestaan tärkeä yhteistyötaho sairaanhoitajakoulutuksen näkökulmasta. Opiskelussa paljon harjoittelua ja myös projektiopintoja, jotka toteutuvat hyvinvointikuntayhtymän eri yksiköissä. Kampuksella on myös Pystyvä koti -simulaatioluokka kotihoidon teknologian testaamiseen.

Forssassa toimii mm. Biotalouden tutkimusyksikön Cleantech-tutkimusryhmä, jonka työ painottuu cleantech-määritteen (puhdas teknologia) mukaisesti laajasti ympäristötekniikan soveltavaan tutkimus- ja kehitystyöhön.

Opiskelijoita ja muita alueella liikkuvia kampuksella palvelee mm. koulutusalojen kirjallisuuteen painottuva kirjasto ja ruokala Kostholli.

*luvut vuodelta 2023.

Ilmakuvaa Forssan kampukselta

Kuvaus: Matias Sahinoja ja Aleksi Ritakallio, kestävä kehitys (YSKENU14A2).​

Opiskelijan Forssa

A video showing off city of Forssa for international students. In co-operation with Forssan Yrityskehitys Oy and HAMK