Hyppää sisältöön
Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen S- ja C-rakennukset. Rakennukset ovat valkoisia, monikerroksisia ja niissä on pinkkejä korostuksia ikkunanpielissä.
Home Hämeenlinna

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä.

Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Hämeenlinnan kampuksella on noin 30 koulutusta ja se toimii myös kaikkien HAMKin tutkimusyksiköiden kotikampuksena. Lisäksi korkeakoulukeskus tarjoaa oivat puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen niin sisäisille kuin ulkopuolisille toimijoille, joten kampuksella riittää usein vilinää ja vilskettä.

Aivan HAMKin tilojen vieressä sijaitseva yrityskeskittymä, Hämeenlinnan Innopark mahdollistaa meille myös erilaisia yritysyhteistyöprojekteja.

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus sijaitsee Visamäen kaupunginosassa valtatie 3 ja 10 läheisyydessä, muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Meille on helppo saapua autolla, julkisella liikenteellä tai vaikka pyörällä. Kampusalueelta ja sen läheisyydestä löytyy erilaisia palveluita, kuten ruokakauppa, lounasravintoloita, liikuntahalli ja opiskelija-asuntoja.

Kampusfaktat

Noin 5000 opiskelijaa

Noin 490 henkilökunnan edustajaa

Hämeenlinna

Osoitteet, ajo-ohjeet ja kartat

Kampuksen käyntiosoite

 • Vankanlähde 9, 13100, Hämeenlinna (pääsisäänkäynti) 
  • A-rakennus: Visamäentie 35 A​ 
  • B-rakennus: Visamäentie 35 B 
  • C-, N- ja S-rakennukset​​: Vankanlähde 9 
  • D-rakennus: Vankanlähde 11 
  • E-rakennus: Visamäentie 35 E 
  • H-rakennus: Visakaarre 5 
  • K-rakennus: Visakaarre 9 
  • O-rakennus: Vankanlähde 13 

Palvelut

Asuminen

Hämeenlinnassa toimii Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiö (HOPS), joka vuokraa asuntoja korkeakoulukeskuksen tuntumasta Visakylästä ja Kampuskaarteesta sekä Hattelmalasta. 

Kauppa

Aivan kampusalueen yhteydessä sijaitsee K-Market Visamäki.

Pienen kaupan kattava valikoima palvelee niin kampuksella työskenteleviä, läheisissä opiskelija-asunnoissa asuvia kuin muitakin Visamäen alueella liikkuvia. Kauppa palvelee asiakkaita aamuvarhaisesta iltamyöhään niin arkena kuin viikonloppuisin.

Palveluvalikoimaan kuuluu muun muassa kätevä take away -valikoima, kuten runsas salaattibaari, paistopiste, sushi, lämmin keitto ja muut evästuotteet.

Lisäksi K-Market tarjoaa verkkokaupan nouto- ja kotiin kuljetuspalvelua sekä Postin ja Matkahuollon palveluita.  

Kirjasto

Tutustu Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksen kirjastopalveluihin!

Liikuntamahdollisuudet

Kampukselta löytyy oma liikuntahalli sekä hyvin varusteltu kuntosali, jotka ovat opiskelijoiden käytössä edullisen liikuntapassin hinnalla. Liikuntapassin voi ostaa joko yhdeksi lukukaudeksi tai -vuodeksi kerrallaan. Passi oikeuttaa ostajan liikuntahallin käyttöön, johon sisältyy kuntosalin päivittäinen käyttö klo 6–22, ohjatut fitnesstunnit ja lajikokeilukurssit sekä palloiluvuorot. 

Lisäksi HAMK Movesilla on sopimus Hämeenlinnan Padel King -hallille. Liikuntapassin ostaneilla on oikeus alennettuihin irtovuorohintoihin. Lisätietoa liikuntapassista ja muista Hämeenlinnan liikuntaeduista sekä niiden hinnoista löydät HAMK Movesin sivuilta. 

Ruokala

Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen alueelta tai sen läheisyydestä löytyy muutama eri vaihtoehto lounastamiseen ja pienempään purtavaan, kuten välipalaan. 

Sodexon kampusravintolan tarjonnasta löytyy maittavaa aamupalaa, monipuolista lounasta ja mukaan napattavia välipalavaihtoehtoja jokaisena arkipäivänä. Ruokalan palveluita täydentää kahvila, jonka valikoimista löytyy kattava välipalatarjonta sekä kuumia että kylmiä juomia. 

Lounastarjonnasta löytyy useampi vaihtoehto opiskelija- ja henkilökuntahinnoin. Tarjolla on useimmiten lämmintä kotiruokaa seka- ja kasvissyöjille, keittolounasta, salaatteja ja patonkeja. Kaikkiin lounasvaihtoehtoihin sisältyy ruokajuoma, lisäkesalaatti ja leipä. Viikoittain vaihtuvan ruokalistan ja muut ravintolan ajankohtaiset tiedot löydät Sodexon nettisivuilta.

Lounas tarjolla maanantaista perjantaihin klo 10.30-13.30 

Kahvila palvelee maanantaista perjantaihin klo 07.45-16.00 

Innoparkin tiloissa toimiva lounasravintola Kyökki tarjoaa maittavaa buffet-, keitto- ja salaattilounasta jokaisena arkipäivänä. Jokaiseen lounasvaihtoehtoon kuuluu lisäksi ruokajuoma, lisäkesalaatti, leipä, jälkiruoka ja kahvi tai tee. Lounaan lisäksi Kyökistä saa ostettua kahvia sekä pientä suolaista tai makeaa. Viikoittain vaihtuvan ruokalistan ja ajankohtaiset hintatiedot löydät Kyökin omilta nettisivuilta. 

Lounas tarjolla maanantaista perjantaihin klo 10.30–13.30 

Kahvila palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.00–15.00 

Perinteisempien lounasvaihtoehtojen lisäksi kampusalueen laidalta löytyy kreikkalainen ravintola Hellenic Pizza & Lunch. Tarjolla on arkisin runsas buffet-lounas sekä päivittäin á la carte -listalta voi tilata kreikkalaisia herkkuja ja kiviuunissa paistettua pizzaa.

Aukioloajat ja lisätiedot löydät ravintolan verkkosivuilta.

Terveydenhuolto

Kaikki tutkintoa suorittavat, läsnäolevaksi ilmoittautuneet korkeakouluopiskelijat saavat perusterveydenhuollon palvelut YTHS:n kautta.

Vapaa-aika

Ota yhteyttä

Muut kampukset

Evo

Ainutlaatuinen metsäkampuksemme tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisia metsäopintoja suomeksi ja englanniksi niin luokkahuoneessa kuin metsässäkin.

Vanha punatiilinen tehdas joka nykyään kampus. pääsisäänkäynti ja edessä vihreitä istutuksia.

Forssa

Forssan kampuksemme sijaitsee vanhassa puuvillakehräämössä, jonka tilat on uusittu tyylikkäästi HAMKin käyttöön. Kehräämöalueelle on syntynyt kulttuurikeskus, jossa toimii koulun ohella kansalaisopisto, musiikkiopisto, museoita, yrityksiä, kirjasto, keilahalli ja ruokaravintoloita.

Hämeenlinna

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Lepaa

Kartanomaisemia, tomaattituotantoa ja 20 hehtaaria puistoalueita, Lepaan kampuksellamme pääset aistimaan puutarha-alaa lähietäisyydeltä. Kampuksella on pitkät perineet, jonka ansiosta puutarha-alan ammattilaisia on koulutettu jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1910 alkaen.

Mustialan kampuksen päärakennus. Punatiilinen kaksikerroksinen rakennus. Etualalla nurmikkoa ja kukkivia puita.

Mustiala

Historiallinen ja maaseudunrauhassa sijaitseva Mustiala on HAMKin vanhin kampus, joka juontaa juurensa vuoteen 1840 asti. Nykypäivänä vanhojen ja idyllisten rakennusten ympärille on kehittynyt edistyksellinen luomutuotannossa oleva opetus- ja tutkimusmaatila, joka tarjoaa opiskelijoille käytännönläheisen oppimisympäristön.

Riihimäen korkeakoulun etuovi. Oven päällä suuri purjekangas. Monikerroksinen talo, osa seinistä ikkunoita.

Riihimäki

Monipuolista tekniikan osaamista, robotiikkaa ja liikennealaa, tätä kaikkea löydät Riihimäen kampukselta. Kampuksen opintotarjontaan kuuluu sekä suomen- että englanninkielisiä insinöörikoulutuksia, joista valmistuu tulevaisuuden moniosaajia. Opetuksen lisäksi kampuksella tehdään myös paljon tutkimustyötä.

Valkeakosken kampuksen etuala, valkoinen iso rakennnus, edessä vihreitä istutuksia.

Valkeakoski

Aidosti kansainvälinen oppimisympäristö löytyy Valkeakoskelta! Etelä-Pirkanmaan alueella sijaitseva Valkeakoksen kampuksemme on moderni ja yhteisöllinen.

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin

Kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessämme kerromme ajankohtaisimmat ja tärkeimmät uutiset HAMKista.