Hyppää sisältöön
Riihimäen korkeakoulun etuovi. Oven päällä suuri purjekangas. Monikerroksinen talo, osa seinistä ikkunoita.
Home Riihimäki

Riihimäen kampus

Monipuolista tekniikan osaamista, robotiikkaa ja liikennealaa, tätä kaikkea löydät Riihimäen kampukselta.

Kampuksen opintotarjontaan kuuluu sekä suomen- että englanninkielisiä insinöörikoulutuksia, joista valmistuu tulevaisuuden moniosaajia.

Opetuksen lisäksi kampuksella tehdään myös paljon tutkimustyötä. Kampukselta löytyy loistavat puitteet niin teoreettiselle kuin käytännölliselle opiskelulle ja tutkimukselle, tiloja löytyy monipuolisesti konetekniikan pajasta auditorioon ja videostudiosta ATK-luokkiin. Esimerkiksi opinnoissa käytössä olevat 3D-tulostimet ja erilaiset robotit tukevat hyvin käytännönoppimista.

HAMKin lisäksi kampuksella toimivat Business Park Riihimäki, Suomen ympäristöopisto Sykli ja Riihimäen kaupungin Robotiikkakampus. Tiesitkö, että Riihimäki on Suomen robotiikan pääkaupunki?

Kampus toimii myös tiiviissä yhteistyössä naapurissa sijaitsevien toisen asteen Hyria koulutuksen ja Riihimäen lukion kanssa. Koulut ovat solmineet yhteistyösopimuksen Riihimäen kampuksen alueelle, jonka tarkoituksena on kehittää Riihimäen opiskelijoiden palveluita entisestään. Käytännössä yhteistyö tarkoittaa esimerkiksi yhteisiä opintoja, projekteja sekä palveluita, esimerkiksi yhteiskäytössä oleva kuntosali Hyrian tiloissa.

Kampusfaktat

Noin 1300 opiskelijaa

Noin 50 henkilökunnan edustajaa

Riihimäki

Osoitteet, ajo-ohjeet ja kartat

Kampuksen käyntiosoite

Kaartokatu 2, 11100 Riihimäki

Palvelut

Asuminen

Riihimäellä opiskelija-asuntoja tarjoaa Hämeenlinnan Seudun Opiskelija-asuntosäätiö (HOPS). 

Ruokala

Riihimäen kampuksella opiskelijoita, henkilökuntaa ja vierailijoita palvelee Sodexon kampusravintola RoBotti. Kampusravintolassa tarjoillaan maittavaa ja edullista lounasta arkisin. Ravintolan aukioloajat ja viikoittain vaihtuvan ruokalistan löydät RoBotin omilta nettisivuilta.  

Lounasajan yhteydessä ja sen ulkopuolella ravintolassa palvelee kahvila, jonka valikoimasta ostettavissa muun muassa kahvia, teetä, muita virvokkeita ja pientä purtavaa. 

Kirjasto

Tutustu Riihimäen kirjastopalveluihin!

Liikuntamahdollisuudet

Riihimäen kampuksen tiloissa ei valitettavasti ole erillistä liikuntamahdollisuutta, mutta opiskelijoille ja henkilökunnalle on järjestetty vaihtoehtoisia liikuntamahdollisuuksia kampuksen läheisyydestä. Hamkilaisilla on mahdollisuus käydä Riihimäen uimahallissa uimassa tai kuntosalilla kolme kertaa viikossa alennetuin hinnoin. 

Lisäksi kampuksen vieressä sijaitseva Hyrian kampus tarjoaa hamkilaisille oivat puitteet liikuntaa varten. Hyrian liikuntahalli ja kuntosali ovat hamkilaisten käytössä arkisin tiettyinä ajankohtina. Tarkista tarkemmat tiedot alennushinnoista ja liikuntavuoroista HAMK Movesin sivuilta. 

Terveydenhuolto

Kaikki tutkintoa suorittavat, läsnäolevaksi ilmoittautuneet korkeakouluopiskelijat saavat perusterveydenhuollon palvelut YTHS:n kautta.

Vapaa-aika

Lähialueen vapaa-aikaan liittyviä vinkkejä 

Ota yhteyttä

Muut kampukset

Evo

Ainutlaatuinen metsäkampuksemme tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisia metsäopintoja suomeksi ja englanniksi niin luokkahuoneessa kuin metsässäkin.

Vanha punatiilinen tehdas joka nykyään kampus. pääsisäänkäynti ja edessä vihreitä istutuksia.

Forssa

Forssan kampuksemme sijaitsee vanhassa puuvillakehräämössä, jonka tilat on uusittu tyylikkäästi HAMKin käyttöön. Kehräämöalueelle on syntynyt kulttuurikeskus, jossa toimii koulun ohella kansalaisopisto, musiikkiopisto, museoita, yrityksiä, kirjasto, keilahalli ja ruokaravintoloita.

Hämeenlinna

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Lepaa

Kartanomaisemia, tomaattituotantoa ja 20 hehtaaria puistoalueita, Lepaan kampuksellamme pääset aistimaan puutarha-alaa lähietäisyydeltä. Kampuksella on pitkät perineet, jonka ansiosta puutarha-alan ammattilaisia on koulutettu jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1910 alkaen.

Mustialan kampuksen päärakennus. Punatiilinen kaksikerroksinen rakennus. Etualalla nurmikkoa ja kukkivia puita.

Mustiala

Historiallinen ja maaseudunrauhassa sijaitseva Mustiala on HAMKin vanhin kampus, joka juontaa juurensa vuoteen 1840 asti. Nykypäivänä vanhojen ja idyllisten rakennusten ympärille on kehittynyt edistyksellinen luomutuotannossa oleva opetus- ja tutkimusmaatila, joka tarjoaa opiskelijoille käytännönläheisen oppimisympäristön.

Riihimäen korkeakoulun etuovi. Oven päällä suuri purjekangas. Monikerroksinen talo, osa seinistä ikkunoita.

Riihimäki

Monipuolista tekniikan osaamista, robotiikkaa ja liikennealaa, tätä kaikkea löydät Riihimäen kampukselta. Kampuksen opintotarjontaan kuuluu sekä suomen- että englanninkielisiä insinöörikoulutuksia, joista valmistuu tulevaisuuden moniosaajia. Opetuksen lisäksi kampuksella tehdään myös paljon tutkimustyötä.

Valkeakosken kampuksen etuala, valkoinen iso rakennnus, edessä vihreitä istutuksia.

Valkeakoski

Aidosti kansainvälinen oppimisympäristö löytyy Valkeakoskelta! Etelä-Pirkanmaan alueella sijaitseva Valkeakoksen kampuksemme on moderni ja yhteisöllinen.

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin

Kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessämme kerromme ajankohtaisimmat ja tärkeimmät uutiset HAMKista.