Hyppää sisältöön
Forssan kampus. Punatiilinen, monikerroksinen rakennus. Kolme lipputankoa, polkupyöriä ja vihreitä pensaita rakennuksen edessä.
Home Forssa

Forssan kampus

Forssan kampuksemme sijaitsee 1850-luvun puuvillakehräämössä, joka on uusittu kulttuurihistoriaa kunnioittaen.

Eloisa kampusalue sijoittuu lähelle kaupungin keskustaa ja muita palveluita. Kampusympäristön puistoalue, vieressä virtaava Loimijoki sekä vanhat punatiilirakennukset luovat yhdessä yhden Suomen kauneimmista kampusalueista.

Opiskelutilat ovat viihtyisiä ja valoisia. Kampukselta löytyy erikokoisia opetus- kuin itsenäiseen opiskeluun soveltuvia tiloja. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden käytössä on erilaisia simulaatioluokkia, joilla pyritään luomaan mahdollisimman aito opiskeluympäristö esimerkiksi sairaala- tai kotihoidon olosuhteissa.

Kehräämöalueesta on luotu kulttuurin ja koulutuksen keskus, jossa Hämeen ammattikorkeakoulun ohella toimii mm. Wahren-opisto, päiväkoti Pikku-Wahren, Axelin Eskari, kuvataidekoulu, musiikkiopisto, museoita, yrityksiä, kirjasto, keilahalli ja ruokaravintola. Forssassa kampusyhteistyötä toteutetaan Forssan ammatti-instituutin ja lukion kanssa.

Kampusfaktat

Noin 800 opiskelijaa

Noin 30 henkilökunnan edustajaa

Forssa

Osoitteet, ajo-ohjeet ja kartat

Kampuksen käyntiosoite

Wahreninkatu 11, 30100 Forssa

Palvelut

Asuminen

Forssa on  noin 17 000 asukkaan kaupunki hyvien liikenneyhteyksien varrella. Forssassa opiskelija-asuntoja tarjoaa Forssa-asunnot Oy.  

Lisäksi asuntoja löytyy yksityisiltä vuokranantajilta.

Ruokala

Kampuksen oma ruokala Kostholli palvelee niin opiskelijoita, henkilökuntaa kuin kampusvieraita edullisin hinnoin maanantaista perjantaihin klo 11.00–12.30. Maittava lounas valmistetaan päivittäin HAMKin toisella kampukselle Mustialassa, vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Viikoittain vaihtuva ruokalista nähtävillä ruokalan ilmoitustaululla.

Ruokalan vieressä sijaitsee myös kampuksen oma kahvila, jonka toiminnasta vastaa paikallinen kahvilayrittäjä Satu Cafe. Kahvilasta on ostettavissa niin kahvia kuin suolaisia ja makeita herkkuja. Kahvilan aukioloajat voit tarkistaa kahvilan omilta Facebooksivuilta.

Kirjasto

Tutustu Forssan kirjastopalveluihin!

Liikuntamahdollisuudet

Forssan kampukselta ei valitettavasti löydy omaa kunto- tai liikuntasalia, mutta opiskelijoille ja henkilökunnalle on järjestetty vaihtoehtoisia liikuntamahdollisuuksia kampuksen läheisyydestä.

HAMKilaisten käytössä on viikoittain kaksi palloiluvuoroa Forssan Yhteislyseolla sekä alennushinnat Viihdeuimala Vesihelmen uimalaan ja kuntosalille. Lisätietoa Forssan liikuntamahdollisuuksista saat HAMK Movesista tai opiskelijajärjestö FAMKOlta. 

Vapaa-aika

Lähialueen vapaa-aikaan liittyviä vinkkejä 

Ota yhteyttä

Muut kampukset

Evo

Ainutlaatuinen metsäkampuksemme tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisia metsäopintoja suomeksi ja englanniksi niin luokkahuoneessa kuin metsässäkin.

Vanha punatiilinen tehdas joka nykyään kampus. pääsisäänkäynti ja edessä vihreitä istutuksia.

Forssa

Forssan kampuksemme sijaitsee vanhassa puuvillakehräämössä, jonka tilat on uusittu tyylikkäästi HAMKin käyttöön. Kehräämöalueelle on syntynyt kulttuurikeskus, jossa toimii koulun ohella kansalaisopisto, musiikkiopisto, museoita, yrityksiä, kirjasto, keilahalli ja ruokaravintoloita.

Hämeenlinna

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Lepaa

Kartanomaisemia, tomaattituotantoa ja 20 hehtaaria puistoalueita, Lepaan kampuksellamme pääset aistimaan puutarha-alaa lähietäisyydeltä. Kampuksella on pitkät perineet, jonka ansiosta puutarha-alan ammattilaisia on koulutettu jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1910 alkaen.

Mustialan kampuksen päärakennus. Punatiilinen kaksikerroksinen rakennus. Etualalla nurmikkoa ja kukkivia puita.

Mustiala

Historiallinen ja maaseudunrauhassa sijaitseva Mustiala on HAMKin vanhin kampus, joka juontaa juurensa vuoteen 1840 asti. Nykypäivänä vanhojen ja idyllisten rakennusten ympärille on kehittynyt edistyksellinen luomutuotannossa oleva opetus- ja tutkimusmaatila, joka tarjoaa opiskelijoille käytännönläheisen oppimisympäristön.

Riihimäen korkeakoulun etuovi. Oven päällä suuri purjekangas. Monikerroksinen talo, osa seinistä ikkunoita.

Riihimäki

Monipuolista tekniikan osaamista, robotiikkaa ja liikennealaa, tätä kaikkea löydät Riihimäen kampukselta. Kampuksen opintotarjontaan kuuluu sekä suomen- että englanninkielisiä insinöörikoulutuksia, joista valmistuu tulevaisuuden moniosaajia. Opetuksen lisäksi kampuksella tehdään myös paljon tutkimustyötä.

Valkeakosken kampuksen etuala, valkoinen iso rakennnus, edessä vihreitä istutuksia.

Valkeakoski

Aidosti kansainvälinen oppimisympäristö löytyy Valkeakoskelta! Etelä-Pirkanmaan alueella sijaitseva Valkeakoksen kampuksemme on moderni ja yhteisöllinen.

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin

Kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessämme kerromme ajankohtaisimmat ja tärkeimmät uutiset HAMKista.