Hyppää sisältöön
Lepaan kampuksen päärakennus. Rakennus on vaalean kerman värinen ja pyöreä. Etualalla vihreitä istutuksia.
Home Lepaa

Lepaan kampus

Lepaan kampuksellamme pääset aistimaan puutarha-alaa lähietäisyydeltä.

Kampuksella on pitkät perineet, jonka ansiosta puutarha-alan ammattilaisia on koulutettu jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1910 alkaen.

HAMKin hortonomikoulutukset ovat ainoat laatuaan Suomessa, joiden lisäksi kampuksella on useita Hämeen ammatti-instituutin koulutuksia. Lepaalla toimii myös Biotalouden tutkimusyksikön rakennettu ympäristö -tutkimusryhmä, joka keskittyy ajankohtaisiin sosiaalisen, kasvullisen ja rakennetun ympäristön rajapinnoilta nouseviin kehityshaasteisiin.

Opiskelu- ja tutkimusympäristön lisäksi Lepaa on myös tapahtumakeskus. Kampuksella järjestetään joka vuosi Lepaa-näyttely, joka on Suomen merkittävin puutarha- ja viheralan tapahtuma ammattilaisille ja harrastajille.

Kampuksen yhteydessä olevalla Lepaan viinitilalla pidetään puolestaan vuotuinen tilaviinikilpailu, jossa valitaan vuoden tilaviinit eri kategorioissa. Lepaalla on myös yhdeksänreikäinen pay and play -golfkenttä, jossa on panostettu rentoon yhdessäoloon ja peli-iloon.

Lepaan kampuksen puisto sai ensimmäisenä Suomessa Green Flag Award -tunnustuksen ylläpidostaan, käyttäjäystävällisyydestään ja kävijöiden osallistumismahdollisuuksista.

Kampusfaktat

Noin 400 opiskelijaa

Noin 40 henkilökunnan edustajaa

Hattula

Osoitteet, ajo-ohjeet ja kartat

Kampuksen käyntiosoite

Lepaantie 129, 14610 Lepaa

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Palvelut

Asuminen

Lepaalla asut kauniin kampuksen alueella, oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä.

Ruokala

Kampuksen ruokapalveluista Lepaalla vastaa Ruokala Anna. Ruokalassa on tarjolla arkisin aamupalaa sekä lounasta. Aamupala on tarjolla maanantaisin klo 8.00–8.30 ja vastaavasti tiistaista perjantaihin klo 7.30–8.00. Maittavaa lounasta on puolestaan tarjolla maanantaista torstaihin klo 11.00–13.00 sekä perjantaisin klo 11.00–12.30.

Vaihtuvan ruokalistan ja ruokalan ajankohtaiset tiedot löydät kampukselta. 

Kirjasto

Tutustu Lepaan kirjastopalveluihin!

Liikuntamahdollisuudet

Kampukselta löytyy oma liikuntasali sekä kuntosali. Liikuntasalissa on esimerkiksi opiskelijoille varattuja omia palloiluvuoroja.

Sisäliikuntamahdollisuuksien lisäksi Lepaalta löytyy loistavat ulkoliikuntamahdollisuudet. Kampuksen vieressä sijaitsee 9-väyläinen Lepaan golfkenttä sekä frisbee- ja jalkapallogolfradat.

Myös lenkkeilymaastoja ja uimapaikkoja löytyy ihan kampusalueelta tai sen välittömästä läheisyydestä. 

Terveydenhuolto

Kaikki tutkintoa suorittavat, läsnäolevaksi ilmoittautuneet korkeakouluopiskelijat saavat perusterveydenhuollon palvelut YTHS:n kautta.

Vapaa-aika

Lähialueen vapaa-aikaan liittyviä vinkkejä 

Ota yhteyttä

Muut kampukset

Evo

Ainutlaatuinen metsäkampuksemme tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisia metsäopintoja suomeksi ja englanniksi niin luokkahuoneessa kuin metsässäkin.

Vanha punatiilinen tehdas joka nykyään kampus. pääsisäänkäynti ja edessä vihreitä istutuksia.

Forssa

Forssan kampuksemme sijaitsee vanhassa puuvillakehräämössä, jonka tilat on uusittu tyylikkäästi HAMKin käyttöön. Kehräämöalueelle on syntynyt kulttuurikeskus, jossa toimii koulun ohella kansalaisopisto, musiikkiopisto, museoita, yrityksiä, kirjasto, keilahalli ja ruokaravintoloita.

Hämeenlinna

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Rakennus Lepaalla

Lepaa

Kartanomaisemia, tomaattituotantoa ja 20 hehtaaria puistoalueita, Lepaan kampuksellamme pääset aistimaan puutarha-alaa lähietäisyydeltä. Kampuksella on pitkät perineet, jonka ansiosta puutarha-alan ammattilaisia on koulutettu jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1910 alkaen.

Mustialan kampuksen päärakennus. Punatiilinen kaksikerroksinen rakennus. Etualalla nurmikkoa ja kukkivia puita.

Mustiala

Historiallinen ja maaseudunrauhassa sijaitseva Mustiala on HAMKin vanhin kampus, joka juontaa juurensa vuoteen 1840 asti. Nykypäivänä vanhojen ja idyllisten rakennusten ympärille on kehittynyt edistyksellinen luomutuotannossa oleva opetus- ja tutkimusmaatila, joka tarjoaa opiskelijoille käytännönläheisen oppimisympäristön.

Riihimäen korkeakoulun etuovi. Oven päällä suuri purjekangas. Monikerroksinen talo, osa seinistä ikkunoita.

Riihimäki

Monipuolista tekniikan osaamista, robotiikkaa ja liikennealaa, tätä kaikkea löydät Riihimäen kampukselta. Kampuksen opintotarjontaan kuuluu sekä suomen- että englanninkielisiä insinöörikoulutuksia, joista valmistuu tulevaisuuden moniosaajia. Opetuksen lisäksi kampuksella tehdään myös paljon tutkimustyötä.

Valkeakosken kampuksen etuala, valkoinen iso rakennnus, edessä vihreitä istutuksia.

Valkeakoski

Aidosti kansainvälinen oppimisympäristö löytyy Valkeakoskelta! Etelä-Pirkanmaan alueella sijaitseva Valkeakoksen kampuksemme on moderni ja yhteisöllinen.

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin

Kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessämme kerromme ajankohtaisimmat ja tärkeimmät uutiset HAMKista.