Hyppää sisältöön
Evon kampuskeskus. Vaalean kerman värinen rakennus punaisella katolla. Etualalla vihreää nurmikenttää.
Home Evo

Evon kampus

Tule opiskelemaan Evon ainutlaatuiselle metsäkampukselle!

Ainutlaatuinen metsäkampuksemme tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisia metsäopintoja suomeksi ja englanniksi niin luokkahuoneessa kuin metsässäkin.

Evon kampus on metsäopetuksen- ja tutkimuksen keskus, jonka historia ulottuu vuoteen 1862 asti. Oppilaitoksen pitkät perinteet antavat vankan pohjan koulutukselle, jossa tähdätään tulevaisuuteen ja vastaamaan metsäalan muuttuviin tarpeisiin.

Tärkein oppimisympäristömme on kampuksen ympärillä oleva noin 1 800 hehtaarin havaintometsä, joka mahdollistaa luontevan siirtymisen luokkaopetuksesta suoraan maastoon. Lisäksi Evolla on tiivis ja lämminhenkinen yhteisö, jossa opiskelukaverit ja henkilökunta tulevat varmasti tutuiksi.

Kampukselta löytyy muun muassa upea rantasauna, joka lämmitetään opiskelijoiden toimesta parhaimmillaan joka ilta. Kampus ja opetusmetsä kuuluvat osaksi valtakunnallista Evon retkeilyaluetta. Luonto on siis aidosti läsnä koko kampusalueella ja monipuolinen valikoima eri pituisia retkeilyreittejä on aivan nurkan takana. Lähimmät palvelut, kuten ruokakauppa löytyy muutaman kymmenen kilometrin päästä.

Kampuksella toimii myös Hämeen ammatti-instituutin metsäalan koulutus, joka osaltaan tukee metsätalouden amk-koulutusta. Lisäksi vuosien varrella on tehty paljon yhteistyötä Luonnonvarakeskuksen (LUKE) kanssa. LUKE on Evolle tärkeä tutkimusyhteistyökumppani ja opiskelijat tekevät jatkuvasti opinnäytetöitä kehittyvän metsäalan tarpeisiin.

Kampusfaktat

Noin 230 opiskelijaa

Noin 20 henkilökunnan edustajaa

Lammi, Hämeenlinna

Osoitteet, ajo-ohjeet ja kartat

Kampuksen käyntiosoite

Saarelantie 1​​​​, 16970 Evo

Palvelut

Asuminen

Evolla asut Rautjärvien kauniissa rantamaisemissa oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä. Päätoimiset opiskelijat voivat asua joko soluissa, yksiöissä, kaksioissa tai yhden hengen huoneissa.

Kirjasto

Tutustu Evon kirjastopalveluihin!

Liikuntamahdollisuudet

Kampukselta löytyy oma liikuntahalli sekä hyvin varusteltu kuntosali, jotka ovat opiskelijoiden vapaassa käytössä. Kampuksen välittömästä läheisyydestä löytyy lisäksi runsaasti ulkoliikuntamahdollisuuksia. Vaellusmaastot sekä valaistut ja valaisemattomat lenkkipolut ja hiihtoladut kutsuvat liikkumaan vuodenajasta riippumatta. Lisäksi kampukselta löytyy iso nurmikenttä sekä 9 väyläinen frisbeegolfrata.

Ruokala

Kampuksen päärakennuksessa sijaitsevassa ruokalassa tarjoillaan arkisin aamupalaa ja lounasta. Aamupala tiistaista perjantaihin klo 7.30–8.00. Edullinen ja maittava lounas on tarjolla opiskelijoille, henkilökunnalle ja Evokeskuksen vieraille puolestaan maanantaista perjantaihin klo 11.00–12.30. Ruokalan yhteydessä toimii myös kioski, jossa on myynnissä kahvia ja muita virvokkeita. Ruokalan viikoittain vaihtuvat ruokalistat saatavilla Evokeskuksella.

Terveydenhuolto

Kaikki tutkintoa suorittavat, läsnäolevaksi ilmoittautuneet korkeakouluopiskelijat saavat perusterveydenhuollon palvelut YTHS:n kautta.

Ota yhteyttä

Muut kampukset

Evo

Ainutlaatuinen metsäkampuksemme tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisia metsäopintoja suomeksi ja englanniksi niin luokkahuoneessa kuin metsässäkin.

Vanha punatiilinen tehdas joka nykyään kampus. pääsisäänkäynti ja edessä vihreitä istutuksia.

Forssa

Forssan kampuksemme sijaitsee vanhassa puuvillakehräämössä, jonka tilat on uusittu tyylikkäästi HAMKin käyttöön. Kehräämöalueelle on syntynyt kulttuurikeskus, jossa toimii koulun ohella kansalaisopisto, musiikkiopisto, museoita, yrityksiä, kirjasto, keilahalli ja ruokaravintoloita.

Hämeenlinna

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Lepaa

Kartanomaisemia, tomaattituotantoa ja 20 hehtaaria puistoalueita, Lepaan kampuksellamme pääset aistimaan puutarha-alaa lähietäisyydeltä. Kampuksella on pitkät perineet, jonka ansiosta puutarha-alan ammattilaisia on koulutettu jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1910 alkaen.

Mustialan kampuksen päärakennus. Punatiilinen kaksikerroksinen rakennus. Etualalla nurmikkoa ja kukkivia puita.

Mustiala

Historiallinen ja maaseudunrauhassa sijaitseva Mustiala on HAMKin vanhin kampus, joka juontaa juurensa vuoteen 1840 asti. Nykypäivänä vanhojen ja idyllisten rakennusten ympärille on kehittynyt edistyksellinen luomutuotannossa oleva opetus- ja tutkimusmaatila, joka tarjoaa opiskelijoille käytännönläheisen oppimisympäristön.

Riihimäen korkeakoulun etuovi. Oven päällä suuri purjekangas. Monikerroksinen talo, osa seinistä ikkunoita.

Riihimäki

Monipuolista tekniikan osaamista, robotiikkaa ja liikennealaa, tätä kaikkea löydät Riihimäen kampukselta. Kampuksen opintotarjontaan kuuluu sekä suomen- että englanninkielisiä insinöörikoulutuksia, joista valmistuu tulevaisuuden moniosaajia. Opetuksen lisäksi kampuksella tehdään myös paljon tutkimustyötä.

Valkeakosken kampuksen etuala, valkoinen iso rakennnus, edessä vihreitä istutuksia.

Valkeakoski

Aidosti kansainvälinen oppimisympäristö löytyy Valkeakoskelta! Etelä-Pirkanmaan alueella sijaitseva Valkeakoksen kampuksemme on moderni ja yhteisöllinen.

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin

Kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessämme kerromme ajankohtaisimmat ja tärkeimmät uutiset HAMKista.