Evo - Hämeen ammattikorkeakoulu
Evo
kaksi opiskelijaa kavelevat evon kampuksen edessa
Kaksi opiskelijaa kävelee Evon kampuksen edessä.

Evo

Evo on metsäopetuksen ja -tutkimuksen keskus

Evon metsäkampus tarjoaa korkeatasoisia metsäopintoja sekä luonnonläheisiä retkeilypalveluja.

Evon kampus pähkinänkuoressa

  • opiskelijoita (2021) 194
  • henkilökuntaa (2021) 33

Evon kampus on metsäopetuksen kehto, jonka toiminta alkoi jo vuonna 1862. Oppilaitoksen pitkät perinteet antavat vankan pohjan koulutukselle, jossa tähdätään tulevaisuuteen ja vastaamaan metsäalan muuttuviin tarpeisiin. Metsätalouden koulutuksessa korostuvat käytännönläheisyys ja nykyaikaisen tekniikan hyödyntäminen. Tärkein oppimisympäristö on kampuksen ympärillä oleva n. 1 800 hehtaarin havaintometsä, joka mahdollistaa luontevan siirtymisen luokkaopetuksesta suoraan maastoon. Kampuksella toimii myös Hämeen ammatti-instituutin metsäalan koulutus, jonka osaltaan tukee metsätalouden amk-koulutusta.

Kampuksella toimii metsäalan opiskelijoiden omistama Evon metsäosuuskunta, joka toteuttaa metsäpalveluita pääasiassa Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen metsänomistajille ja metsäalan yrityksille. Osuuskunta mahdollistaa käytännönläheisen ja aidon oppimisympäristön, jossa opiskelijat oppivat mm. yrittäjyyteen ja liiketoimintaosaamiseen liittyviä asioita

Vuosien varrella yhteistyötä Luonnonvarakeskuksen (LUKE) kanssa on ollut paljon. LUKE on Evolle tärkeä tutkimusyhteistyökumppani ja opiskelijat tekevät jatkuvasti opinnäytetöitä kehittyvän metsäalan tarpeisiin.

Kampuksen keskipiste on vuonna 2010 valmistunut oppimiskeskus, josta on saatavilla kahvila- ja ateriapalveluita sekä kampuksen opiskelijoita palveleva metsäalaan keskittynyt kirjasto. Oppimiskeskus myy alueen karttoja ja sieltä on saatavissa retkeilyalueen esitteitä.

Evon kampuksella toimii Evon matkailupalvelut, joka palvelee asiakkaita erilaisten tilaisuuksien, tyky-päivien ja leirikoulujen järjestämisessä. Palveluihin kuuluvat sauna- ja kokoustilojen vuokraus, ohjelmapalvelut, majoituspalvelut sekä ateriapalvelut niin kampuksella kuin maastossa.

Ota yhteyttä:

Ulla Rauhala
Palvelukoordinaattori
puh. +358 40 723 1201
ulla.rauhala@hamk.fi

Evo

Saarelantie 1​​​​
16970 Evo

Pelastussuunnitelma
Evon kampus

Ilmakuvaa Evon kampukselta

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU