Koontisivu-biotalous - Hämeen ammattikorkeakoulu
Koontisivu-biotalous
Hämeen ammattikorkeakoulu
Agrologi-opiskelija ja lehmä

Opiskele biotalouden ja luonnonvara-alan asiantuntijaksi

Meillä HAMKissa opiskelee tuhatkunta biotalouden tulevaisuuden toivoa – hortonomeja, agrologeja, metsätalousinsinöörejä, ympäristösuunnittelijoita, bio- ja elintarviketekniikan sekä biotalouden insinöörejä. Biotalouden tutkimusryhmissä teoreettinen osaaminen yhdistetään käytännön taitoihin.

HAE KOULUTUKSEEN

Ehdoilla ei löytynyt nostoja

Hakeminen

Ennen kuin alat täyttää netissä hakemustasi varaa esille koulu- ja työtodistuksesi.

  • Tarkista tutkintotodistuksestasi tutkinnon virallinen nimi.
  • Laske valmiiksi työkokemuskuukaudet työtodistuksistasi (koskee vain joitakin koulutuksia).
    • Muuta osa-aikainen työ kokoaikaiseksi
  • Älä pyöristä työkokemuskuukausia ylöspäin

Korkeakoulujen yhteishaun hakulomakkeen ja tarkemmat hakuohjeet löydät Opintopolusta.

Muista:

  • Hakea ajoissa: korkeakoulujen yhteishaussa käytetään valtakunnallista nettihakua, joka sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.
  • Harkita tarkkaan hakutoivejärjestystä. Et voi muuttaa hakukohteiden järjestystä enää hakuajan päättymisen jälkeen. Kevään toisesta yhteishausta (maaliskuussa) sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa siitä koulutuksesta, jonka olet valinnut hakulomakkeella ylimmäksi hakutoiveeksi ja johon valintamenestyksesi riittää. Muut hakutoiveesi peruuntuvat automaattisesti, vaikka voisit valintamenestyksesi perusteella päästä useampaan koulutukseen.
  • Tarkastaa kaikkien hakukohteidesi hakukelpoisuusvaatimukset sekä valintaperusteet ennen hakemuksen täyttämistä. Tiedot tarkistetaan valituksi tulleilta ja voit menettää opiskelupaikkasi, jos sait sen väärin perustein.

Ota yhteyttä ylimmän amk-hakutoiveesi hakijapalveluun, jos jokin asia jää epäselväksi tai et voi täyttää sähköistä hakulomaketta.

Hakijatilastot

Hakijatilastot löytyvät tilastopalvelu Vipusesta

Ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevien aseman parantaminen (ensikertalaisten kiintiöt)

HAMKin käyttämät ensikertalaiskiintiöt on ilmoitettu Opintopolussa kunkin koulutuksen valintaperusteissa.

Korkeakoulu-uudistuksen II vaiheessa vuonna 2016 korkeakoulut velvoitettin varaamaan osa korkeakoulujen yhteishaun aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville (= kiintiöt ensikertalaisille).

Ensimmäistä paikkaa hakevaksi katsotaan henkilö, jolla ei ole

  • suomalaisessa korkeakoulussa suoritettua korkeakoulututkintoa
  • suomalaisessa korkeakoulussa vastaanotettua tutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa (Huom. vasta syksyllä 2014 alkavasta koulutuksesta vastaanotettu opiskelupaikka vaikuttaa).

Enskertalaiskiintiö ei tarkoita sitä, että jo aiemmin korkeakoulututkinnon suorittaneet tai korkeakouluopiskelupaikan vastaanottaneet henkilöt eivät voisi hakea korkeakoulujen yhteishaussa.

KOULUTUSTA JA TUTKIMUSTA:

Biotalouden tutkimusyksikkö

Biotalouden tutkimusyksikössä toimivat seuraavat tutkimusryhmät:
Biojalosta​moprosessit, Cleantech, Elintarvikkeiden bioprosessit, Järkivihreä maatila, Luonnonvarat, Rakennettu ympäristö.

Tutkimusryhmissä teoreettinen osaaminen yhdistetään käytännön taitoihin oikeissa oppimisympäristöissä.
>> Siirry biotalouden tutkimusyksikön sivulle

PorkkanaPuu-blogi

Kestävästi tuotettu elintarviketeollisuuden raaka-aine, jota agrologit ja hortonomit viljelevät. Kenties kasvaa joskus Evolla. Blogissa juttuja opiskelijoista ja opiskelusta biotalouden koulutuksissa.
>> Siirry blogiin

Twitter

Boost Häme -hanke tarjoaa tukea rahoitushakemusten tekoon pienille maaseudun yrityksille. #HAMK #biotalous @HamkSmart
https://www.hamk.fi/2020/tukea-rahoitushakemusten-tekoon-pienille-maaseudun-yrityksille/

#Mustiala´ssa pörriäisten buffetissa tarjolla rehuvirnaa, persianapilaa ja hunajakukkaa. #HAMK #biotalous https://www.hamk.fi/2020/polytyskaistalta-vauhtia-kimalaisille/

Luonnonhoidollista #kulotus´ta #Evo´lla osana Paahde-Life -hanketta. Tavoitteena parantaa kulotuksesta riippuvaisten kasvien ja hyönteisten elinmahdollisuuksia. #HAMK #biotalous #metsä

Miten turvataan alkutuotanto poikkeusoloissa? Koronavirus herätti huomaamaan nopean reagointitarpeen myös ruuantuotannossa, ja huoltovarmuusvarastojen sekä niiden päivityksen tarpeellisuuden. #HAMK #maaseutuelinkeinot #agrologi #opinnäytetyö #ruokahuolto
https://www.hamk.fi/2020/opinnaytetyo-miten-turvataan-alkutuotanto-poikkeusoloissa-valmiussuunnitelma-maataloudelle-pirkanmaalle/

Haja-asutuksen vesihuollon suunnittelijakoulu valmistaa FISEn haja-asutuksen vesihuollon suunnittelijapätevyyteen. #HAMK #täydennyskoulutus #biotalous https://www.hamk.fi/tyoelamapalvelut/taydennyskoulutus/luonnonvara-ala/

Haussa kielten ja viestinnän #lehtori puutarhatalouden ja rakennetun ympäristön koulutuksiin #Lepaa´lle. Haku http://kuntarekry.fi -kautta, työavain HAMK-01-132-20. #HAMK #biotalous #rekry https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/lehtori-kielet-ja-viestinta-hamk-01-132-20/

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 days ago

HAMK Biotalous

AGROLOGI (AMK) - SYVENNÄ OSAAMISTASI
Biotalouden ja luonnonvara-alan YAMK-tutkinto on uudistunut. Agrologi AMK -tutkinnon suorittaneelle koulutus tarjoaa tehokkaan väylän syventää ammatillista asiantuntijuutta. Syksyllä alkaviin opintoihin voi hakeutua polkuopintojen kautta. Ilmoittautuminen 3.-15.8.

Maaseutuelinkeinojen alakohtaisissa yamk-opinnoissa perehdytään maatilalta saadun datan keräämiseen ja analysointiin. Tavoitteena on kehittää kasvi- ja kotieläintuotannon, teknologian sekä sivuvirtojen kerätystä datasta maatiloille uusia toimintamalleja ja digitaalisia työkaluja.

Tutkintoon sisältyvissä yhteisissä opinnoissa perehdytään toimintaympäristön muutokseen, digitalisaatioon ja tulevaisuuden ennakointiin.

Biotalouden liiketoiminnan kehittämisen yamk-opinnoissa voi tehdä oman työpaikan kehittämiseen liittyvän tutkimuksen tai osallistua johonkin HAMK Bio -tutkimusyksikön hankkeeseen.

HAMK Bio on mukana ratkaisemassa hiilensidonnan, kiertotalouden, ravinnekiertojen, biopolttoaineiden tai modernin ja kestävän ruuan tuotannon tutkimuskysymyksiä.

Tutustu opintojen sisältöön bit.ly/HAMK-biotalous-yamk-ops
Lisätietoa polkuopinnoista www.hamk.fi/hae-hamkiin/avoin-amk/polkuopinnot/#yamk-tutkinto
... Lue lisääNäytä vähemmän

AGROLOGI (AMK) - SYVENNÄ OSAAMISTASI Biotalouden ja luonnonvara-alan YAMK-tutkinto on uudistunut. Agrologi AMK -tutkinnon suorittaneelle koulutus tarjoaa tehokkaan väylän syventää ammatillista asiantuntijuutta. Syksyllä alkaviin opintoihin voi hakeutua polkuopintojen kautta. Ilmoittautuminen 3.-15.8. Maaseutuelinkeinojen alakohtaisissa yamk-opinnoissa perehdytään maatilalta saadun datan keräämiseen ja analysointiin. Tavoitteena on kehittää kasvi- ja kotieläintuotannon, teknologian sekä sivuvirtojen kerätystä datasta maatiloille uusia toimintamalleja ja digitaalisia työkaluja. Tutkintoon sisältyvissä yhteisissä opinnoissa perehdytään toimintaympäristön muutokseen, digitalisaatioon ja tulevaisuuden ennakointiin. Biotalouden liiketoiminnan kehittämisen yamk-opinnoissa voi tehdä oman työpaikan kehittämiseen liittyvän tutkimuksen tai osallistua johonkin HAMK Bio -tutkimusyksikön hankkeeseen. HAMK Bio on mukana ratkaisemassa hiilensidonnan, kiertotalouden, ravinnekiertojen, biopolttoaineiden tai modernin ja kestävän ruuan tuotannon tutkimuskysymyksiä. Tutustu opintojen sisältöön http://bit.ly/HAMK-biotalous-yamk-ops Lisätietoa polkuopinnoista https://www.hamk.fi/hae-hamkiin/avoin-amk/polkuopinnot/#yamk-tutkinto

7 days ago

HAMK Biotalous

Evolla tehtiin tänään luonnonhoidollinen kulotus, jonka tavoite on parantaa kulotuksesta riippuvien kasvien ja hyönteisten elinmahdollisuuksia. Lisätietoja kuvateksteissä.
Kulotus on osa Paahde-Life -hanketta (www.metsa.fi/paahdelife).
... Lue lisääNäytä vähemmän

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU