Biotalousosaamisen yksikkö - Hämeen ammattikorkeakoulu
Biotalousosaamisen yksikkö
Biotalous yksikön mies ja nainen kasvihuoneessa
Kaksi opiskelijaa kasvihuoneessa

Opiskele biotalouden ja luonnonvara-alan asiantuntijaksi

Biotaloudessa hyödynnetään luonnosta saatavia uusiutuvia materiaaleja ja kehitetään niihin liittyviä innovaatioita ja teknologioita. Biotalous käytännössä edistää siis kestäviä kestävää kehitystä ja ekologisia ratkaisuja, ja ulottuu kaikkiin yksikön koulutuksiin. HAMKissa biotalouden alaa voi opiskella kahdeksassa erilaisessa koulutuksessa. Tervetuloa tutustumaan mahdollisuuksiimme!

KAIKKI BIOTALOUDEN KOULUTUKSET

AMK-tutkinnot

 

Ylemmät AMK-tutkinnot

 

Muu tarjonta

 • Avoin AMK
  Ammattikorkeakouluopintoja – iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnoilla kehität ammattitaitoasi, opit millaista on opiskelu ammattikorkeakoulussa sekä päivität osaamistasi.
 • Polkuopinnot
  Polkuopinnot ovat opintokokonaisuuksia, jotka muodostuvat ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvista opinnoista. Suoritettuasi tarvittavan määrän opintopisteitä, voit hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta.
 • Väyläopinnot
  Toisen asteen opiskelun aikana opiskelija suorittaa 30 opintopistettä AMK-opintoja osana toisen asteen opintojaan. Toisen asteen tutkinnon (ammatillinen perustutkinto tai lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto) ja 30 op AMK-opintoja suorittanut opiskelija voi hakea tutkinto-oikeutta ilman valintakoetta HAMKissa.
 • Täydennyskoulutus
  Luonnonvara-alan täydennyskoulutustarjonnasta löydät puutarhatalouden, metsätalouden, viheralan ja maaseutuelinkeinojen ammattilaisille suunnattuja koulutuksia.

BIOTALOUS PÄHKINÄNKUORESSA

HAMKissa opiskelee tuhatkunta biotalouden ja kestävän kehityksen tulevaisuuden toivoa – hortonomeja, agrologeja, metsätalousinsinöörejä, ympäristösuunnittelijoita sekä bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä. Biotalouden ratkaisut YAMK-opinnoissa syvennetään uusiutuvien materiaalien tuotannon ja kiertotalouden asiantuntijaosaamista. Opintoihin on mahdollista rakentaa yhteistyötä HAMKin tutkimusyksiköiden ja eri yritysten kanssa, sekä lähteä kansainväliseen vaihtoon.

LUE OPISKELIJOIDEN TARINOITA OPISKELUSTA

Hymyilevät opiskelijat pöydän äärellä.

HAMK Biotalous @ Instagram

Metsätalousinsinöörin opintoihin kuuluu työharjoittelua 30 opintopistettä. Ensimmäinen harjoittelu on suorittavaa työtä ja toinen on asiantuntijaharjoittelu. Harjoittelut voi ajoittaa oman aikataulun mukaisesti ja usein ne suoritetaan kesäisin.
Harjoittelupaikan saa valita itse. Harjoitteluvastaava tarkistaa, että suorituspaikka ja työtehtävät soveltuvat harjoitteluun.
Sometiimin Sanna suorittaa ensimmäistä harjoittelua Sodankylässä. Kesän aikana kurkataankin mitä se pitää sisällään. Näissä maisemissa sijaitsee kesäkuussa alkavat istutustyömaat.

#hamkbiotalous #opiskelu #metsätalousinsinööri #metsä #työharjoittelu
...

41 0

Torstai 12.5 starttasi käyntiin kulotuksen teorialla. Teoreettisen osuuden jälkeen lähdimme metsään kulotuskohteelle, jossa kaivoimme kuokalla palokujaa. Videolla ollaankin itse työn touhussa. 💪😎

-Nea & Jenna
#hamkbiotalous #metsätalous
...

78 0

Nyt on aika laittaa käytäntöön talvella laskettujen itävyyskokeiden tietoja.
Now it is time to put into practice the data from germination tests.
#hamkmustiala #HAMK #hamkbiotalous #agrologi #mustiala #maaseutuelinkeinot
#smartorganicfarming #hevostalous
...

Kevään tuloa voi seurata puiden ja pensaiden silmuista.
Oletko katsonut tarkkaan kuinka kauniita muotoja silmuilla on? Tunnistatko sinä puita ennen lehtien puhkeamista? Storyn puolella pieni visailu. Käy kokeilemassa onko kasvit hallussa 😊
Kommentoi myös tähän mitä kasveja kuvassa on 👉

#hamkbiotalous #metsä #kevät
...

31 0

Yhteishaku on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille!
Nyt ryhdytään jännittämään, ketkä ovat mukana ensi syksynä järjestettävillä, opintojen aloitukseen liittyvillä, maastoretkillä.
#hamkbiotalous
...

47 0

Mikä olisi sinulle sopivin tapa opiskella metsätalousinsinööriksi HAMKissa?

Päiväopiskelijana saat päivittäistä ohjausta opettajilta ja osallistut opiskelijatiimisi kanssa opiskeltaviin aiheisiin. Samalla sitoudut tiiviiseen läsnäoloon kampuksella ja tiimin kesken tapahtuvaan päivittäiseen työskentelyyn erilaisten oppimista tukevien käytännönläheisten harjoitusten parissa.

Monimuoto-opiskelu koostuu etä- ja lähiopetuksen yhdistelmästä ja läsnäolosi Evon kampuksella rajoittuu n. 3-6 arkipäivään kuukaudessa. Opiskelu edellyttää hyvää ajan hallintaa ja itsenäistä otetta opiskelussa, vaikka opintoihin sisältyy myös paljon tiimityötä. Jos olet samaan aikaan töissä niin kannattaa keskustella etukäteen työajan joustosta työnantajan kanssa, sillä metsäalan opiskelua on käytännönläheistä ja lähipäivät kampuksella ovat tärkeä osa opiskelua.

Nopeutettu monimuoto-opiskelu on tarkoitettu opiskelijoilla, joilla on aiempi korkeakoulututkinto. Opiskelu tällä mallilla mahdollistaa tutkinnon suorittamisen n.2-2,5 vuodessa ja opiskelu noudattaa edellä kuvattua monimuoto-opiskelua. Opinnot keskittyvät pelkästään metsätalouden aiheisiin ja tutkinnon sisältämät yleiset aiheet hyväksiluetaan opiskelijakohtaisesti aiempien opintojen perusteella.

#hamkbiotalous
...

39 0

HAE KOULUTUKSEEN

Hakeminen

Ennen kuin alat täyttää netissä hakemustasi varaa esille koulu- ja työtodistuksesi.

 • Tarkista tutkintotodistuksestasi tutkinnon virallinen nimi.
 • Laske valmiiksi työkokemuskuukaudet työtodistuksistasi (koskee vain joitakin koulutuksia).
  • Muuta osa-aikainen työ kokoaikaiseksi
 • Älä pyöristä työkokemuskuukausia ylöspäin

Korkeakoulujen yhteishaun hakulomakkeen ja tarkemmat hakuohjeet löydät Opintopolusta.

Muista:

 • Hakea ajoissa: korkeakoulujen yhteishaussa käytetään valtakunnallista nettihakua, joka sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.
 • Harkita tarkkaan hakutoivejärjestystä. Et voi muuttaa hakukohteiden järjestystä enää hakuajan päättymisen jälkeen. Kevään toisesta yhteishausta (maaliskuussa) sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa siitä koulutuksesta, jonka olet valinnut hakulomakkeella ylimmäksi hakutoiveeksi ja johon valintamenestyksesi riittää. Muut hakutoiveesi peruuntuvat automaattisesti, vaikka voisit valintamenestyksesi perusteella päästä useampaan koulutukseen.
 • Tarkastaa kaikkien hakukohteidesi hakukelpoisuusvaatimukset sekä valintaperusteet ennen hakemuksen täyttämistä. Tiedot tarkistetaan valituksi tulleilta ja voit menettää opiskelupaikkasi, jos sait sen väärin perustein.

Ota yhteyttä ylimmän amk-hakutoiveesi hakijapalveluun, jos jokin asia jää epäselväksi tai et voi täyttää sähköistä hakulomaketta.

Hakijatilastot

Hakijatilastot löytyvät tilastopalvelu Vipusesta

Ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevien aseman parantaminen (ensikertalaisten kiintiöt)

HAMKin käyttämät ensikertalaiskiintiöt on ilmoitettu Opintopolussa kunkin koulutuksen valintaperusteissa.

Korkeakoulu-uudistuksen II vaiheessa vuonna 2016 korkeakoulut velvoitettin varaamaan osa korkeakoulujen yhteishaun aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville (= kiintiöt ensikertalaisille).

Ensimmäistä paikkaa hakevaksi katsotaan henkilö, jolla ei ole

 • suomalaisessa korkeakoulussa suoritettua korkeakoulututkintoa
 • suomalaisessa korkeakoulussa vastaanotettua tutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa (Huom. vasta syksyllä 2014 alkavasta koulutuksesta vastaanotettu opiskelupaikka vaikuttaa).

Enskertalaiskiintiö ei tarkoita sitä, että jo aiemmin korkeakoulututkinnon suorittaneet tai korkeakouluopiskelupaikan vastaanottaneet henkilöt eivät voisi hakea korkeakoulujen yhteishaussa.

opiskelija viljelykontissa

HAMK Bio-tutkimusyksikkö

opettaja ja opiskelija kasvihuoneessa

HAMK Up – jatkuva oppiminen

opiskelija navetassa

Hämeen ammatti-instituutti

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU