Bio- ja luonnonvara-alan yksikkö - Hämeen ammattikorkeakoulu
Bio- ja luonnonvara-alan yksikkö
Kaksi opiskelijaa katsovat kameraa kohti metsässä
Kaksi opiskelijaa kasvihuoneessa

Opiskele biotalouden ja luonnonvara-alan asiantuntijaksi

Meillä voit opiskella biotalous- ja luonnonvara-alaa kymmenessä erilaisessa koulutuksessa, jotka edistävät kestävää kehitystä ja ekologisia ratkaisuja. Koulutuksissamme opiskelee jo satoja tulevaisuuden ammattilaisia, ja tämä tekee meistä Suomen suurimman alan ammattikorkeakoulun!

KAIKKI BIOTALOUDEN KOULUTUKSET

AMK-tutkinnot

Englanninkieliset AMK-tutkinnot

Ylemmät AMK-tutkinnot

 

Muu tarjonta

  • Avoin AMK
    Ammattikorkeakouluopintoja – iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnoilla kehität ammattitaitoasi, opit millaista on opiskelu ammattikorkeakoulussa sekä päivität osaamistasi.
  • Polkuopinnot
    Polkuopinnot ovat opintokokonaisuuksia, jotka muodostuvat ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvista opinnoista. Suoritettuasi tarvittavan määrän opintopisteitä, voit hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta.
  • Väyläopinnot
    Toisen asteen opiskelun aikana opiskelija suorittaa 30 opintopistettä AMK-opintoja osana toisen asteen opintojaan. Toisen asteen tutkinnon (ammatillinen perustutkinto tai lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto) ja 30 op AMK-opintoja suorittanut opiskelija voi hakea tutkinto-oikeutta ilman valintakoetta HAMKissa.
  • Täydennyskoulutus
    Luonnonvara-alan täydennyskoulutustarjonnasta löydät puutarhatalouden, metsätalouden, viheralan ja maaseutuelinkeinojen ammattilaisille suunnattuja koulutuksia.

BIOTALOUS PÄHKINÄNKUORESSA

Meillä HAMKissa opiskelee tuhatkunta biotalouden ja kestävän kehityksen tulevaisuuden toivoa – hortonomeja, agrologeja, metsätalousinsinöörejä, ympäristösuunnittelijoita sekä bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä. Biotalouden ratkaisut YAMK-opinnoissa opiskelijat syventyvät uusiutuvien materiaalien tuotannon ja kiertotalouden asiantuntijaosaamista. Opintoihin on mahdollista rakentaa yhteistyötä HAMKin tutkimusyksiköiden ja eri yritysten kanssa, sekä lähteä kansainväliseen vaihtoon.

LUE OPISKELIJOIDEN TARINOITA OPISKELUSTA

Hymyilevät opiskelijat pöydän äärellä.
  • Hevostalous agrologiopinnoissaLUE LISÄÄ

    Maaseutuelinkeinojen koulutuksessa, joka johtaa agrologin (AMK)-tutkintoon, on mahdollista painottaa hevostaloutta. Suuntautuminen tapahtuu agrologitutkinnon opintotarjonnan sisällä […]

  • Kokemuksia RUN-EU-verkoston tapaamisesta SuomessaLUE LISÄÄ

    Osallistuin osaltani bio- ja elintarviketekniikan opiskelijana ensimmäistä kertaa RUN-EU-verkoston ”Students Week ja General Assembly”-tapahtumiin Hämeenlinnassa 7.-11.11.2022, koska olen […]

  • Avoin amk – minulleko?LUE LISÄÄ

    Hevosen hyvinvointi-opinnot painottuvat hevosten ruokintaan ja jalostukseen, ja toteutuivat nyt toista kertaa HAMKin avoimessa amkissa 15 op laajuisena, täysin itsenäisesti suoritettavana […]

HAMK Biotalous @ Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 17841402702561543.

HAE KOULUTUKSEEN

Haku avoimen AMKn opintojen perusteella

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

Ylempään AMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia YAMK-opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opiskeluoikeus

Hakija saa opiskeluoikeuden, kun hänet hyväksytään opiskelijaksi ja hän ottaa paikan vastaan sekä ilmoittautuu lukukaudelle. Opiskeluoikeusaika lasketaan alkaneeksi ko. lukukaudesta lähtien. Siksi hakijan tulee hakea opiskelijaksi sinä lukukautena, jona haluaa aloittaa opintonsa tutkinto-opiskelijana.

Lisätietoa opiskelupaikan vastaanottamisesta ja ilmoittautumisesta.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

Hakeminen

Ennen kuin alat täyttää netissä hakemustasi varaa esille koulu- ja työtodistuksesi.

  • Tarkista tutkintotodistuksestasi tutkinnon virallinen nimi.
  • Laske valmiiksi työkokemuskuukaudet työtodistuksistasi (koskee vain joitakin koulutuksia).
    • Muuta osa-aikainen työ kokoaikaiseksi
  • Älä pyöristä työkokemuskuukausia ylöspäin

Korkeakoulujen yhteishaun hakulomakkeen ja tarkemmat hakuohjeet löydät Opintopolusta.

Muista:

  • Hakea ajoissa: korkeakoulujen yhteishaussa käytetään valtakunnallista nettihakua, joka sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.
  • Harkita tarkkaan hakutoivejärjestystä. Et voi muuttaa hakukohteiden järjestystä enää hakuajan päättymisen jälkeen. Kevään toisesta yhteishausta (maaliskuussa) sekä syksyn yhteishausta sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa siitä koulutuksesta, jonka olet valinnut hakulomakkeella ylimmäksi hakutoiveeksi ja johon valintamenestyksesi riittää. Muut hakutoiveesi peruuntuvat automaattisesti, vaikka voisit valintamenestyksesi perusteella päästä useampaan koulutukseen.
  • Tarkastaa kaikkien hakukohteidesi hakukelpoisuusvaatimukset sekä valintaperusteet ennen hakemuksen täyttämistä. Tiedot tarkistetaan valituksi tulleilta ja voit menettää opiskelupaikkasi, jos sait sen väärin perustein.

Ota yhteyttä ylimmän amk-hakutoiveesi hakijapalveluun, jos jokin asia jää epäselväksi tai et voi täyttää sähköistä hakulomaketta.

Hakijatilastot

Hakijatilastot löytyvät tilastopalvelu Vipusesta

Ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevien aseman parantaminen (ensikertalaisten kiintiöt)

HAMKin käyttämät ensikertalaiskiintiöt on ilmoitettu Opintopolussa kunkin koulutuksen valintaperusteissa.

Korkeakoulu-uudistuksen II vaiheessa vuonna 2016 korkeakoulut velvoitettin varaamaan osa korkeakoulujen yhteishaun aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville (= kiintiöt ensikertalaisille).

Ensimmäistä paikkaa hakevaksi katsotaan henkilö, jolla ei ole

  • suomalaisessa korkeakoulussa suoritettua korkeakoulututkintoa
  • suomalaisessa korkeakoulussa vastaanotettua tutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa (Huom. vasta syksyllä 2014 alkavasta koulutuksesta vastaanotettu opiskelupaikka vaikuttaa).

Enskertalaiskiintiö ei tarkoita sitä, että jo aiemmin korkeakoulututkinnon suorittaneet tai korkeakouluopiskelupaikan vastaanottaneet henkilöt eivät voisi hakea korkeakoulujen yhteishaussa.

opiskelija viljelykontissa

HAMK Bio-tutkimusyksikkö

opettaja ja opiskelija kasvihuoneessa

HAMK Up – jatkuva oppiminen

opiskelija navetassa

Hämeen ammatti-instituutti