Hyppää sisältöön
Nainen istuu ulkona
Home Koulutushaku

Hevosalan liiketoiminta

Koulutusalat

 • Hevos- ja eläinkoulutukset
 • Liiketalous
 • Yrittäjyys ja liiketalous

Tutkintonimike

 • Tradenomi (AMK)

Ilmoittautumisaika

 • Syksyn yhteishaku 2024

Opetuskieli

 • Suomi

Koulutustyyppi

 • AMK-tutkinto

Opintojentaso

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Kampukset

 • Forssa
 • Online

Opetusmuodot

 • Lähiopetus
 • Monimuoto-opetus

Laukkaa liiketalouden ammattilaiseksi! Yhdistä liiketoiminnan osaaminen hevosalaan.

Ainutlaatuisessa hevosalan liiketoiminnan koulutuksessa voit opiskella liiketaloutta hevosalan toimintaympäristössä. Meillä opiskelu on yhteistyötä työelämän kanssa – aidot, yrityksiltä ja organisaatioilta saadut projektit tarjoavat sinulle mahdollisuuden oppia käytännössä esimerkiksi liiketoiminnan kehittämistä.

Hevosala on suuri työllistäjä, joka tarjoaa paljon uramahdollisuuksia sekä Suomessa että ulkomailla. Opinnoissa saatkin myös kansainvälisen liiketalouden osaamista. Sinusta tulee ammattitaitoinen ja monipuolinen tradenomi, joka voi työskennellä hevosalan lisäksi myös muilla aloilla erilaisissa tehtävissä.

Tavoitteet

Hankit vahvan pohjan liiketalouden eri osa-alueilta, kuten markkinoinnista, taloudesta ja johtamisesta. Samalla opit soveltamaan oppimaasi hevosalan toimintaympäristössä.

Koulutuksen antama pätevyys

Valmistuttuasi olet asiakaslähtöinen ja innovatiivinen tradenomi, joka toimii luontevasti niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä työyhteisöissä. Voit työllistyä monipuolisiin asiantuntija- ja kehittämistehtäviin joko hevosalalle tai muille toimialoille tai voit toimia yrittäjänä.

Opintojen rakenne

Pääosin verkossa opiskeltavassa hevosalan liiketoiminnan koulutuksessa yhdistät liiketalouden tradenomiopinnot hevosalan toimintaympäristöön. Opintojesi aikana opit tunnistamaan yritysten liiketoimintamahdollisuuksia sekä tarkastelemaan ja arviomaan yrityksen liiketoiminnan nykytilaa ja kehittämisen edellytyksiä. Saat myös valmiudet liiketoimintamuotoiluun (Business Design).

Erilaiset strategiatyön mallit ja markkinoinnin työkalut tulevat sinulle tutuiksi käytännössä aidoissa työelämätoimeksiannoissa. Opinnoissasi perehdyt myös kestävän kehityksen periaatteisiin ja opit hallitsemaan ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävän liiketoiminnan periaatteet hevosalalla.

Hevosalan toimintaympäristön lisäksi opit hyödyntämään asiakaslähtöistä, kannattavaa ja yhteiskuntavastuullista liiketoiminnan näkökulmaa myös muiden alojen asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Tradenomiopintosi antavat hyvän pohjan myös yrittäjyyteen. Voit saada meiltä tukea oman yrityksen liiketoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen sekä yrityksen perustamiseen.

Opiskeltuasi ydinosaamiset opinnot voit laajentaa osaamistasi esimerkiksi vastuullisen markkinoinnin, urheiluliiketoiminnan sekä kilpailu- ja tapahtumatuotannon parissa. Sinulla on mahdollisuus valita profiloivia opintoja myös liiketalouden koulutuksen puolelta, jolloin voit syventää esimerkiksi taloushallinnon osaamistasi.

Osana tutkintoa teet harjoittelun ja opinnäytetyön. Harjoittelussa pääset käyttämään oppimiasi taitoja oman alasi työpaikassa. Opinnäytetyössä tutkit sinua kiinnostavaa aihetta analyyttisesti ja ratkaisukeskeisesti, usein yhteistyössä alan yrityksen kanssa.

Hae opiskelemaan!

Hakuvaihtoehdot

 • Hakuaika: 1.12.2023 – 31.5.2024 klo 15:00
 • Opinnot alkavat: Kevät 2024
 • Pohjakoulutus: Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot
 • Opiskelupaikkoja: 5

 • Hakuaika: 1.12.2023 – 31.5.2024 klo 15:00
 • Opinnot alkavat: Kevät 2024
 • Opiskelupaikat: 1
 • Valintatavat: Harkinnanvaraisuus tai erivapaus

Muita tapoja, joilla voit aloittaa opinnot

Haluaisitko aloittaa tutkintoon johtavat opinnot, mutta yhteishakuun on liian kauan aikaa, tai sinulla ei ole vaadittavaa pohjakoulutusta? Älä huoli, voit aloittaa opiskelun myös muilla tavoilla:

Polkuopinnot – avoimen ammattikorkeakoulun väylä tutkintoon

Polkuopiskelijana suoritat tutkintoon kuuluvia opintoja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana, yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Kun olet suorittanut tarvittavan määrän opintoja vaadituilla arvosanoilla, voit hakea siirtoa tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintosi loppuun normaalisti.

3 syytä opiskella hevosalan liiketoimintaa!

Hevosalalla on paljon erilaisia työmahdollisuuksia kotimaassa ja kansainvälisesti.

Saat laaja-alaisen ja monipuolisen tradenomin tutkinnon.

Koulutus on ainoa laatuaan Suomessa ja on lähes kokonaan verkossa – voit opiskella mistä vain!

Seuraa meitä somessa!

Tutustu koulutuksen arkeen somekanavillamme:

Opiskelutavat

Monimuoto-opiskelu

Opiskelu tapahtuu lähes täysin verkossa. Opintojen alussa tapaamme opiskeluryhmän kanssa Forssan kampuksella, mutta muuten opinnot on mahdollista suorittaa joustavasti ja paikasta riippumatta. Ohjaustapaamiset järjestämme verkossa joustavasti arkipäivisin ja tallennamme luennot, joten pystyt palamaan tallennusten avulla verkossa järjestettyjen oppimistapahtumien asioihin tarvittaessa.

Monimuoto-opiskelu kuuluu HAMKin koulutusmalliin 18-100, joka on suunnattu kaiken ikäisille oppijoille. Tutustu tapaamme opiskella täällä:

Kampus

Verkossa suoritettavien opintojen alkutapaamisen kampus sijaitsee Forssassa.

Vanha punatiilinen tehdas joka nykyään kampus. pääsisäänkäynti ja edessä vihreitä istutuksia.

Forssan kampus

Forssan kampuksemme sijaitsee 1850-luvun puuvillakehräämössä, joka on uusittu kulttuurihistoriaa kunnioittaen. Eloisa kampusalue sijoittuu lähelle kaupungin keskustaa ja muita palveluita. Kampusympäristön puistoalue, vieressä virtaava Loimijoki sekä vanhat punatiilirakennukset luovat yhdessä yhden Suomen kauneimmista kampusalueista.

Opiskelutilat ovat viihtyisiä ja valoisia. Kampukselta löytyy erikokoisia opetus- kuin itsenäiseen opiskeluun soveltuvia tiloja.

Sinun näköisesi opinnot

Tutkintosi koostuu 210 opintopisteestä ja sisältää neljä peruselementtiä:

Ydinosaamiseen sisältyvät opintokokonaisuudet, eli moduulit, ovat tutkintosi ja ammattitaitosi perusta. Opinnot on suunniteltu tukemaan kehittymistäsi alasi ammattilaiseksi ja ne luovat vakaan pohjan tuleville, vapaammin valittaville opinnoille.

Ydinosaamisen opinnoissa opit esimerkiksi markkinoinnin suunnittelusta, liiketoiminnan kehittämisestä ja kirjanpidosta.

Osa tutkinnostasi muodostuu profiloivan osaamisen opinnoista, joiden avulla rakennat osaamistasi valitsemaasi suuntaan omien tavoitteidesi mukaisesti. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden laajentaa, syventää ja täydentää ammatillista osaamista ja persoonallista kehittymistä.

Profiloivissa opinnoissa voit kehittää osaamistasi esimerkiksi vastuullisen markkinoinnin, tapahtumatuotannon ja urheiluliiketoiminnan parissa.

Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu harjoittelu, joka tutustuttaa sinut työelämään, työntekijöiden asemaan ja työympäristöön sekä edistää ammattitaitoasi ja urakehitystäsi. Perehdyt ohjatusti ammattitaitojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen.

Harjoittelun teet opintojen aikana kotimaassa, ulkomailla tai omassa yrityksessä.

Hevosalan liiketoiminnan koulutuksessa harjoittelu on laajuudeltaan 30 opintopistettä, joka vastaa 20 viikon kokopäiväistä työtä. Harjoittelu voidaan suorittaa yhdessä tai useammassa jaksossa.

Opinnäytetyö on opintojesi loppusuoralla tehtävä kehittämis- tai tutkimustyö, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamistasi ja näyttää valmiuksiasi soveltaa kerryttämiäsi tietoja ja taitoja. Opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 opintopisteen kokonaisuus, jonka aiheen valitset itse perustuen kiinnostukseesi ja urasuunnitelmiisi. Kannustamme valitsemaan yhdessä yrityksen, tai organisaation kanssa aiheen, jossa pääset ratkomaan aitoa ongelmaa, ja kehittämään siihen ratkaisun.

HAMKin opiskelijana voit muotoilla tutkinnostasi juuri sinulle sopivan. Voit valita erilaisia opintoja meiltä ja maailmalta, sekä suorittaa tutkintoon kuuluvia opintojasi erilaisin toteutustavoin.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön, ja lue lisää opintojen suunnittelusta HAMKissa:

Opintoja meillä, muualla ja maailmalla

HAMKissa kehitämme uusia, innovatiisia opiskelutapoja. Tavoitteemme on tarjota sinulle monipuolinen osaaminen, jota voit kehittää haluamaasi suuntaan erilaisin tavoin. Toivomme, että voimme innostaa sinut kokeilemaan jotain ihan uutta!

Kaksi opiskelijaa vierekkäin pöydän ääressä
Yritteliäs korkeakoulu

Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!

Design Factory

DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!

RUN-EU -opinnot

HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUN-EU:n tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!

Vaihto-opinnot

Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?

Vaaleahiuksinen henkilö valkoisessa paidassa
HAMKin opintotarjonta

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!

Opiskelija seisoo aulassa kannettava tietokone kainalossaan ja katsoo suoraan kameraan.
Ristiinopiskelu

HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Hevosalan liiketoiminnan koulutuksesta!

Ei tarvitse olla – pääsyvaatimuksena ei ole hevosalan kokemus. Toki tästä voi olla apua opintojen etenemisessä, mutta koulutus sopii kaikille riippumatta siitä, onko sinulla hevosalan kokemusta vai ei. 

MTK:n selvityksen mukaan Suomessa hevosalan työllistävyysvaikutus on tällä hetkellä n. 6 500 henkilötyövuotta, mikä vastaa suuruusluokaltaan lähes Lapin matkailun työllistävyyslukua. Lisäksi hevosala on kansainvälinen ala eli voit suunnata urallasi myös ulkomaille. Koska kyseessä on tradenomitutkinto, työllistymismahdollisuutesi eivät missään tapauksessa rajoitu vain hevosalaan, vaan tradenomina voit työllistyä liiketoiminnan eri osa-alueisiin oman kiinnostuksesi mukaan. 

Hevosala on voimakkaasti kansainvälinen. Voit valita useita tapoja kehittää kansainvälisyysosaamistasi opintojen aikana. Eri moduuleihin sisällytetyt projektit kansainvälisten kumppaneiden kanssa, kielten ja viestinnän opinnot sekä englanninkieliset moduulit tukevat kehittymistä ammatillisesta näkökulmasta. Osa opinnoista toteutamme englannin kielellä. Sinulla on myös mahdollisuus tehdä osa opinnoista tai työharjoittelu ulkomailla.  

Jäikö kysyttävää?

Jos haluat kysyä lisätietoa koulutuksesta, ota yhteyttä:

Jos haluat kysyä lisää tähän koulutukseen hakemisesta, katso lisätietoa:

Nopeammin valmiiksi?

Onko ala sinulle jo tuttu ja olet kerryttänyt jo osaamistasi joko työn tai opintojen kautta? Haluatko suorittaa tutkinnon nopeasti valmiiksi? Vai kaipaisitko nopeaa päivitystä osaamiseesi? Tarjoamme sinulle perinteisen tutkinto-opiskelun rinnalla erilaisia mahdollisuuksia, joilla voit nopeuttaa tutkinto-opintojasi, tai kerryttää juuri nyt tarvitsemaasi osaamista.

24 / 7 – opiskelun pikakaista

Voit nopeuttaa opintojasi 24/7 opiskelutavalla, jos sinulla on jo paljon tutkinnon tavoitteiden mukaista osaamista. Opiskelutapa edellyttää sinulta suunnitelmallisuutta, joustavaa ja tehokasta ajankäyttöä sekä oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työskentelytapaa. Keskustele opinto-ohjaajasi kanssa mahdollisuuksista suorittaa opintoja nopeutetusti.

Lue lisää HAMKin 24/7 -opiskelutavasta:

Täydennä osaamistasi!

Haluaisitko päivittää osaamistasi, tai oppia uutta, mutta et haluaisi sitoutua vuosiksi opiskeluun? Pohditko, olisiko opiskelua mahdollista pilkkoa, tai kokeilla, jotta tietäisit paremmin sopiiko opiskelu nykyiseen elämäntilanteeseesi?

Kokonaisen tutkinnon suorittamisen sijasta, voit opiskella ja oppia uutta monella eri tavalla. Tutustu HAMKin jatkuvan oppimisen tarjontaan, josta löydät monipuolisesti sekä lyhyitä, että pidempiä koulutuksia urapolkusi eri kohtiin.

Etsitkö jotain muuta?

Itselle sopivan koulutuksen valinta voi välillä olla haastavaa, varsinkin kun hyviä vaihtoehtoja riittää! Keräsimme sinulle vielä muutamia vaihtoehtoja samalta alalta, jos haluat tutustua myös muihin koulutuksiimme. Koko tarjontamme löydät koulutushaun kautta: