Hyppää sisältöön
Kaksi opiskelijaa koneen äärellä
Home Koulutushaku

Tieto- ja viestintätekniikka, kiertotalous

Koulutusalat

  • Kiertotalous
  • Tietojenkäsittely ja ICT
  • Tietotekniikka

Tutkintonimike

  • Insinööri (AMK)

Ilmoittautumisaika

  • Kevään yhteishaku 2024

Opetuskieli

  • Suomi

Koulutustyyppi

  • AMK-tutkinto

Opintojentaso

  • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Kampukset

  • Forssa
  • Online

Opetusmuodot

  • Lähiopetus
  • Monimuoto-opetus

Laita hyvä kiertämään! Luo kestävä huominen teknologian avulla.

ICT-alan insinöörikoulutuksessa opit data-analytiikkaa, esineiden internetiä ja älykästä teknologiaa, joilla luot kestävän kehityksen tuotteita ja palveluita. Kestävällä teknologialla voit vaikuttaa ratkaisevasti ilmastonmuutoksen torjuntaan parantamalla ihmisten hyvinvointia ja hyödyntämällä luonnonvaroja vastuullisesti.

Tavoitteet

Opit käyttämään tieto- ja viestintätekniikkaa kiertotalouden ja kestävän kehityksen edistämiseksi.

Koulutuksen antama pätevyys

Valmistut kiertotalouteen erikoistuneeksi tietotekniikan asiantuntijaksi teollisuuden, insinööri- ja suunnittelutoimistojen tai julkisten toimijoiden palvelukseen esimerkiksi kiertotalousinsinööriksi tai data-analyytikoksi.

Opintojen rakenne

Tieto- ja viestintätekniikka, kiertotalous -koulutuksessa yhdistät insinöörin tietotekniset opinnot yhteiskuntaa kehittävän kiertotalouden aiheisiin.

Saat vahvan perusosaamisen data-analytiikasta, IoT-ratkaisuista, älykkäistä järjestelmistä, antureista, pilvipalveluista ja näiden käytöstä kiertotalouden hyväksi. Samalla opit uusiutuvia luonnonvaroja hyödyntävistä kestävän kehityksen tuotteista ja palveluista.

Älykkäitä ja ympäristön kannalta kestäviä järjestelmiä tarvitaan kaikilla aloilla. Siksi pääsetkin jo opintojen aikana tekemään yritysten oikeita kehitysprojekteja yhteistyössä muiden alojen opiskelijoiden kanssa kotimaisessa ja kansainvälisessä ympäristössä. Yritysprojektit ovat liittyneet esimerkiksi vesi-, energia- ja jätehuoltoon, materiaalitehokkuuteen ja luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen.

Aiemmin opiskelijamme ovat luoneet esimerkiksi vedenkulutusta seuraavan hologrammin, auttaneet paikallisia yrityksiä data-analytiikan kanssa ja kehittäneet uusia tapoja hyödyntää liiketunnistimia ja poistotekstiilejä.

Suuntautumisvaihtoehdot

Voit täydentää osaamistasi valitsemalla opintoja esimerkiksi 3D-mallintamisesta ja -tulostamisesta, koneoppimisesta ja tekoälystä tai kestävästä monikulttuurisuudesta. 3D-mallintamisessa opiskelijamme ovat aiempina vuosina suunnitelleet ja tulostaneet esimerkiksi tuuliturbiineja, joilla on tuotettu ekologista virtaa puhelimen lataamiseksi.

Osana tutkintoa teet harjoittelun ja opinnäytetyön. Harjoittelussa pääset käyttämään oppimiasi taitoja oman alasi työpaikassa. Opinnäytetyössä tutkit sinua kiinnostavaa aihetta analyyttisesti ja ratkaisukeskeisesti, usein yhteistyössä alan yrityksen kanssa.

Hae opiskelemaan!

Kevään yhteishaku 13.-27.3.2024 klo 15

  • Opinnot alkavat: Syksy 2024
  • Opiskelupaikat: 20, joista ensikertalaisille 16
  • Valintatavat: Todistusvalinta ja AMK-valintakoe

  • Opinnot alkavat: Syksy 2024
  • Opiskelupaikat: 35, joista ensikertalaisille 21
  • Valintatavat: Todistusvalinta ja AMK-valintakoe

Muita tapoja, joilla voit aloittaa opinnot

Haluaisitko aloittaa tutkintoon johtavat opinnot, mutta yhteishakuun on liian kauan aikaa, tai sinulla ei ole vaadittavaa pohjakoulutusta? Älä huoli, voit aloittaa opiskelun myös muilla tavoilla:

Polkuopinnot – avoimen ammattikorkeakoulun kautta tutkintoon

Polkuopiskelijana suoritat tutkintoon kuuluvia opintoja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana, yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Kun olet suorittanut tarvittavan määrän opintoja vaadituilla arvosanoilla, voit hakea siirtoa tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintosi loppuun normaalisti.

3 syytä opiskella kiertotalouden tieto- ja viestintätekniikkaa!

Vaihe 1. Hallitse tieto- ja viestintätekniikka.

Vaihe 2. Käytä tekniikkaa kiertotalouden kehittämiseen. 

Vaihe 3. Tee maailmasta parempi paikka.

Katso videoita koulutuksesta:

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Millaista opiskelu on?

Opiskelu HAMKissa on todella monipuolista. Saan mielettömän hyvät valmiudet hallita mm. koodausta, projektisuunnittelua, data-analysointia sekä 3D tekniikoita erilaisiin projekteihin, joissa yhdistyvät myös ekologisuus sekä kestävän kehityksen uusimmat innovaatiot.

Joustava monimuoto-opiskelu sopii erinomaisesti myös työssäkäyville asuinpaikasta riippumatta.

Sanna Isoranta
Opiskelija
Tieto- ja viestintätekniikan insinööri, kiertotalous

Seuraa meitä somessa!

Tutustu koulutuksen arkeen somekanavillamme:

Opiskelutavat

Päiväopiskelu

Päiväopiskelu on nimensä mukaisesti päätoimista ja kokopäiväistä. Päivätoteutuksessa opetus järjestetään pääsääntöisesti HAMKin Forssan kampuksella. Opiskelu etenee säännöllisellä rytmillä oman opiskelijaryhmän kanssa. Opiskelet noin kahdeksan tuntia päivässä, viitenä päivänä viikossa. Opiskeluarkeen sisältyy luentoja, harjoituksia, vierailuja, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, työelämälle tehtäviä projekteja sekä palautteenantoa ja oman työskentelyn arviointia.

Syksyllä 2024 aloittavan päiväryhmän opetus alkaa maanantaina 26.8.

Päiväopiskelu kuuluu HAMKin koulutuksen malliin 8-16. Voit lukea tavastamme opiskella lisää täältä:

Monimuoto-opiskelu

Opiskelu työn ohella on itsenäistä ja omatoimista; opiskelu tapahtuu pääosin verkko-opintoina. Monimuoto-opiskelu antaa joustavuutta opintojen suorittamiseen sekä opintojen ja työelämän yhteensovittamiseen. On kuitenkin tärkeää huomioida, että monimuotototeutuksen sisällöt, tehtävät ja aikataulutus kulkevat käsi kädessä päivätoteutuksen kanssa. Ajankäytön suunnittelu, oman työskentelyn johtaminen sekä verkkotyökalujen hallinta ovatkin avaimia opiskelun onnistumiseen.

Syksyllä 2024 aloittavan monimuotoryhmän opetus alkaa torstaina 29.8.

Monimuoto-opiskelu kuuluu HAMKin koulutusmalliin 18-100, joka on suunnattu kaiken ikäisille oppijoille. Tutustu tapaamme opiskella täällä:

Kampus

Tieto- ja viestintätekniikka, kiertotalous -koulutuksessa kotikampuksesi on Forssan kampus.

Vanha punatiilinen tehdas joka nykyään kampus. pääsisäänkäynti ja edessä vihreitä istutuksia.

Forssan kampus

Forssan kampuksemme sijaitsee 1850-luvun puuvillakehräämössä, joka on uusittu kulttuurihistoriaa kunnioittaen. Eloisa kampusalue sijoittuu lähelle kaupungin keskustaa ja muita palveluita. Kampusympäristön puistoalue, vieressä virtaava Loimijoki sekä vanhat punatiilirakennukset luovat yhdessä yhden Suomen kauneimmista kampusalueista.

Opiskelutilat ovat viihtyisiä ja valoisia. Kampukselta löytyy erikokoisia opetus- kuin itsenäiseen opiskeluun soveltuvia tiloja.

Sinun näköisesi opinnot

Tutkintosi koostuu 240 opintopisteestä ja sisältää neljä peruselementtiä:

Ydinosaamiseen sisältyvät opintokokonaisuudet, eli moduulit, ovat tutkintosi ja ammattitaitosi perusta. Opinnot on suunniteltu tukemaan kehittymistäsi alasi ammattilaiseksi ja ne luovat vakaan pohjan tuleville, vapaammin valittaville opinnoille.

Ydinosaamisen opinnoissa opit muun muassa data-analytiikasta, digitalisaatiosta kiertotaloudessa ja älykkäistä anturijärjestelmistä.

Osa tutkinnostasi muodostuu profiloivan osaamisen opinnoista, joiden avulla rakennat osaamistasi valitsemaasi suuntaan omien tavoitteidesi mukaisesti. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden laajentaa, syventää ja täydentää ammatillista osaamista ja persoonallista kehittymistä.

Profiloivat opinnot sisältävät esimerkiksi 3D-mallinnus ja tulostaminen-, Kyberturvallisuus- sekä Machine Learning & AI -opintojaksot.

Harjoittelussa pääset käyttämään oppimiasi taitoja oman alasi työpaikassa. Harjoittelu suoritetaan vähintään kahdessa osassa, ja sen kokonaiskesto on noin viisi kuukautta.

Opinnäytetyö on opintojesi loppusuoralla tehtävä kehittämis- tai tutkimustyö, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamistasi ja näyttää valmiuksiasi soveltaa kerryttämiäsi tietoja ja taitoja. Opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 opintopisteen kokonaisuus, jonka aiheen valitset itse perustuen kiinnostukseesi ja urasuunnitelmiisi. Kannustamme valitsemaan yhdessä yrityksen, tai organisaation kanssa aiheen, jossa pääset ratkomaan aitoa ongelmaa, ja kehittämään siihen ratkaisun.

HAMKin opiskelijana voit muotoilla tutkinnostasi juuri sinulle sopivan. Voit valita erilaisia opintoja meiltä ja maailmalta, sekä suorittaa tutkintoon kuuluvia opintojasi erilaisin toteutustavoin.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön, ja lue lisää opintojen suunnittelusta HAMKissa:

Opintoja meillä, muualla ja maailmalla

HAMKissa kehitämme uusia, innovatiisia opiskelutapoja. Tavoitteemme on tarjota sinulle monipuolinen osaaminen, jota voit kehittää haluamaasi suuntaan erilaisin tavoin. Toivomme, että voimme innostaa sinut kokeilemaan jotain ihan uutta!

Kaksi opiskelijaa vierekkäin pöydän ääressä

Yritteliäs korkeakoulu

Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!

Design Factory

DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!

RUN-EU -opinnot

HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUN-EU:n tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!

Vaihto-opinnot

Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?

Vaaleahiuksinen henkilö valkoisessa paidassa

HAMKin opintotarjonta

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!

Opiskelija seisoo aulassa kannettava tietokone kainalossaan ja katsoo suoraan kameraan.

Ristiinopiskelu

HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Tieto- ja viestintätekniikan kiertotalouden koulutuksesta!

Kiertotalous on maailman kestävää kasvua ja kehittymistä. Kiertotalous on keino hyödyntää jo olemassa olevia luonnonvaroja ja materiaaleja tehokkaammin. Sen sijaan, että loisimme tuotteita ja palveluita uusista raaka-aineista, voimme hyödyntää jo olemassa olevia palveluita monipuolisemmin ja uusiokäyttää esimerkiksi hukkamateriaalin uudella tavalla. Voit lukea lisää esimerkiksi Sitran kiertotalousesittelystä. https://www.sitra.fi/aiheet/kiertotalous/ 

Ei tarvitse! Koulutuksessa ei ole pohjatietovaatimuksia. Opit kaiken tarvittavan opintojen aikana. Aikaisemmasta osaamisesta voi olla hyötyä, mutta sitä tärkeämpää on myönteinen asenne uuden oppimiseen. 

Tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Tieto- ja viestintätekniikka on laaja-alainen valinta ja kiertotalous avaa sitäkin enemmän ovia. Tietotekniikkaa käytetään jokaisella alalla ja kiertotalous on nouseva trendi, jonka osaamista tullaan tarvitsemaan kaikilla aloilla kautta maailman. 

Entä mihin työllistyt? Käy katsomassa alumnimme uratarina YouTubesta! 
https://www.youtube.com/watch?v=nyHXVQlk3kQ 

Kestävä kehitys on maailmanlaajuinen asia. Koulutuksessa tutustut aiheen kansainväliseen näkökulmaan erilaisten projektien kautta ja työskennellessäsi englanninkielisten koulutusten opiskelijoiden kanssa. Halutessasi voit suorittaa harjoittelusi tai osan opinnoistasi ulkomailla. 

Jäikö kysyttävää?

Jos haluat kysyä lisätietoa koulutuksesta, ota yhteyttä:

Jos haluat kysyä lisää tähän koulutukseen hakemisesta, katso lisätietoa:

Nopeammin valmiiksi?

Onko ala sinulle jo tuttu ja olet kerryttänyt jo osaamistasi joko työn tai opintojen kautta? Haluatko suorittaa tutkinnon nopeasti valmiiksi? Vai kaipaisitko nopeaa päivitystä osaamiseesi? Tarjoamme sinulle perinteisen tutkinto-opiskelun rinnalla erilaisia mahdollisuuksia, joilla voit nopeuttaa tutkinto-opintojasi, tai kerryttää juuri nyt tarvitsemaasi osaamista.

24 / 7 – opiskelun pikakaista

Voit nopeuttaa opintojasi 24/7 opiskelutavalla, jos sinulla on jo paljon tutkinnon tavoitteiden mukaista osaamista. Opiskelutapa edellyttää sinulta suunnitelmallisuutta, joustavaa ja tehokasta ajankäyttöä sekä oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työskentelytapaa. Keskustele opinto-ohjaajasi kanssa mahdollisuuksista suorittaa opintoja nopeutetusti.

Lue lisää HAMKin 24/7 -opiskelutavasta:

Täydennä osaamistasi!

Haluaisitko päivittää osaamistasi, tai oppia uutta, mutta et haluaisi sitoutua vuosiksi opiskeluun? Pohditko, olisiko opiskelua mahdollista pilkkoa, tai kokeilla, jotta tietäisit paremmin sopiiko opiskelu nykyiseen elämäntilanteeseesi?

Kokonaisen tutkinnon suorittamisen sijasta, voit opiskella ja oppia uutta monella eri tavalla. Tutustu HAMKin jatkuvan oppimisen tarjontaan, josta löydät monipuolisesti sekä lyhyitä, että pidempiä koulutuksia urapolkusi eri kohtiin.

Etsitkö jotain muuta?

Itselle sopivan koulutuksen valinta voi välillä olla haastavaa, varsinkin kun hyviä vaihtoehtoja riittää! Keräsimme sinulle vielä muutamia vaihtoehtoja samalta alalta, jos haluat tutustua myös muihin koulutuksiimme. Koko tarjontamme löydät koulutushaun kautta: