Tietoa Hamkista - Hämeen ammattikorkeakoulu
Tietoa Hamkista
Ihminen pyöräilee laatikkopyörällä isojen lasi-ikkunoiden edessä.

HAMK lyhyesti

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on oppimis- ja tutkimusyhteisö tekijöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Meitä on noin 9000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella, verkossa ja kansainvälisesti. Opiskelijoille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneillemme tarjoamme erinomaiset työkalut ja ympäristöt tehdä työtä ja hyödyllisiä tekoja yhdessä.

Koulutamme osaajia Suomessa ja kansainvälisesti

Meillä HAMKissa opiskelu on tiimityötä – niin toisten opiskelijoiden kuin yhteistyökumppanien kanssa. Opiskelijanamme pääset ratkomaan aitoja työelämän ongelmia jo heti opintojesi alusta lähtien.

Olemme lanseeranneet Yritteliäs korkeakoulu -konseptin, joka rekisteröitiin tavaramerkiksi vuonna 2021. Se on opiskeluympäristö, jossa opiskelijat pääsevät rakentamaan omaa opintopolkuaan, kokeilemaan ja kehittämään omia liikeideoitaan sekä toimimaan erilaisissa tiimeissä.

Työelämä ja maailma muuttuvat jatkuvasti, ja siksi tarvitaan myös jatkuvaa oppimista. Löydät meiltä runsaasti mahdollisuuksia osaamisesi kehittämiseen esimerkiksi työn ohessa lyhyempinä kokonaisuuksina, YAMK-tasolla tai voit hankkia pätevyyden ammatillisessa opettajakorkeakoulussa.

HAMK on osa RUN-Eurooppa –yliopistoa, joka tuo yhteen yhdeksän yhteiseen visioon sitoutunutta eurooppalaista korkeakoulua kahdeksasta eri maasta.  Viemme osaamistamme myös maailmalle kehittyviin maihin.

Soveltava tutkimuksemme uudistaa yhteiskuntaa

Me rakennamme toisissamme parempaa ylihuomista. Siksi panostamme määrätietoisesti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaamme.

HAMKin soveltava tutkimus tuottaa uusia ja luovia ratkaisuja yritysten ja yhteiskuntamme elinvoiman, hyvinvoinnin sekä kestävyyden lisäämiseksi. Suomessa HAMKin strategisia kumppaneita ovat Aalto-yliopisto, Luonnonvarakeskus Luke, Laurea-ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK ja Jyvyäskylän ammattikorkeakoulu JAMK. Lisäksi HAMK kuuluu Beyond-liittoumaan brasilialaisen Feevale Universityn kanssa. HAMKilla on runsaasti kehitysprojekteja myös Afrikassa.

Vuositasolla HAMKissa on käynnissä yhteensä noin 130 tki-hanketta, joista suunnilleen viidesosa on kansainvälisiä.

HAMK viestii ja vaikuttaa

HAMK on toiminut vuoden 2015 alusta lähtien osakeyhtiönä. HAMK oy:n osakaskuntia ovat Hämeenlinna, Forssa, Riihimäki, Valkeakoski, Hattula ja Tammela. HAMKin tytäryhtiössä toimii toisen asteen ammatillista koulutusta tarjoava Hämeen ammatti-instituutti. Kestävän kehityksen näkökulmat ovat toiminnassamme oleellisessa roolissa.

Hämeen ammattikorkeakoulu viestii verkkosivuillaan, Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä, Twitterissä ja TikTokissa nimellä HAMK UAS. HAMK julkaisee kuukausittain ilmestyvää, avoimesti tilattavissa olevaa uutiskirjettä, omassa avoimessa julkaisuportaalissa HAMK Unlimitedissä artikkeleita sekä runsaasti erilaisia blogikirjoituksia. HAMKin avoimet tapahtumat ja webinaarit ovat löydettävissä HAMKin tapahtumakalenterista.

Historia

HAMKin juuret juontavat vuoteen 1840, jolloin Mustialassa aloitettiin maatalousopetus. Evon kampuksella on puolestaan Suomen vanhin vuonna 1862 alkanut ja edelleen toimiva metsäalan oppilaitos, jota ympäröi noin 1800 hehtaarin havaintometsä. 1800-luvun lopulla Fredrika Wetterhoffin perustamassa kotiteollisuuskoulussa Hämeenlinnassa opetettiin kudontaa ja ompelua sekä koulutettiin opettajaopiskelijoita. Puutarhakoulutus alkoi Lepaan kartanomiljöössä vuonna 1910. Teknillisen alan oppilaitokset, terveydenhoito-oppilaitokset ja kauppaoppilaitokset Forssassa, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Valkeakoskella syntyivät puolestaan 1950-luvusta lähtien eri vuosikymmeninä vastaamaan alueen koulutustarpeisiin. Hämeenlinnan ammatillinen opettajakorkeakoulu syntyi niin ikään 1950-luvulla, ja se jatkoi ja laajensi aiempaa opettajankoulutuksen perinnettä.

Ammattikorkeakokeilu alkoi vuonna 1992, ja siihen HAMK hyväksyttiin Suomessa ensimmäisten joukossa. HAMK toi yhteen alueen 17 oppilaitosta. Vakinainen ammattikorkeakoulu pääsi käyntiin neljä vuotta myöhemmin.

Hamk lukuina

8 000

opiskelijaa

700

työntekijää

43

koulutusta

130

hanketta

7

kampusta

170

yhteistyökorkeakoulua

1400

tutkintoa

28

kv-hanketta

HAMKin uutiskirje

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Teemme Maailman Parastajat-kumppanimme Oma Häme - Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kanssa sekä koulutus-, projekti- että hankeyhteistyötä. Yksi esimerkki yhteistyöstä on Takaisin hoitotyöhön -täydennyskoulutus, joka nimensä mukaisesti houkuttelee takaisin alalle muilla sektoreilla työskenteleviä hoitoalan ammattilaisia.

“Me rekrytoimme henkilöitä ja heillä on mahdollisuus osallistua HAMKin täsmäkoulutukseen tai tarvittaessa muihin opintoihin, joilla päivitetään osaaminen vastaamaan tätä päivää”, kertoo hyvinvointialue OmaHämeen henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen.

Lue lisää yhteistyöstä: hamk.fi/2023/hoitoalan-tyovoimapulaa-taklataan-kanta-hameessa-uusilla-ratkaisuilla-kaikki-kivet-on-kaannettava/

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin yhdessä parastajakumppaneitten kanssa. 👣 💚

We are collaborating with our Bettermakers-partner OmaHäme on educational and research initiatives. One example of this cooperation is 'Back to Nursing' supplementary training, which, as the name suggests, attracts healthcare professionals from other sectors back to the field.

"Together, we are building a path that ensures the employee's return to the field. We recruit individuals, and they have the opportunity to participate in HAMK's targeted training or, if needed, other studies to update their skills to meet today's requirements", explains Johanna Bjerregård Madsen, HR Director of the OmaHäme wellbeing services county.

#hamk #MaailmanParastajat #yhteistyö #täsmäkoulutus #hoitoala #TheBettermakers
... Lue lisääNäytä vähemmän

Load more