Hyppää sisältöön
Lot of people walking in the hallway, one man in the middle shows a thumb up.

RUN-Eurooppa-yliopisto opiskelijalle

HAMK on osa kahdeksan eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. HAMKin opiskelijana voit hyödyntää RUNin tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!

Opiskelijana voit hyötyä RUN-Eurooppa-yliopistosta kolmella eri tavalla. Katso alta mikä sopii sinulle parhaiten ja hae mukaan!

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Yhteinen opintotarjonta

RUN-Eurooppa-yliopiston yhteinen opintotarjonta on avoinna kaikille HAMKin tutkinto-opiskelijoille. Opinnot koostuvat lyhyistä opintojaksoista, SAPeista (Short Advanced Programme), joita voit valita ja lisätä tutkintoosi omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Kaikki SAPeista saadut opintopisteet sisällytetään tutkintoosi.

SAPit ovat monialaisia, kansainvälisiä opintojaksoja, joissa opiskellaan yhdessä muiden, eri puolilta Eurooppaa tulevien opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Tarjontaa on laajasti eri aloilta, joten SAPit ovat hyvä tapa laajentaa HAMKin tutkintoasi. Jokaisesta SAPista saat todistuksen ja opintosuoritusotteen.

Opintojaksot ovat laajuudeltaan 1-6 opintopistettä, ja jokaiseen SAPiin kuuluu online-jakso sekä 1-2 viikkoa kestävä lähijakso joko meillä HAMKissa tai RUN-korkeakouluissa Irlannissa, Portugalissa, Hollannissa, Itävallassa tai Unkarissa.

Hae mukaan!

Ajankohtaisen SAP-opintotarjonnan ja SAP-opintojen hakulomakkeet löydät RUN-Eurooppa-yliopiston verkkosivuilta. Tutustu SAP-valikoimaan tästä.

SAP-opintojaksojen lähiviikoille osallistumista varten on tarjolla apurahoitusta.

Opiskelijaedustajat

Opiskelijoiden osallistuminen ja vaikuttaminen ovat RUN-Eurooppa-yliopiston keskiössä. Kustakin korkeakoulusta opiskelijat ovat päässeet heti alusta alkaen mukaan määrittelemään toimintaa ja opiskelijavaikuttamisen kanavia RUN-Eurooppa-yliopistossa. Esimerkiksi opiskelijoiden kehittämä yhteiskunnallisiin ongelmiin pureutuva RUN Challenge -konsepti ja opiskelijoiden esittämä Annual Student Week on sisällytetty hankkeessa toteutettavaan toimintaan.

RUN-EU:n opiskelijavaikuttamisen tärkein kanava on RUNin opiskelijaedustajisto, Student Council. Jokaisella RUN-korkeakoululla on oma opiskelijaedustajistonsa, johon kuuluu kussakin korkeakoulussa 15 eri alojen opiskelijaa.

Opiskelijat osallistuvat RUNin kehittämistyöhön työpaketeissa, vaikuttavat SAPien ja liikkuvuusmahdollisuuksien toteuttamiseen sekä pitävät yhteyttä muiden RUN-korkeakoulun opiskelijaedustajiin. Lisäksi edustajistot osallistuvat vuosittaiseen Student Week -tapahtumaan tavatakseen muiden RUN-korkeakoulujen opiskelijaedustajia. Jokaisesta opiskelijaedustajistosta puheenjohtaja sekä varapuheenjohtaja osallistuvat RUN-Eurooppa-yliopiston johtoryhmän kokoukseen vuosittaisessa RUN-EUn yleiskokouksessa (RUN-EU General Assembly). 

HAMKissa RUN-EU opiskelijaedustajiston toimikausi kestää vuoden ja se alkaa tammikuussa. Jäsenten haku järjestetään yleensä loppuvuodesta.
 

HAMKin Student Council 2024

 • Adam Kessa, Computer Applications 
 • Alina Martjanova, International Business
 • Diana Dmitrovskaya, Smart and Sustainable Design
 • Dieu Le, Biotechnology and Food Engineering
 • Dominik Storinský, Electrical Engineering
 • Dorota Kaňuchová, Smart and Sustainable Design
 • Duy Tran Huynh An, Computer Applications
 • Ha Anh Nguyen, International Business
 • Maren Heijari, Kestävä kehitys
 • Oshani Bamunu Mudiyanselage, Smart Organic Farming
 • Pramod Pokhrel, Construction Engineering
 • Roy Liu, Computer Applications
 • Sajad Amiri, Sähkö- ja automaatiotekniikka
 • Susanna Kuisma, Sosionomi
 • Tatiana Veteskova, Construction Engineering

Ota yhteyttä

Vaihtomahdollisuudet

RUN-EU:n korkeakouluissa voit suorittaa myös perinteisiä vaihto-opintojaksoja.