Hyppää sisältöön
Home Saavutettavuuspalaute: Hämeenlinnan kampuksen S-rakennuksen inva-WC:n sulkeminen

Saavutettavuuspalaute: Hämeenlinnan kampuksen S-rakennuksen inva-WC:n sulkeminen

Saimme palautetta puutteellisesta esteettömyydestä: 

“S-rakennuksen 1. kerroksen inva-WC on otettu kokonaan pois käytöstä. Ilkivalta on tietysti ikävää, mutta kyseisen vessan alueella tai HAMKin tiedotuksessa ei ole edes ollut tiedotusta aiheesta, jotta ikivalta loppuisi. Ilkivaltaan olisi tärkeää edes yrittää puuttua, eikä sen varjolla kaventaa vammaisten opiskelijoiden palveluiden saavutettavuutta.” 

Tilannetta on tutkittu, ja valitettavasti tilassa on ollut selkeää toistuvaa epäasiallista käyttöä ja ilkivaltaa. Tämän vuoksi kyseinen WC pidetään lukossa ainakin toukokuun ajan. Tarvitessaan avaimen saa infosta. Seuraamme tämän WC:n tilannetta. Tilaan on toimitettu muistutus siitä, että ilkivalta ei kuulu yhteisöömme. Työn alla ovat myös kampuskohtaiset järjestyssäännöt, joissa ilkivalta on yksiselitteisesti erikseen kielletty.  

Kaikki ilkivalta on tuomittavaa, ja puutumme siihen aina välittömästi asian tultua tietoomme. Siksi on myös tärkeää, että tilojen käyttäjät ilmoittavat havaitsemistaan asioista heti suoraan henkilökunnalle tai sähköisiä ilmoituskanavia pitkin (hamk.fi/turvallisuus.)