Hyppää sisältöön
Home HAMK muisti joululahjoituksella Erilaisten oppijoiden liittoa

HAMK muisti joululahjoituksella Erilaisten oppijoiden liittoa

Haluamme tukea joulukorttirahoilla saavutettavuuden edistämistä. Meille HAMKissa on tärkeää olla yhteisö, jossa jokainen voi kokea itsensä tervetulleeksi ja arvostetuksi.

Hämeen ammattikorkeakoulu lahjoitti tänä vuonna joulukorttirahat, 3000 euroa, Erilaisten oppijoiden liitolle. Se on kansalaisjärjestö, jonka tehtävä on erilaisten oppijoiden oppimisen, opiskelun ja työllistymisen mahdollisuuksien sekä yhteiskunnallisen osallisuuden edistäminen. Erilaisten oppijoiden liitto tarjoaa maksutonta ohjausta, neuvontaa, vertaistukea, koulutuksia ja tapahtumia oppimisen vaikeuksia kokeville, heidän läheisilleen sekä ammattilaisille.

Liitto valikoitui kohteeksi, koska meille HAMKissa saavutettavuuden edistäminen on tärkeää. Meille saavutettavuus on enemmän kuin vain lakisääteinen minimi. Haluamme olla yhteisö, johon tullessa tai täällä ollessa voi kokea itsensä tervetulleeksi ja arvostetuksi.

Kun puhumme saavutettavuuden periaatteista, tarkoitamme asennettamme moninaisten ihmisten kohtaamiseen sekä heidän tasaveroista kohteluaan osana korkeakouluyhteisöä. Asenteen lisäksi haluamme tarjota yhteisöllemme esimerkiksi toimivan opetuksen, tilat, toimintatavat ja ohjelmistot. Tämä kaikki on osa pyrkimystämme elää ja työskennellä yhdessä kaikkien yhteisömme jäsenten ja sidosryhmien kanssa – riippumatta kulttuurista, tavoista, kielestä, sukupuolesta, etnisyydestä tai rooleista, yhteisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Joululahjoituksen kohteeksi pyydettiin ehdotuksia HAMKin henkilökunnalta avoimessa kyselyssä. Ehdotuksia tuli kaikkiaan 36 kappaletta. Erilaisten oppijoiden liitto valittiin, koska sen tavoitteet ovat yhteneväiset HAMKin kanssa. Edellisvuosina joululahjoituksen saajia ovat olleet Mieli ry (2022), Baltic Sea Action Group (2021) ja Pelastakaa lapset (2020).