
Luontoympäristöt ja hyvinvoinnin edistäminen, ylempi amk
Perustiedot
HAKUAJAT
- Kevään 2022 toinen yhteishaku
- Aloituspaikat: 30
- Hakuaika alkaa: 16.3.2022
- Hakuaika päättyy: 30.3.2022 klo 15.00
- Ennakkotehtävät toimitettava: 6.4.2022 klo 15.,00
- Valintakokeet: Ei valintakoetta
- Tulokset: 8.7.2022
- Paikan vastaanotto: 15.7.2022 klo 15.00
- Opiskelu alkaa: syksy 2022
TIEDOT KOULUTUKSESTA
TUTKINTONIMIKE | Agrologi (ylempi AMK), Hortonomi (ylempi AMK), Insinööri (ylempi AMK), Metsätalousinsinööri (ylempi AMK), Sairaanhoitaja (ylempi AMK), Sosionomi (ylempi AMK), Terveydenhoitaja (ylempi AMK), Tradenomi (ylempi AMK), Ympäristösuunnittelija (ylempi AMK) |
KESTO (VUOTTA) | 2 |
LAAJUUS (OPINTOPISTETTÄ) | 60 tai 90 |
PAIKKAKUNTA | Hämeenlinna |
KIELI | suomi |
Luontoympäristöt- ja hyvinvoinnin edistäminen koulutuksen opetussuunnitelma
Aloita opinnot syksyllä polkuopintojen kautta
Jos myöhästyit yhteishausta tai sinulla ei ole vielä vaadittavaa kahden vuoden työkokemusta, tutustu opintojen aloittamiseen polkuopiskelijana.
Lisätietoa HAMKin nettisivuilla
Opintojen sisältö
Opintojesi aikana perehdyt aiheisiin, kuten:
- muutoksen ymmärtäminen ja hallinta sosiaali- ja terveysalalla
- osaamisen johtaminen hyvinvointivaltion rakennemuutoksissa
- ekososiaalisen hallinnointijärjestelmä ja sen johtaminen
- monitoimijainen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
- luontosuhteen ja -yhteyden merkityksestä hyvinvoinnin edistäjänä
Opintoihin kuuluu 2 – 4 moduulia:
- Muuttuva toimintaympäristö
- Johtaminen ja tulevaisuuden työelämätaidot
- Ekososiaaliset systeemit ja hyvinvointipalvelut
- Luontosuhde ja -yhteys hyvinvoinnin edistäjänä
Koulutuksen toteutus
Opintojen suunnittelu huomioi lähtökohtasi ja yksilölliset tarpeesi aikuisopiskelijana. Lähijaksojen lisäksi opintoihisi yhdistyy monipuolisesti verkko-opiskelun ja ryhmätyöskentelyn muotoja. Opiskelu kestää 2 vuotta.
Monimuoto-opiskelussa osallistut lähijaksoille, työskentelet itsenäisesti sekä yhdessä pienryhmän kanssa hyödyntäen verkkoa.
Opinnot alkavat 18.-19.8.2022 klo 9.00-16.00. Aloituspäivät pidetään Hämeenlinnassa korkeakoulukeskuksessa koronatilanteen sen salliessa.
Lähijaksoja on noin 1-2 kertaa kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun. Opintojen alkuvaiheessa lähijaksoja voi olla useammin. Lähijaksot toteutuvat arkipäivisin (torstai ja perjantai) klo 9:00-16:00. Lähijaksojen ohjelma voi koostua esimerkiksi yliopettajien tai muiden asiantuntijoiden luennoista, ryhmätyöskentelystä ja oppimistehtävien esittelyistä. Opiskelu on yhteistoiminnallista ja keskustelevaa. Lähijaksojen välissä tehdään ryhmätöitä sekä itsenäisiä tehtäviä verkon välityksellä.
Voit yhdistää oppimistehtävät ja opinnäytetyön omaan työhön ja työorganisaatioosi. Saat tehtävistä jo opiskeluaikana uutta hyödyllistä tietoa organisaatiosi kannalta. Opinnot mahdollistavat, että voit kehittää organisaatiosi työtapoja ja johtamisstrategioita oppivan organisaation periaatteiden mukaisesti.
Monet tehtävistä toteutetaan ryhmätyöskentelynä. Hyödynnät niissä samoja työmuotoja, jotka ovat työelämässäkin käyttökelpoisia.
OPISKELUN KÄYTÄNNÖT
KYSY KOULUTUKSESTA
- Merja Salminen
- Koulutuspäällikkö
- Puh. +358 400297 268
- merja.salminen@hamk.fi
- Kirsi Napola
- YAMKin opinto-ohjaaja
- Puh. +358 505745 254
- kirsi.napola@hamk.fi
- Annika Manninen
- Opintosihteeri
- Puh. +358 403522 796
- annika.manninen@hamk.fi
KYSY HAKEMISESTA
- Hakijapalveluiden käyntiosoite
- Visamäentie 35 A, Hämeenlinna
- Korkeakoulukeskus (Visamäki), A-rak. 1. krs
- Hakijapalvelut
- HAMK, Hakijapalvelut
- PL 225 (Visamäentie 35 A)
- 13101 Hämeenlinna
- Ylempään AMK-tutkintoon johtava koulutus
- (tavoitat meidät parhaiten klo 13.00 - 15.00)
- Puh. +358 3 646 4504
- hakijapalvelut@hamk.fi
HAKUOHJEET
Kevään 2022 toisen yhteishaun aikataulu
Päivämäärä | Aikataulu |
16.3.2022 | Hakuaika alkaa *, NETTIHAKU avautuu. |
30.3.2022 | Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00. Hakulomake tulee olla tallennettuna opintopolku.fi -palvelussa klo 15.00 mennessä. |
6.4.2022 | Ennakkotehtävä sekä hakemuksen liitteet oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä. |
8.7.2022 | Valintojen tulokset hakijoille viimeistään |
15.7.2022 | Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan sähköisessä hyväksymiskirjeessä. |
2.8.2022 | Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00 |
* Kevään toisessa yhteishaussa voit hakea HAMKin suomenkielisiin yamk-koulutuksiin.
Hakukelpoisuus
Kuka voi hakea
Voit hakea, jos sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta siltä alalta, jolle olet hakemassa tai jolta korkeakoulututkintosi on. Pohjakoulutusvaatimukset määritellään jokaiseen hakukohteeseen erikseen. Pohjakoulutusvaatimuksen täyttävät korkeakoulututkinnot on kerrottu otsikon Pohjakoulutusvaatimukset alla. Huomaa, että ylemmän ja alemman korkeakoulututkinnon yhteenlasketun laajuuden tulee olla 300 opintopistettä.
- Kevään 2022 yhteishaussa käytettävän tutkinnon tulee pääsääntöisesti olla valmis viimeistään 31.7.2020 ja työkokemuksen tulee olla hankittu viimeistään 31.7.2022.
- Poikkeuksena ovat hakijat, jotka ovat ennen soveltuvan korkeakoulutukintonsa suorittamista suorittaneet korkeakoulututkinnon, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon. He voivat laskea työkokemusta opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen suorittamisesta alkaen. Heidän tulee valmistua korkeakoulutukintoon viimeistään 15.7.2022 (kevään 2022 yhteishaku). Jos olet suorittanut ulkomailla suomalaista opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkintoa vastaavan tutkinnon, ota yhteyttä HAMKin Hakijapalveluihin.
Työkokemusvaatimus
Jotta voit hakea suorittamaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, sinulla pitää olla korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen kaksi vuotta työkokemusta. Työkokemuksen pitää olla hankittu alalta, jolle nyt olet hakemassa ja/tai alalta, jolta tutkintosi on. Työkokemusta voit laskea mukaan kevään 2022 yhteishaussa 31.7.2022 asti.
Työkokemuksesta tulee olla työnantajan antama todistus. Osa-aikaisesta työstä pitää olla työtodistus, jossa näkyy työtunnit. Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on dokumentti, joka osoittaa, että olet tai olet ollut YEL- tai MYEL- vakuutettu. Lisäksi pitää olla selvitys yrityksen toimialasta esim. ote YTJ-järjestelmästä.
Huom! Poikkeuksena edellä esitettyyn pääsääntöön ovat hakijat, jotka ovat suorittaneet korkeakoulututkinnon, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon ennen hakukelpoisuuden tuottavaa korkeakoulututkintoa. Hakemiseen tarvittavat kaksi työkokemusvuotta saavat olla korkeakoulututkinnon, opistotutkinnon tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon ja hakukelpoisuuden tuottavan korkeakoulututkinnon suorittamisen väliseltä ajalta. Työkokemuksen pitää olla alalta, jolle nyt olet hakemassa ja/ tai alalta, jolta hakukelpoisuuden tuottava korkeakoulututkinto on. Opistoasteen ja ammatillisen korkea-asteen tutkintoja on voinut suorittaa noin vuoteen 2000 asti.
Työkokemuksen laskeminen
- Osa-aikatyö muunnetaan kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 täysimittaista työpäivää (vähintään 7 tuntia päivää kohti) vastaa yhtä kuukautta.
- Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua.
- Työkokemukseksi ei lueta työharjoittelua eikä työssä oppimista, jos ne sisältyvät haussa käyttämääsi tutkintoon. Varusmiespalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
- Älä pyöristä työkokemusta ylöspäin.
Harkinnanvarainen valinta
HAMKin ylempään amk-tutkintoon johtavaan koulutukseen ei voi hakea harkinnanvaraisessa valinnassa. Hakijalla tulee olla suoritettuna jokin pohjakoulutusvaatimuksissa mainituista korkeakoulututkinnoista sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta siltä alalta, jolle hakija on hakemassa tai jolta hakijan korkeakoulututkinto on.
Pohjakoulutusvaatimukset - Luontoympäristöt ja hyvinvoinnin edistäminen
Hakukelpoisia ovat hakijat, joiden tutkintonimike on
- ensihoitaja (AMK)
- geronomi (AMK)
- kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
- kätilö (AMK)
- sairaanhoitaja (AMK)
- sosionomi (AMK)
- terveydenhoitaja (AMK)
- korkeakoulututkinto hoitotieteen alalta, jos hakijalla on lisäksi sairaanhoitajan, kätilön, terveydenhoitajan tai ensihoitajan opistoasteen tutkinto
- ylempi korkeakoulututkinto sosiaalityön alalta
- tradenomi (AMK)
- agrologi (AMK)
- hortonomi (AMK)
- metsätalousinsinööri (AMK)
- ympäristösuunnittelija (AMK)
- tai muu soveltuva korkeakoulututkinto
- vastaava ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto
Valintaperusteet
HAMKin ylempien ammattikorkeakoulututkintojen valintaperusteet
Ennakkotehtävä
Ennakkotehtävä on käytössä kaikissa HAMKin suomenkielisissä ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon hakukohteissa. HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin ei ole valintakokeita.
Kevään 2022 ennakkotehtävä
Lataa tästä: YAMK ennakkotehtävä 2022
Ennakkotehtävä tulee palauttaa 6.4.2022 klo 15.00 mennessä.
Huomioithan, että pelkän ennakkotehtävän palauttaminen ei riitä. Hakijan tulee täyttää sekä yhteishakulomake että palauttaa ennakkotehtävä. Hakuaika päättyy 30.3.2022 klo 15.00. Hakemus tehdään osoitteessa www.opintopolku.fi.
Ennakkotehtävä koostuu tutkimussuunnitelmasta ja motivaatiokirjeestä, joiden pitää olla hyväksytysti suoritettu, jotta hakija voi tulla valituksi koulutukseen.
Tutkimussuunnitelma
Tutkimussuunnitelmasta voi saada 100 pistettä ja siitä on saatava vähintään 20 pistettä, jotta se on hyväksytysti suoritettu.
Motivaatiokirje
Motivaatiokirje pitää suorittaa hyväksytysti, jotta voi tulla valituksi. Se arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Motivaatiokirje palautetaan yhdessä ennakkotehtävän kanssa.
Hakeminen ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen
Ennen kuin alat täyttää netissä hakemustasi varaa esille koulu- ja työtodistuksesi.
- Tarkista tutkintotodistuksestasi valmistumispäiväsi.
- Sinun tulee liittää hakemukseesi skannattuna tai hyvälaatuiset valokuvat tutkinto- ja työtodistuksistasi
Korkeakoulujen yhteishaun hakulomakkeen ja tarkemmat hakuohjeet löydät Opintopolusta.
Muista:
- Hakea ajoissa: korkeakoulujen yhteishaussa käytetään valtakunnallista nettihakua, joka sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.
- Harkita tarkkaan hakutoivejärjestystä. Et voi muuttaa hakukohteiden järjestystä enää hakuajan päättymisen jälkeen.
- Tarkastaa kaikkien hakukohteidesi hakukelpoisuusvaatimukset sekä valintaperusteet ennen hakemuksen täyttämistä.
Jos jokin asia jää epäselväksi tai et voi täyttää sähköistä hakulomaketta, ota yhteyttä HAMKin hakijapalveluihin.
Hakemuksen muuttaminen ja täydentäminen
Hakutoivejärjestystä voit muuttaa vain hakuajan päättymiseen saakka. Sen jälkeen järjestys on sitova. Voit muokata hakemustasi tai peruuttaa hakemuksesi hakuaikana, tätä varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, ota yhteyttä hakuaikana ylimmän amk-hakutoiveesi hakijapalveluun.
Liitteiden toimittaminen
Tutkinto- ja työtodistukset ja mahdolliset muut todistukset tarkistetaan hakuvaiheessa. Hakijoiden on ladattava liitteet hakemuksensa perusteena olevista todistuksista hakemukselle tai toimitettava todistuskopiot 6.4.2022 klo 15.00 mennessä HAMKin hakijapalveluihin. Ulkomailla suoritetulla korkeakoulututkinnolla hakevien tulee toimittaa kopio alkuperäisestä tutkintotodistuksesta sekä virallisen kielenkääntäjän tekemä käännös suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
Jos korkeakoulututkinto on kesken, hakijan tulee toimittaa korkeakouluopinnoista opintosuoritusote ja tämän lisäksi myös kopio suorittamastaan opisto- tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnostaan 6.4.2022 klo 15.00 mennessä HAMKin hakijapalveluihin. Jos hakija hyväksytään opiskelijaksi, hänen tulee toimittaa kopio korkeakoulututkintotodistuksestaan opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä viimeistään 15.7.2022.
Jos vaadittu työkokemus kertyy vasta määräajan jälkeen, hakijan tulee toimittaa väliaikainen työtodistus 6.4.2022 mennessä HAMKin hakijapalveluihin. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee toimittaa ajantasainen työtodistus uudelleen opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä viimeistään 15.7.2022.
Valinnan tulokset
Syksyllä 2022 alkavien koulutusten valintojen tulokset julkistetaan viimeistään 8.7.2022.
Oikaisumenettely
Jos Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijavalintaa ei mielestäsi ole tehty valintaperusteiden mukaisesti, ota välittömästi yhteyttä hakijapalveluihin (hakijapalvelut(at)hamk.fi), kun saat ilmoituksen päätöksestä. Jos asia ei tällöin selviä, voit pyytää opiskelijavalintaan kirjallisesti oikaisua Hämeen ammattikorkeakoulun tutkintolautakunnalta 14 päivän kuluessa valinnan tulosten julkistamisesta (osoite: HAMK, PL 230, 13101 Hämeenlinna, email: tutkintolautakunta(at)hamk.fi).