Hyppää sisältöön
Home Energiankulutus hallintaan rakennusautomaation avulla – uusi koulutuskokonaisuus alkaa syksyllä 2023

Energiankulutus hallintaan rakennusautomaation avulla – uusi koulutuskokonaisuus alkaa syksyllä 2023

Rakennusautomaatiolla energiatehokkuutta -koulutuksessa syvennetään ymmärrystä nykyaikaisista rakennusautomaatiojärjestelmistä ja niihin liittyvistä suunnitteluratkaisuista. Tavoitteena on perehtyä älykkäisiin taloteknisiin ratkaisuihin, joilla mahdollistetaan rakennusten olosuhteiden hallinta ja energiatehokkuuden parantaminen.

Rakennusautomaatiolla energiatehokkuutta on uusi 15 opintopisteen laajuinen opintokokonaisuus. Koulutuksen kohderyhmänä ovat ovat työssä tai työvoiman ulkopuolella olevat henkilöt, jotka toimivat tai haluaisivat toimia rakennusautomaation ja älykkäiden ohjausjärjestelmien parissa. Tavoitteena on osaamistason kehittäminen ja nostaminen alalla sekä uusien urapolkujen mahdollistaminen. Koulutus on maksuton osallistujille.

Koulutuskokonaisuus sisältää viisi opintojaksoa, joista ensimmäinen on pakollinen orientaatiojakso. Tämän lisäksi osallistuja voi valita omiin tarpeisiinsa soveltuvan yksilöllisen oppimiskokonaisuuden tarjonnasta. Klikkaamalla opintojaksojen linkkejä pääsee lukemaan tarkemmin opintojakson sisällöistä ja toteutuksesta:

Ensimmäinen Energiatehokkuuden parantaminen rakennetussa ympäristössä -opintojakso aukeaa suoritettavaksi 4.9.2023 ja kaikki loput opintojaksot 18.9.2023. Opiskelija voi suorittaa opintoja omaan tahtiin verkko-oppimisympäristössä 31.1.2024 asti, jolloin oppimisympäristö sulkeutuu.

Koulutussisällöillä tuetaan digitalisaatioon ja vihreään siirtymään liittyvää työelämän rakennemuutosta

Suomi tavoittelee siirtymistä hiilineutraaliin yhteiskuntaan. Rakennettu ympäristö tuottaa merkittävän osan hiilidioksidipäästöistä, minkä vuoksi alan toimijoilla on ilmastonmuutoksen hillinnässä merkittävä rooli. Rakennusautomaatiolla energiatehokkuutta -opintokokokonaisuus käsittelee mm.

Varaathan paikkasi tähän ajankohtaiseen koulutukseen ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti ja ilmoittautuminen suljetaan niiden täytyttyä.

Koulutuksen aloitustilaisuus järjestetään 4.9.2023

Koulutuksen info- ja aloitustilaisuus järjestetään 4.9.2023 klo 17-18.30 Zoom-etäyhteydellä. Toimitamme kutsun ja linkin tilaisuuteen koulutukseen valituille. Tilaisuus sisältää koulutuskokonaisuuden ja työskentelymuotojen esittelyn. Infotilaisuuden tallenne löytyy tilaisuuden jälkeen Rakennusautomaatiolla energiatehokkuutta -koulutuskokonaisuuden oppimisympäristöstä. 

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.

Lisätietoja: