Hyppää sisältöön
Home Yhteistyö ja palvelut Kansainväliset opiskelijat

Kansainväliset opiskelijat yhteistyössä

9000 uutta ideaa – projekteja, harjoitteluja, opinnäytetöitä ja rekrytointimahdollisuuksia! Yhteistyö kansainvälisten ja suomalaisten opiskelijoidemme kanssa on monipuolista ja sitä voidaan räätälöidä tarpeen mukaan.

Yhteistyön muotoja kansainvälisten opiskelijoiden kanssa

HAMKissa opiskelee noin tuhat kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa, jotka edustavat kymmeniä eri kansalaisuuksia. Yritykset ja organisaatiot voivat hyötyä HAMKin kansainvälisten opiskelijoiden ammatillisesta osaamisesta sekä kieli- ja kulttuuriosaamista kansainvälistymisen eri vaiheissa ja kansainvälisessä toiminnassa. Olemme myös mukana työ- ja elinkeinoministeriön valtakunnallisessa Talent Boost- toimenpideohjelmassa, jolla edistetään kansainvälisten osaajien houkuttelua, maahanmuuttoa ja Suomeen juurtumista.

Meidän pitää pystyä kansakuntanakin löytämään tapoja laajentaa nuorten osaajiemme joukkoa. Tartuimme HAMKin tarjoamaan erinomaiseen kansainväliseen osaamispooliin avoimin mielin, emmekä ole joutuneet pettymään.

Ville Laakso, hallituksen puheenjohtaja, Papermark Oy

Harjoittelu

Saat lisäresurssia, osaamista ja uusia näkökulmia.

Opinnäytetyö

Tutki tai kehitä yritystoimintaa tai kartoita uusia toimintamahdollisuuksia.

Rekrytointi

Kesätyöntekijä, osa-aikatyöntekijä tai työntekijä.

Projekti

Alakohtaiset opiskelijaprojektit vastaavat yrityksesi tarpeeseen. Suosittuja projekteja ovat mm. Market Entry -kartoitukset.

Tandem- tai ryhmäharjoittelu

Tandemharjoittelun kautta on mahdollista kokeilla matalammalla kynnyksellä monikulttuurista yhteistyötä, työyhteisön monikulttuurisia valmiuksia ja kasvattaa monipuolisempaa työntekijäpotentiaalia yritykseen.

Ryhmäharjoittelussa puolestaan voit hyödyntää kansainvälisiä opiskelijoita eri aloilta. Ryhmäharjoittelu on hyvä vaihtoehto, jos yritys tarvitsee esim. monialaiseen projektiin monialaisen tiimin.

Tandemharjoittelussa kansainvälinen ja suomalainen opiskelija lähtevät yhdessä harjoitteluun, samaan yritykseen.

Mentorointi

Mentorina voit tukea opiskelijan urakehitystä ja kehittää samalla omaa kielitaitoasi ja kulttuurista ymmärrystäsi. Räätälöidään sinulle sopiva toteutus.

Yritysvierailu

Kutsu kansainväliset opiskelijat vierailulle tai tapaa heidät HAMKissa.

Job shadowing

Ota opiskelija seuraamaan työtäsi. Tarjoa tärkeää kokemusta opiskelijalle, nostata yrityksen imagoa ja madalla kynnystä potentiaaliselle työntekijälle.

Friendship-ohjelma

Ryhdy ystäväksi itse tai perheesi kanssa kansainväliselle opiskelijalle. Ohjelma käynnistyy syksyisin. Tutustu ohjelmaan tästä.

Koulutuksemme, joissa on ulkomailta tulleita opiskelijoita:

  • Osaamista kestävästä kasvi- ja eläintuotannosta, maatalousteknologioista, maatalouden digitalisaatiosta, luomutuotannon metodeista, biotaloudesta ja kiertotaloudesta.
  • Opiskelijat suorittavat maatilaharjoittelun, agrologin asiantuntijatehtäviin perehdyttävän maatilaharjoittelun sekä vapaaehtoisen syventävän harjoittelun.

  • Osaamista ohjelmistotekniikoista. Opiskelevat käyttöliittymäsuunnittelua, käyttöjärjestelmiä, web-kehittämistä, tietokantoja, pilvitoimintoja, ohjelmistorobotiikkaa sekä liiketoimintaa ja innovointia.

Osaamista kansainvälisestä liiketoiminnassa, globaaleista liiketoimintaympäristöistä, digitaalisesta markkinoinnista, kulttuurien välisestä viestinnästä. Tarjoavat yrityksille myös Market Entry – markkina-aluekartoituksia.

Osaamista muotoilun perinteisistä ja moderneista tekniikoista, kestävästä ja älykkäästä suunnittelusta ja kiertotalousajattelusta yrittäjinä ja teollisissa toimintaympäristöissä.

Osaamista rakennesuunnittelusta ja teräsrakentamisesta. Opintoihin sisältyy mekaniikkaa, matematiikkaa, tekninen piirtämistä, CAD, rakenteiden ymmärrystä ja 3D-visualisointia. Opintojen aikana on mahdollista saavuttaa A-luokan rakenneinsinöörin pätevyys.

Osaamista automaatiosta ja sähkösuunnittelusta. Opiskelevat monipuolisesti uusia teknologioita kuten simulointia, virtualisointia, robotiikkaa ja IoT-tekniikkaa sekä koneoppimista.

Osaamista kehittää teknologiapohjaisia ​​ratkaisuja biotalouden alalla. Opiskeltavia aiheita tietokoneohjelmointi, ohjelmistokehittäminen, web-ratkaisut, IoT, M2M, virtuaalinen ja lisätty todellisuus, internet palvelut, teolliset internetratkaisut, mallinnus ja mallisimulaatiot, 3D-tulostus, data-analytiikka sekä tietoverkot.

Osaamista perinteisestä mekaniikasta, koneenrakennuksesta, robotiikasta, tietokoneavusteisesta tuotesuunnittelusta, testauksesta ja 3D-skannauksesta.

Ajankohtaista

Ota yhteyttä