Hyppää sisältöön
Kaksi ihmistä kävelee metsässä. Mies edellä ja nainen takana, katsovat kummatkin vasemmalle.

HAMK Moves

Täältä löydät kaikki Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijaliikuntaan liittyvät asiat, kuten liikuntakalenterit, lajikurssit ja maksut.

Huomaa, että parhaiten pysyt liikunnan tapahtumista perillä seuraamalla Hamk Movesia myös Viva Engagessa sekä Instagramissa.

Hämeen ammattikorkeakoulu tarjoaa laajan liikuntatarjonnan edistämään opiskelijoidensa hyvinvointia. Monipuolisia liikuntamahdollisuuksia löytyy joka kampukselta ja opiskelijoiden liikkumista ja sitä kautta mm. opiskelukykyä pyritään tukemaan tasavertaisesti.

Hamk Moves vastaa opiskelijaliikunnasta yhdessä paikallisten opiskelijayhdistysten kanssa Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksilla ja niiden ympäristössä.

Liikuntapassi Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen liikuntahalliin

Käyttöoikeuden Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen liikuntahalliin saa ostamalla liikuntapassitarran, joka liitetään opiskelijakorttiin tai muuhun henkilökorttiin. Liikuntatarran oston yhteydessä opiskelijalle aktivoidaan laajat kulkuoikeudet liikuntatilojen käyttöä varten. Kulkuoikeus aktivoidaan joko opiskelijakorttin (uusi malli) tai erilliseen kulkukorttiin. Liikuntatarran voi ostaa joko yhdeksi lukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi kerrallaan.

Liikuntapassi oikeuttaa Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen liikuntahallin käyttöön. Liikuntahallilta löytyy kattava kuntosali, joka on liikuntapassilla avoinna päivittäin kello 6 – 22. Lisäksi liikuntapassi oikeuttaa sekä FitStationilla, että liikuntahallilla ohjattuihin fitnesstunteihin sekä palloiluvuoroihin.

Hamk Moves järjestää lukuvuoden aikana myös lukuisia lajikursseja. Mikäli lajikurssit ovat lisämaksullisia, ovat ne hinnoiteltu eri kategorioihin. Edullisimmat hinnat ovat aina liikuntapassin haltijoille. Lajikurssitarjonta ja ohjeet löytyvät tältä sivulta.

Liikuntapassin hinnat:

Opiskelijakunnan jäsen: 45 euroa / lukukausi, 80 euroa / lukuvuosi
Muut HAMK:n opiskelijat: 55 euroa / lukukausi, 100 euroa / lukuvuosi

Syyslukukausi 4.9.2023 – 31.1.2024 
Kevätlukukausi 8.1.2024 – 31.8.2024

Liikuntatarran voi ostaa HAMKOn toimistolta Visamäestä. Hämeenlinnassa kulkukortin saa HAMKOn toimistolta, muilla kampuksilla kulkukortin liikuntapaikkoihin saa infopisteeltä.

HAMK Moves eri kampuksilla

Evo

Liikuntahallivuoro opiskelijoille Tuuloksen liikuntahallilla keskiviikkoisin kello 17.00 – 19.00.

Kampukselta löytyy uusittu kuntosali, joka on opiskelijoiden ja henkilökunnan vapaassa käytössä.

Kampuksen välittömästä läheisyydestä löytyy runsaasti ulkoliikuntamahdollisuuksia. Vaellusmaastot sekä valaistut ja valaisemattomat lenkkipolut ja hiihtoladut kutsuvat liikkumaan vuodenajasta riippumatta. Lisäksi kampukselta löytyy iso nurmikenttä sekä varusteet niin pesäpalloon kuin frisbeegolfiinkin.

Forssa

Forssan opiskelijoiden liikuntavuorot jatkuvat myös lukuvuoden 2023 – 24 Yhteislyseon liikuntasalissa. Salivuorot ovat maanantaisin sekä keskiviikoisin, kellonajat selviävät vielä ihan lähipäivinä, kun saan vahvistuksen kaupungilta. Lisäksi opiskelijaetuna on edullisempi sisäänpääsy Vesihelmen viihdeuimalaan, hintaan 2,50€. Etua on mahdollista käyttää kahdesti viikossa ja se sisältää myös kuntosalin käyttöoikeuden.

Myös Hamkin henkilökunta on oikeutettu Vesihelmen hintaetuun, henkilöstön osalta hinta on 3,50€.

Ajankohtaista tietoa Forssan kampuksen liikuntapalveluista, sekä esimerkiksi kampusten liikuntatapahtumista tai -turnauksista Vivan sivulta Hamk Forssa Liikunta, sekä Hamk Moves. 

Hämeenlinna

Ryhmäliikuntatunnit pidetään fitSTATION-kuntoklubilla (Eteläkatu 1), ellei toisin ole mainittu. Liikuntakalenterin tarjonta opiskelijoille vain Hamk Movesin liikuntapassilla, sekä Hamkin henkilökunnalle henkilökortilla. Palloiluvuorot Hämeenlinnan kampuksen liikuntahallissa. Ryhmäliikuntatunnit starttaavat 1.9.2023, palloiluvuorot 4.9.2023.

Hamk Movesin liikuntapassin voi ostaa Hämeenlinnan kampukselta, Hamkon toimistolta.

Padel King

Hamk Movesilla on sopimus alennetuista hinnoista Padel King -hallille Hämeenlinnassa (Pietiläntie 6).

Irtovuorotarjous Hamk Movesin jäsenille sekä Hamkin henkilökunnalle on 2 euroa / vuoro.

Irtovuorojen varaukset numeroon 040-8498938. Ensimmäistä kertaa varausta tehdessä What’s Upilla kuva opiskelija/henkilökortista,

sekä Hamk Movesin lukukausitarrasta. Vuoro maksetaan varauksen yhteydessä MobilePaylla.

Vuoron käyttäjät sopivat sitten kulujen jakamisesta keskenään.

Lepaa

Liikuntasali on varattuna opiskelijoiden palloiluvuoroille maanantaisin ja torstaisin kello 16.00 – 19.00. Salia voi näiden aikojen lisäksi käyttää aina, kun se on vapaana.

Joka keskiviikko kello 17.30 liikuntasalissa on ryhmäliikuntatunti, jonka sisältö vaihtelee viikoittain. Lista tuntien teemoista löytyy kampuksen ilmoitustauluilta.

Opiskelijoiden käytössä on myös kuntosali, minne pääsee omalla kulkutunnisteella. Lisäksi kulkutunnisteella pääsee myös ruokalan alakertaan, mistä löytyvät pingis, biljardi ja pöytäfutis.

Lepaan kampuksen alueelta löytyy myös runsaasti mahdollisuuksia ulkoliikuntaan. 9-väyläinen golfkenttä sijaitsee kampuksen välittömässä läheisyydessä. Myös lenkkipolku, frisbee- sekä jalkapallogolfradat sekä uintimahdollisuus järvessä ovat helposti saavutettavissa.

Mustiala

Viikoittain Mustialassa pelataan jalkapalloa (keskiviikkoisin sekä sunnuntaisin), lentopalloa (maanantaisin sekä torstaisin), salibandyä (tiistaisin) ja pesäpalloa toiveiden mukaan.

Maanantaisin koululla pyörii tanssikurssi. Suunnistukselle, koripallolle, tennikselle, luistelulle, yleisurheilulle ja hiihdolle nimetään vuosittain vastaavat henkilöt, mutta näitä lajeja ei järjestetä säännöllisesti. Liikuntavuorojen ajat voivat aina hieman vaihdella, jonka takia jokaisen urheilulajin vastaava henkilö ilmoittaa aina vuoronsa aikataulusta ja lisätiedoista sähköpostilla viikon alussa.

Ilman ohjausta opiskelijoilla on käytössään hyvät lenkkimaastot aivan koulun vieressä, joissa kulkee talvisin myös hiihtoladut. Lisäksi koululta löytyy opiskelijoiden oma kuntosali, sekä Tammelan 18-väyläinen frisbeegolfrata, joka kulkee osittain Mustialan puistojen halki. 

Tammelan urheilukeskus löytyy kymmenen minuutin kävelymatkan päästä kampukselta, mistä löytyy mm. yleisurheilu- ja tenniskenttä, jääkiekkokaukalo ja kuntosali. Talvisin Pyhäjärven jäädyttyä, sinne tehdään retkiluistelurata, jota opiskelijat käyttävät aktiivisesti. Lähin uimahalli sijaitsee Forssassa, ja sinne opiskelijat pääsevät edulliseen hintaan.

Riihimäki

Hyrian liikuntahalli (Sakonkatu):

Hamkin opiskelijat voivat käyttää liikuntasalia maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 16.00 – 18.00. (Tämä viime lukuvuoden tieto, tämän vuoden osalta varmistuu vielä)

Kuntosali on käytössä arkipäivisin kello 14.00 – 20.00.

JPJ Liikuntakeskus (Peltosaarenkatu 21):

Hamkin opiskelijat sekä henkilökunta ovat oikeutettuja käyttämään liikuntakeskuksen palveluja sopimushintaan. Normaaleista opiskelijahinnoista vähennetään vielä -50%, myös henkilökunnan osalta. Näin ollen esimerkiksi kuntosalin 10 kerran tai kuukauden kortti maksaa nyt 22,50€. Samoin hinnoitellaan kaikki liikuntakeskuksessa tarjolla olevat mailapelit. 

Jokaisen liikuntapalvelua käyttävän henkilön tulee olla rekisteröitynyt liikuntakeskuksen asiakkaaksi, jolloin kulkuoikeus muodostuu oston yhteydessä ostetun tuotteen mukaisesti. Kuntosaliasiakkaiden tulee lisäksi ladata sovelluskaupasta löytyvä sovellus puhelimeensa, tämä toimii avaimena kuntosalille. Pelivuoroille muodostuu pinkoodi sisään pääsyä varten, tämä tulee varauksen yhteydessä asiakkaan sähköpostiin.

Liikuntapalvelun tuotteita sopimushintaan voi ostaa vain asiakaspalvelumme aukioloaikoina. Opiskelijat todentavat oikeutensa sopimushintaan opiskelijakortilla, henkilökunta henkilökortilla.

Kuntosalituotteet ostetaan kassalta, jonka jälkeen kuntosalin käyttö on mahdollista sarja- ja kk-lipuilla joka päivä klo 6-24.

Pelituotteiden varaus joko paikan päällä kassalla tai puhelinvarauksella. Peliajan tulee olla asiakaspalveluaikaan, jolloin pelaaja tullessaan suorittaa maksun kassaan. 

JPJ Liikuntakeskuksen lajitarjonta ja info löytyvät osoitteesta jpjliikuntakeskus.fi

Asiakaspalvelun aukioloajat:

MA      10-20

TI-TO   15-20

PE       10-15

LA       suljettu

SU       15-20

Valkeakoski

Kuntosali: 

Kampukselta löytyy erittäin kattavasti varusteltu kuntosali A-rakennuksen kirjaston puoleisesta siivestä. Kuntosali on avoinna päivittäin kello 6-22 ja sen käyttö on veloituksetonta Hamkin opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Pukukopit löytyvät kuntosalia vastapäätä ja niissä on sähkölukolliset kaapit.

Uimahalli: (1.9.2023-31.5.2024)

https://www.valkeakoski.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/liikuntapaikat/uimahalli/

Hamkin opiskelijat sekä henkilökuntaan kuuluvat ovat oikeutettuja kahteen uimahallikäyntiin viikossa alennetulla hinnalla. Uimahallin kertamaksu Hamkilaisille on 2,75€. Hinta sisältää pääsyn myös kuntosalille. 

Palloiluvuorot:

Palloiluvuorot Hamkin opiskelijoille Valkeakosken Ammattiopiston liikuntahallissa tiistaisin kello 19.30-21.00 sekä torstaisin kello 18.30-20.30. Avaimen liikuntasaliin saa Hamkin kampuksen B-talon Opiskelijapalveluista tiistaisin ja torstaisin kello 10-12.15.

Jäähalli: (alkaen 4.10.2023)

Jäävuoro Valkeakosken jäähallilla (Kerhomajanpolku 5)  Hamkin opiskelijoille keskiviikkoisin kello 14-14.50. 

Keilailu, biljardi, darts ym.:

Valkeakosken Keilahalli (Lotilantie 24) tarjoaa Hamkin opiskelijoille keilailun yhteydessä kenkävuokran ilmaiseksi sekä muista peleistä -10%.

Tampere:

Tampereen yliopiston sekä ammattikorkeakoulun yhteiset liikuntapalvelut (SportUni) ovat kaikkien korkeakouluopiskelijoiden käytössä kuuden euron kertamaksulla. Maksu sisältää kuntosalien käytön, ryhmäliikuntatunnit, sulkapallovuorot sekä yleiset palloiluvuorot ja sen voi maksaa suoraan liikuntakeskuksen vastaanottoon sen ollessa avoinna. SportUnilla on kolme liikuntakeskusta (https://sites.tuni.fi/sportuni/liikuntakeskukset/)

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen

Hämeen Ammattikorkeakoulu on sitoutunut tukemaan opiskelijoidensa mahdollisuutta yhdistää oma urheilu-ura korkeakouluopintoihin. HAMK kuuluu Urheiluakatemia Tavastiaan, jonka kautta tavoitteellisesti urheileva opiskelija saa yksilöllisiä tukitoimia opiskelun ja urheilun yhteensovittamiseen.

Urheilijaopiskelija hakee Hamkiin normaalien hakumenetelmien kautta. Tultuaan valituksi korkeakoulun opiskelijaksi, hän voi ottaa yhteyttä korkeakoulun liikuntasuunnittelijaan, joka neuvoo käytännön järjestelyissä, sekä esimerkiksi Urheiluakatemian jäsenyyden hakemisessa. Myös opintojen suunnittelu urheilu-uran mahdollistamiseksi käynnistetään heti opintojen alettua. Mikäli urheilijaopiskelija ei täytä urheiluakatemian kriteerejä, hänelle pystytään siitä huolimatta tarjoamaan monia urheilun ja opiskelun yhdistämistä mahdollistavia tukitoimia.

Lue lisää opiskelun ja urheilun yhdistämisestä

HAMKin kummipelaaja Roope Yrjänen ‒ räväkkä joukkuepelaaja

Johanna Siira – luottopakki

Urheiluakatemia Tavastia

Urheiluakatemia Tavastia on nuoren, huipulle tähtäävän urheilijan opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistävä toimintaorganisaatio Kanta-Hämeessä. Akatemia tarjoaa urheilijalle kokonaisvaltaisen palveluverkon, johon kuuluvat urheilun ja opiskelun yhdistämisen lisäksi hyvät harjoitteluolosuhteet, tukipalvelut sekä valmennus opiskelupaikkakunnalla. Sen paikallisesta koordinoinnista vastaa Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja valtakunnallisesti Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön alaisuudessa toimiva Urheiluakatemiaohjelma.

Lisätietoja antaa Urheiluakatemia Tavastian koordintaattori Olli-Pekka Hakala.

olli-pekka.hakala@kktavastia.fi puhelin 0505969901

Jäikö kysyttävää?