Hyppää sisältöön
Tummatukkainen nainen istuu luokassa katsoo kameran ohi ja hymyilee. takana muita ihmisiä istumassa.
Home Opiskelijan sivut Jatko-opinnot

Jatko-opinnot

Me HAMKissa toivomme saavamme pitää sinut opiskelijanamme myös tulevaisuudessa.

HAMK tarjoaa sinulle YAMK-jatkokoulutusväylän, kun olet suorittanut AMK-perustutkinnon ja viihtynyt muutaman vuoden työelämässä.

Osaamistasi voit kasvattaa kuitenkin jo sitä aiemmin muun muassa HAMKin täydennys- ja tilauskoulutusten avulla.

Ylempi AMK-tutkinto (YAMK)

YAMK-tutkinto on työelämälähtöinen ja työn ohessa suoritettava tutkinto, joka mm. antaa kelpoisuuden julkisiin virkoihin, joihin vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto. YAMK-tutkinto mahdollistaa myös tieteelliset jatko-opinnot (lisensiaatti tai tohtori).

Koulutukseen voi hakea, kun työkokemusta AMK-perustutkinnon suorittamisen jälkeen on karttunut kaksi vuotta. Haku tapahtuu yhteishaun kautta, ja YAMK-opintojen laajuus on AMK-perustutkinnosta riippuen joko 60 op (240 op perustutkinnot) tai 90 op (210 op perustutkinnot).

Ohjelmat ovat alakohtaisia, esim. insinööri (AMK) tutkinnon suorittanut suorittaa YAMK-tutkinnon tekniikan ja liikenteen alan koulutusohjelmassa. Opinnot koostuvat syventävistä ja vapaasti valittavista opinnoista sekä Opinnäytetyöstä, joka on yleensä omaan työhön ja/tai työyhteisöön tehtävä, 30 op:n laajuinen kehittämis- tai tutkimushanke.

Tarkempi koulutustarjonta löytyy YAMK-tutkinnot-sivulta.

Täydennys- ja jatkokoulutus

Täydennys- ja jatko​koulutuksella syvennät ja päivität taitojasi nopeasti tai perehdyt uuteen aiheeseen. Koulutukset rakennetaan aina ammattialan ajankohtaisista teemoista ja niihin voi ilmoittautua pohjakoulutuksesta riippumatta. Koulutus on mahdollista rakentaa myös tilaajan tarpeiden mukaan rajatulle kohderyhmälle.

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin

Pysy ajantasalla HAMKin tunnelmista!