Hyppää sisältöön

Rekrytoi harjoittelija tai työntekijä

Opiskelijamme yhteistyössä.

Meiltä voit rekrytoida harjoittelijoita, osa- tai kokoaikaisia työntekijöitä tai kevytyrittäjiä. Moni korkeakouluopiskelija työllistyy alan yritykseen tai organisaatioon jo opiskellessaan ja siirtyy siitä sujuvasti työelämään valmistuttuaan – yhteistyöt, harjoittelut ja opinnäytetyöt kannattaa siis hyödyntää rekrytoinnissa!

Harjoittelu on osa opiskelijan osaamisen kartuttamista. Hyvin toteutetusta harjoittelusta hyötyvät sekä opiskelija että yritys tai organisaatio.

Muista myös kansainvälistymisen mahdollisuudet! Meillä opiskelee liki tuhat kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa, jotka edustavat kymmeniä eri kansalaisuuksia.

Toimi näin

Olemme keskittäneet opiskelijoiden työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkojen välittämisen Tiitus-palveluun – sen käyttö on helppoa ja nopeaa, ja tietoturvasta on huolehdittu asianmukaisesti. Pääset luomaan profiilisi palveluun alempaa. Tiitusta käyttävät monet muutkin oppilaitokset, joten alusta mahdollistaa opiskelijoiden tavoittamisen laajemmin, monialaisemmin ja eri koulutusasteilta. Jos yritykselläsi oma rekrytointialusta, voit ohjata Tiituksessa hakuprosessin myös sinne.

Järjestelmän kautta kontaktoit suoraan opiskelijoita, ilman turhia välikäsiä. Hallinnoit itse ilmoituksia ja näet niihin liittyvää dataa. Pääset myös selaamaan opiskelijoiden profiileja Haavi-palvelun kautta. Palvelu käyttää tekoälyä, jolloin se ehdottaa opiskelijoille heidän osaamiseensa sopivia paikkoja.

Näin laadit hyvän rekryilmoituksen

  • Mieti miten ilmoitus olisi mahdollisimman kiinnostava – Miten myyt paikan opiskelijalle?
  • Palkkaus/korvaus: Mitä avoimemmin korvauksesta viestitään, sitä paremmin oikeat tekijät tavoitetaan ja säästetään molemmin puolin aikaa.
  • Onko yrityksessä työsuhde-etuja? Millaiset ovat etätyömahdollisuudet?
  • Jos tarjoat harjoittelupaikkaa, onko mahdollisuuksia tarjota tämän jälkeen esim. työtä tai opinnäytetyötä?
  • Tarjoa tarpeeksi tietoa yrityksestä tai linkki, minkä kautta yritykseen pääsee paremmin tutustumaan.

Usein kysytyt kysymykset

Pääset kontaktoimaan opiskelijoita suoraan, ilman välikäsiä. Pelkästään tiedotuskanavien kautta informointi hukuttaa ilmoitukset helposti tietotulvaan. Valmistuneet opiskelijat eivät enää pääse HAMKin sisäisille tiedotuskanaville. Palvelussa voidaan hyödyntää yrityksen omaa visuaalista ilmettä ja korostaa yrityksen imagoa. Pääset itse hallinnoimaan ja muuttamaan ilmoituksia ja näet niihin liittyvää analytiikkaa.

HAMKissa on opiskelijoita biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian aloilta. Koulutuksemme ja niiden kuvaukset löydät täältä.

Harjoittelun tulisi edistää ammattitaitoa niin, että opiskelija perehtyy erityisesti oman alansa keskeisiin käytännön työtehtäviin. Hyvä harjoittelu edistää opiskelijan urakehitystä.

Pääsääntöisesti työnantaja maksaa palkkaa opiskelijalle harjoittelusta. Palkasta sovitaan opiskelijan kanssa suoraan.

Harjoittelun laajuus on 30−85 opintopistettä, koulutusohjelmasta riippuen. Ajallisesti se kestää yleensä n. 2-6 kuukautta.

Työnantajan tulee varata aikaansa ohjaamiseen ja sitoutua harjoitteluun koko sen keston ajaksi.

Kysy lisää Tiitus-palvelusta