Hyppää sisältöön
Nainen katsoo olan yli kameraan ja hymyilee. Takana näkyy vettä.

Opiskelijan hyvinvointi

HAMKissa me välitämme sinusta ja haluamme panostaa hyvinvointiisi!

Opiskeluhyvinvointipalvelut ovat opiskelijoiden käytettävissä kaikilla HAMKin kampuksilla.

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse. Tapaamisia voidaan järjestää etäyhteyksien avulla (Teams/ Zoom) tai lähitapaamisina millä tahansa HAMKin kampuksella. 

Ajanvaraus opiskeluhyvinvointipalveluihin ensisijaisesti sähköpostilla. Voit laittaa suoraan sähköpostia haluamallesi asiantuntijalle tai jos et tiedä keneen ottaa yhteyttä, voit laittaa sähköpostia yhteiseen osoitteen.

Yhteystiedot

Hyvinvointi muodostuu lukuisista tekijöitä ja eri ihmisillä eri tavoin. Voidakseen hyvin, ihminen tarvitsee arkeensa työtä ja toimintaa, haasteita, onnistumisen kokemuksia, ihmissuhteita ja iloa.

HAMKin opiskeluhyvinvointipalveluissa työskentelevät opintopsykologi, erityisopettaja, opintokuraattori ja liikuntasuunnittelija. Heidän tehtävänään on tukea ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia sekä toteuttaa ja kehittää hyvinvointia lisäävää toimintaa koko oppilaitoksen tasolla.

Opintopsykologiin voit olla yhteydessä esimerkiksi opiskeluvaikeuksiin, stressiin, jaksamiseen, jännittämiseen, ajanhallintaan, aikaansaamiseen tai motivaation ongelmiin liittyen. Tai jos vaikka opinnot jumittaa tai oppari ei etene. Opintopsykologin kanssa voit keskustella, kartoittaa tilannettasi ja tarpeen mukaan sovitaan noin 1-5 tuki-, ohjaus- ja neuvontakäyntiä.

Opintopsykologi ohjaa myös jatkopalveluiden piiriin, mikäli on tarvetta esimerkiksi hoito- tai terapiapalveluihin hakeutumiseen.  Mikäli tilanne on mielenterveydellisesti akuutti, erityisen kuormittava ja apua tarvitaan hoidollisesti ja pitkäkestoisesti, kannattaa kääntyä suoraan YTHS:n terveydenhuollon palveluiden puoleen.

Erityisopettajaan voit olla yhteydessä esimerkiksi silloin, jos opiskeluissa on vaikeuksia, tarvitset neuvontaa opiskelutekniikoihin tai esim. ajanhallinnan haasteisiin, tarvitset päätöksen yksilöllisten järjestelyiden tarpeesta tai on tarvetta selvitellä mahdollisia oppimis-/lukivaikeuksia. Erityisopettaja voi kartoittaa lukivaikeuksia lukiseulan ja yksilötestin avulla.

Opintokuraattoriin voit olla yhteydessä, jos jokin asia esimerkiksi opiskelussa, arjessa, omassa hyvinvoinnissa, taloudellisessa tilanteessa tai ihmissuhteissa mietityttää tai tarvitset apua erilaisten etuuksien tai palveluiden hakemiseen.

HAMKissa haluamme tarjota sinulle mahdollisimman kattavat ja laadukkaat liikuntamahdollisuudet. Opiskelija- ja henkilöstöliikuntaa koordinoi ja kehittää Hamk Moves. Liikuntasuunnittelijaan voit olla yhteydessä kaikissa liikuntaan liittyvissä asioissa, myös palaute ja kehittämisehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita. Liikuntasuunnittelija voi antaa yksilöllistä ohjausta fyysisen opiskelukyvyn lisäämiseksi.