Hyppää sisältöön
Home Ensimmäinen valtakunnallinen uraohjauspäivä kiinnosti satoja

Ensimmäinen valtakunnallinen uraohjauspäivä kiinnosti satoja

Keskiviikkona 24. maaliskuuta ensi kertaa järjestetty Valtakunnallinen uraohjauspäivä kokosi lähes 700 uraohjauksen ammattilaista ja muita aiheesta kiinnostuneita. Teemana oli tulevaisuusorientoitunut uraohjaus.

Tapahtuman järjesti Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanke, jossa Hämeen ammattikorkeakoulu on osatoteuttajana.

Verkkotapahtuman teemana oli tulevaisuusorientoitunut uraohjaus. Esiintyjinä kuultiin muiden muassa futuristi Perttu Pölöstä sekä Uraohjaajat ja valmentajat ry:n puheenjohtajaa Leena Penttistä. Virtuaalityöpajassa yliopettaja Leena Nikander HAMKista esitteli yhteistyökorkeakoulujen kanssa toteutetua uraohjauskoulutuspilottia. Lisäksi ohjelmassa oli Hyvä, parempi, paras tulevaisuuden uraohjaus -teoksen julkistaminen.

Valtakunnallisen uraohjauspäivän kaltaista, koko Suomen laajuista uraohjaustoimijoiden säännöllisesti kokoontuvaa foorumia ei ole tähän saakka vielä ollut.

”Yllättävän runsas osallistujamäärä kertoo, että tämäntyyppistä tapahtumaa on kaivattu”, toteaa projektipäällikkö Milja Manninen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

Ensi vuonna Valtakunnallisen uraohjauspäivän järjestää Itä-Suomen yliopisto.

Tapahtuman konsepti rakennettiin siten, että tapahtuma täyttäisi uraohjaustoimijoiden kehittymistarpeita ja aloittaisi vuosittaisen perinteen ja olisi vuoroin eri tahojen, esimerkiksi korkeakoulujen, valtiollisten toimijoiden tai hankkeiden järjestämä.

Ohjaus tulevaisuuden työhön -hankkeen yhteistyökorkeakoulut ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia, Tampereen ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu ja Centria-ammattikorkeakoulu. Tapahtumajärjestelyihin osallistui myös Uraohjaajat ja -valmentajat ry.

Lisätietoja

Leena Nikander
projektivastaava
Hämeen ammattikorkeakoulu
leena.nikander@hamk.fi
Puh. +358405877028

Hankkeen nettisivu