Hyppää sisältöön
Home HAMK osallistuu jälleen Lapset mukaan töihin -päivään 24.11.2023

HAMK osallistuu jälleen Lapset mukaan töihin -päivään 24.11.2023

Mukaan on ilmoittautunut jo yli 100 lasta ja 70 aikuista. Aikuisten ja lasten yhteisen aamiaisen lisäksi Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella ohjelmassa on monia mielenkiintoisia ja opettavaisia aktiviteetteja. 

Osallistumme tänäkin vuonna Lapset mukaan töihin -päivään tarjoten monipuolista ohjelmaa Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella. Osa aktiviteeteista on suunnattu erityisesti alle kouluikäisille lapsille Nipsulassa, joka on HAMKin sosiaalialan koulutuksen koordinoima varhaiskasvatuksen toiminta-, oppimis- ja kehittämisympäristö. 

Päivän aktiviteettien suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu henkilöstöä eri yksiköistä ja tiimeistä. Luvassa on muun muassa tekoälysatuja ja -taidetta, haalarimerkkisuunnittelua Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKO:n järjestämänä, ilmapalloeläinten muotoilua, temppurata & pallopelejä, suunnistusrata, koiranrapsuttelunurkkaus, lautapelejä & väritystehtäviä Pikachun kanssa, glitterin kimallusta, tutustumista eri kieliin ja kulttuureihin sekä HAMIn järjestämänä “lehmänheittoa”.

“Tavoitteenamme on tehdä Lapset mukaan töihin -päivästä ikimuistoinen ja opettavainen kokemus kaikenikäisille lapsille sekä tehdä heille työskentely-ympäristöämme tutuksi hauskalla tavalla”, kertoo henkilöstökoordinaattori Lotta Valanne.

Lapset mukaan töihin -päivä on osa Lasten vuoro -kampanjaa, jonka lapsiasiavaltuutettu ja yhteistyökumppaninsa ovat aloittaneet syksyllä 2022. Sen tarkoitus on tuoda lasten äänet kuuluviin työpaikoilla. Lasten vuoro -kampanja levittää hyviä käytäntöjä perheystävällisemmän työelämän puolesta sekä vahvistaa ymmärrystä lapsi- ja perhemyönteisestä työelämästä koko yhteiskunnan asiana. Valtakunnallisesti teemapäivää on vietetty vuodesta 2016 alkaen. Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut yli 700 yritystä tai organisaatiota.

Lisätietoja