Hyppää sisältöön
Home HAMK osallistuu jälleen Lapsi mukaan töihin -päivään 18.11.

HAMK osallistuu jälleen Lapsi mukaan töihin -päivään 18.11.

Hämeen ammattikorkeakoulu osallistuu kolmannen kerran valtakunnalliseen Lapsi mukaan töihin -päivään. Mukaan on ilmoittautunut 62 HAMKin työntekijää ja 89 lasta.

Lapsi mukaan töihin -päivä on osa valtakunnallista lapsiasiavaltuutetun ja yhteistyökumppaneiden järjestämää Lasten vuoro -kampanjaa, joka levittää hyviä käytäntöjä perheystävällisemmän työelämän puolesta sekä vahvistaa ymmärrystä lapsi- ja perhemyönteisestä työelämästä koko yhteiskunnan asiana. Päivän tarkoituksena on havainnollistaa, missä aikuiset tekevät töitä, mitä työnteko on ja millaisia erilaisia ammatteja on olemassa.

HAMKilla on järjestetty myös erilaista lapsilähtöistä ohjelmaa. Aamu alkaa lasten ja aikuisten yhteisellä aamiaisella.

“Luvassa on muun muassa lastenlauluja kirjastossa, piirtelyä, pinssipaja, liikenneturvallisuuspiste, haalarimerkkisuunnittelua, karkkitehtuuria ja leluleikkiä ja ensikosketusta VR-maailmaan. Mukana menossa myös Smart Panda”, päivän järjestelyissä mukana oleva henkilöstökoordinaattori Lotta Valanne henkilöstöpalveluista kertoo.

Alle kouluikäiset voivat osallistua myös aistipajaan ja temppurataan Nipsulassa. Nipsula on HAMKin sosiaalialan koulutuksen koordinoima varhaiskasvatuksen toiminta-, oppimis- ja kehittämisympäristö.

Erilaiset toimintapisteet ovat suunnitelleet HAMKin työntekijät eri yksiköistä ja tiimeistä. Päivä toteutetaan HAMKin osalta ainoastaan Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella.

Lisätietoja: