Hyppää sisältöön
Home HAMKin Heta-Maija Leino valittiin vuoden AMK-opettajaksi valtakunnallisessa opiskelijakyselyssä

HAMKin Heta-Maija Leino valittiin vuoden AMK-opettajaksi valtakunnallisessa opiskelijakyselyssä

Vuoden ammattikorkeakouluopettajaksi on valittu Heta-Maija Leino Hämeen ammattikorkeakoulusta. Hän toimii lehtorina sairaanhoitajakoulutuksessa sekä digipedamentorina hyvinvointiosaamisen yksikössä. Ehdotuksen tehneiden opiskelijoiden mukaan Leino opettaa monipuolisesti, joustavasti ja työelämälähtöisesti, antaa rakentavaa ja kannustavaa palautetta sekä auttaa ratkaisemaan opiskelijoiden ongelmia.

Ehdotuksia vuoden AMK-opettajaksi kerätään kaikilta ammattikorkeakouluopiskelijoilta Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOKin ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien kautta. Vuoden opettaja -palkinto jaettiin ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen ja Laurea ammattikorkeakoulun järjestämillä AMK-päivillä 4.5.2023.

Perusteluiden mukaan Heta-Maija Leino on ottanut huomioon opiskelijoiden erilaiset elämäntilanteet ja antanut mahdollisuuden suorittaa opintoja opiskelijaa hyödyttävällä tavalla, samalla taaten, että kaikilla opiskelijoilla on kurssin loputtua vähimmäistiedot opintojaksolta hallussa.

“Opetus on monipuolista, mielenkiintoista ja mieleen jäävää. Yksi kaikkien aikojen parhaista opettajista. Huomaa, että ammattitaitoisten sairaanhoitajien kouluttaminen on hänelle sydämen asia”, eräässä perustelussa kerrotaan.

Heta-Maija Leino kiittää opiskelijoita saamastaan sydämellisestä palautteesta.

”Otan kiitollisena ja onnellisena vastaan tämän tunnustuksen. Opiskelijoiden palaute on ollut aina keskeinen asia, jonka avulla olen voinut kehittää opetustani. Kiitän myös Hämeen ammattikorkeakoulua ja sen esihenkilöitä, opettajakollegoita, digitukihenkilöitä ja kaikkia muita, jotka ovat auttaneet minua arjen haasteissa, toimineet vertaistukena ja innostuneet opetuksen kehittämisestä”, Leino sanoo.

Leino on toiminut myös digipedamentorina, jonka tehtävä on kehittää oman yksikkönsä verkko-opetukseen liittyvää osaamista ja toimia henkilöstön tukena ja digipedagogiikan kehittäjänä.

”Digipedamentorointi on myös opiskelijalähtöisen opiskelun tukemista, vaikka se tapahtuukin kulisseissa eikä tule suoraan opiskelijalle näkyväksi. Opintojen tarjoaminen verkossa itsenäisestikin opiskeltavina kokonaisuuksina mahdollistaa opiskelijoiden elämäntilanteen huomioimisen opinnoissa entistä joustavammin. Heta-Maija on jo pitkään osallistunut koko yksikkömme digipedagogisen osaamisen vahvistamiseen ja siten tehnyt arvokasta työtä kaikkien opiskelijoidemme oppimiskokemuksen eteen”, hyvinvointiosaamisen yksikön johtaja Anna Olkinuora sanoo.

SAMOK jakaa vuosittain Vuoden opettaja -palkinnon tuodakseen esille ammattikorkeakoulujen laadukkaan ja pitkäjänteisen opetustyön. Samalla palkinnolla halutaan kiittää opettajia panoksestaan opetuksen kehittämiseen ja opiskelijoiden osaamisen kasvattamiseen. Palkinnon teemana oli tänä vuonna opiskelijoiden monimuotoisuuden huomioiminen ja opiskelijoiden tukeminen.

“Perusteluiden pohjalta voidaan hyvin todeta, että vuoden opettaja- palkinto meni oikeaan osoitteeseen. Leino on erittäin ammattitaitoinen ja todella hyvänä asiana nostaisin opiskelijoiden erilaisten elämäntilanteiden huomioimisen opetuksessa ”, sanoo SAMOKin puheenjohtaja Joonas Soukkio.

Opiskelijoiden ehdotusten pohjalta lopullisen valinnan teki raati, jonka muodostivat SAMOKin hallituksen jäsen Oona Pappila, OAJ:n edustajana OAJ:n ammatilliset opettajat OAO:n puheenjohtaja, sähkövoimatekniikan diplomi-insinööri ja lehtori Lauri Hietalahti sekä Arenen edustajana Metropolia ammattikorkeakoulun jatkuvan oppimisen johtaja ja vararehtori, dosentti Heidi Rontu. Ehdotuksia vuoden opettajaksi annettiin kaikkiaan 30 kappaletta. SAMOK jakaa Vuoden opettaja -palkinnon nyt kuudetta kertaa.