Hyppää sisältöön
Home HAMKin hortonomiopiskelijat menestyivät maisemasuunnittelukilpailuissa

HAMKin hortonomiopiskelijat menestyivät maisemasuunnittelukilpailuissa

HAMKin rakennetun ympäristön opiskelijat voittivat Porin kaupungin järjestämän maisemasuunnittelukilpailun suunnitelmallaan ”Koukutus”. Hamkilaiset opiskelijat valtasivat myös muita palkintosijoja. 

Kilpailun suunnittelukohteena oli Länsi-Porissa sijaitseva noin kymmenen hehtaarin kokoinen Perkonpuiston viheralue. Suunnitelman teossa tavoitteena oli kestävän ympäristörakentamisen kriteerien noudattaminen ja luonnon monimuotoisuuden lisääminen. Kilpailussa korostetiin myös viheralueen kustannustehokasta ja vähäistä kunnossapidon tarvetta sekä hulevesien luonnonmukaisien hallintaratkaisujen käyttöä.

Kilpailun voittaneen ”Koukutus”-suunnitelman pääajatuksena on vahvistaa Perkonpuiston käyttöä virkistyskalastukseen sekä sitoa sitä tiiviimmin olemassa oleviin viherverkostoihin. Suunnitelman työryhmässä olivat mukana Anja Koivunurmi-Niemelä, Marjo Lunkka, Mirka Pitkänen ja Mona Tigerstedt.

Toinen sija meni Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin maisteriohjelman opiskelija Sofia Kankaalle. Hamkilaiset menestyivät myös muilla palkintosijoilla, sillä kolmannen palkinnon sai HAMKin rakennetun ympäristön koulutuksen ehdotus ”Pesä” ja yleisön suosikiksi nousi niin ikään Lepaan opiskelijoiden suunnitelma ”Mesikämmen”. ”Pesä”-suunnitelman taustalla ovat hortonomiopiskelijat Jenni Piirto ja Iina Nousiainen. Suunnitelmassa tuotiin esiin ekologisen puiston tarjoamia näkemyksiä aisteille. ”Mesikämmen”-suunnitelman laativat hortonomi-opiskelijat Laura Eronen, Veera Hietarinne, Elisa Niemonen ja Elli Teitto. Ehdotuksen kantavia teemoja ovat elämyksellisyys ja liikkumaan innostaminen kaikkina vuodenaikoina.

Lisäksi kilpailun palkintoraati päätti lunastaa ehdotuksen nimeltä Vehmas, joka on sekin HAMKin opiskelijoiden tekemä.

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden opiskelijoista koottu varjoraati valitsi suosikikseen Jakari-nimisen ehdotuksen, jonka ovat laatineet HAMKin hortonomiopiskelijat Taija Airikka ja Tiina Pietilä.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Porin kaupunki ja Lappset Group.

Lisätietoa Perkonpuiston maisemasuunnitelmista Porin kaupungin sivuilla.