Hyppää sisältöön
Home HAMKin opiskelijoille jälleen kaikki palkinnot puistoalueen ideakilpailussa 

HAMKin opiskelijoille jälleen kaikki palkinnot puistoalueen ideakilpailussa 

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat voittivat 1.–3. sijat Kivisillanpuiston ideakilpailussa. Kivisillanpuisto rakentuu Keravalle vuoden 2024 asuntomessualueen viereen. 

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennettu ympäristö -koulutuksen hortonomiopiskelijat menestyivät Keravan kaupungin ja Lappset Group Oy:n yhdessä järjestämässä Kivisillanpuiston ideakilpailussa. Kilpailun voitti Sanna Ahon työ Avocado. Toiseksi sijoittui Johanna Rostedtin, Miia Tarkin, Päivi Majander-Nordenswanin ja Suvi-Anne Latvasalon tiimityö Kieppi. Kolmannen palkinnon nappasi Teemu Kiesin ja Elina Piispasen Kudelma. Voittajat julkistettiin ja palkittiin 
7. 3.2022 Keravan kartanossa pidetyssä palkitsemistilaisuudessa, jossa valittiin tuomariston valintojen lisäksi kaupungin asukkaiden ja varjoraadin suosikit

Maisema-arkkitehtuurin ja -suunnittelun opiskelijoille suunnattuun ideakilpailuun saapui yhteensä 16 ehdotusta. Keravan kaupunki haki uusia ideoita kulttuurihistoriallisesti arvokkaan, vaiheittain rakentuvan puistoalueen suunnitteluun ja toteutukseen ideakilpailun avulla. Puistoalue rajautuu Keravalla vuoden 2024 asuntomessualueeseen. Kaupunki toivoi ideakilpailun tuovan luonnonmukaisia sekä kiertotaloutta että kestävää liikkumista ja kehitystä tukevia ehdotuksia puisto- ja lähivirkistysalueelle.  

Kilpailun tuomariston mukaan kilpailutöissä oli tavoitettu hyvin paikan erityinen luonne ja tunnelma.  

”Olemme iloisia, että palkituissa töissä oli paljon kiinnostavia ideoita, joista Keravan kaupungin on hyvä inspiroitua Kivisillanpuiston toteutukseen”, sanoo Keravan kaupungin puutarhuri Mari Kosonen.  

Ideakilpailu oli järjestyksessään 46., ja se on tärkeä osa korkeakoulujen ja kaupunkien kanssa tehtävää yhteistyötä sekä Lappset Group Oy:n yleishyödyllistä toimintaa. Lappset-suunnittelukilpailu on pitkäaikaisin yhtäjaksoisesti maisema-alan opiskelijoille suunnattu kilpailu Suomessa.   

Lepaan hortonomiopiskelijoita on osallistunut kilpailuun jo arviolta 30 vuoden ajan ja menestystä on tullut ennenkin. Rakennettu ympäristö -koulutuksen lehtori Sari Suomalainen kertoo, että kilpailuun osallistuminen on vakiintunut osaksi Julkiset kaupunkitilat- moduulin työelämäprojektia.  

”Opiskelijat motivoituvat projektiin, koska palautetta saa myös monen alan toimijoista koostuvalta tuomariraadilta. Kolmannen vuoden suunnitteluprojektina se yhdistää myös opiskelijan osaamista ja visuaalisia taitoja”, Suomalainen sanoo.  

 Lisätietoja