Hyppää sisältöön
Home HAMKin uuden Smart & Bio koulutus- ja tutkimusympäristön rakennustyöt alkavat ensi viikolla

HAMKin uuden Smart & Bio koulutus- ja tutkimusympäristön rakennustyöt alkavat ensi viikolla

Uudisrakennuksen rakentaminen alkaa tiistaina 1.8.2023 paalutustöillä. Kyseessä on HAMKin merkittävä investointi koulutukseen ja tutkimukseen.

Hämeen ammattikorkeakoulun uuden Smart Systems & Biotechnology (Smart & Bio) -koulutus- ja tutkimusympäristön rakennustyöt alkavat ensi viikolla, tiistaina 1.8. Rakennuksen paalutusvaihe kestää noin kaksi viikkoa. Pahoittelemme lähialueelle paalutuksesta aiheutuvaa melua.

1800-neliöinen rakennus sijoittuu Hämeenlinnan korkeakoulukeskukselle, nykyisten O-, E- ja K- rakennusten takana olevalle tontille. Runkoa rakennetaan sääsuojassa eli ”teltan” sisällä. Näin ollen rakentamista jatketaan läpi vuoden. Tavoitteena on, että rakennus on harjakorkeudessa viikolla 52.

Hankkeen rakennusurakoitsijana toimii MVR-Yhtymä Oy, putki- ja ilmanvaihtourakoitsijana Tammelan talotekniikka Oy ja sähköurakoitsijana ESP Lahti Oy. Näiden urakoiden yhteenlaskettu arvo on 6,2 milj. euroa (alv 0 %).

Merkittävä vahvistus koulutukseen ja tutkimukseen

Uutisoimme Smart & Bio –investoinnista vuosi sitten. Rakennukseen tulee moderneja laboratorio- ja tutkimustiloja, joissa kehitetään monitieteisesti älykkäitä ratkaisuja ja sovelluksia vihreän siirtymän edistämiseksi. Smart & Bio vie HAMKin tutkimusta jälleen uudelle, kansainväliselle tasolle ja auttaa yrityksiä kehittämään toimintaansa ja löytämään uusia kaupallisia ratkaisuja.

Rakennustyöt viivästyivät keväästä kustannusten voimakkaan nousun vuoksi. Urakkasopimusten mukaan rakennuksen tulee olla valmis ja hyväksytysti vastaanotettu 14.11.2024 mennessä.

Lisätietoja: