Hyppää sisältöön
Home HAMKista valmistuneet ovat tyytyväisiä tutkintoonsa ja ovat liki täystyöllistettyjä

HAMKista valmistuneet ovat tyytyväisiä tutkintoonsa ja ovat liki täystyöllistettyjä

Hämeen ammattikorkeakoulusta viisi vuotta sitten valmistuneet ovat tyytyväisiä tutkintoonsa (84 prosenttia vastaajista) ja tähänastiseen työuraansa (83 %). Työelämän ulkopuolelle jääminen on valmistuneiden joukossa harvinaista.

Tulokset käyvät ilmi ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselystä, joka lähetettiin vuonna 2016 valmistuneille. Kyselyyn vastasi valtakunnallisesti 9677 valmistunutta, joista 425 oli valmistunut Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Yleisesti ottaen ammattikorkeakoulusta valmistuneet työllistyvät erinomaisesti ja ovat tyytyväisiä tutkintoonsa uraseurantakyselyn mukaan. Myös HAMKista viisi vuotta sitten valmistuneilla 76 prosentilla on vakituinen ja 7 prosentilla määräaikainen kokopäivätyö. Kun mukaan lasketaan yrittäjät ja osa-aikatyötä tekevät, 91 % alumneista on työelämässä. Työttömänä työnhakijana on vain 1,6 %. Neljä viidestä vastaajasta työskenteli tutkintoaan vastaavalla alalla viisi vuotta valmistumisesta.

Kanta-Hämeen ainoana korkeakouluna HAMK on merkittävä ammattitaitoisen työvoiman kasvattaja alueellisesti. Uraseurantakyselyn vastauksista käykin ilmi, että HAMKista valmistuneiden työpaikat sijaitsevat useimmiten Kanta-Hämeessä, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.

Valtakunnallinen uraseurantakysely lähetetään vuosittain noin 26 000 AMK- ja YAMK-tutkinnosta tehneelle. Kysely tuottaa ajantasaista tietoa ammattikorkeakoulusta valmistuneista ja heidän työuristaan. Kyselyn vastausprosentti oli valtakunnallisesti 37,8 % ja HAMKin valmistuneiden osalta 34,8 %.  

Kyselyn tuloksiin voi tutustua Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusessa.

Lisätietoja: