Hyppää sisältöön
Home Asiaa tulevaisuuden maataloudesta kasvituotannon webinaarissa 2.12.2021

Asiaa tulevaisuuden maataloudesta kasvituotannon webinaarissa 2.12.2021

Tulevaisuuden maanviljelijät -hanke järjestää 2.12. webinaarin, jossa pohditaan mm. ilmaston lämpenemisen vaikutuksia maatalouden tuotanto-olosuhteisiin. Analyysin pohjana ovat kuluneen kasvukauden ilmiöt ja maatalousalan oppilaitosten kokeilut.

Maataloudelle on asetettu runsaasti odotuksia ilmasto-ongelman ratkaisijana. Mikä on maatalouden rooli ilmastokysymyksessä? Miten talviaikaista kasvipeitteisyyttä voidaan lisätä? Miten nurmen kasvua voidaan edistää tai miten nurmen lannoitus onnistuu etäohjattavalla traktorilla? Miten päätöksen teon pohjaksi tarvittavaa maatiladataa kerätään nyt ja tulevaisuudessa?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Tulevaisuuden maanviljelijät -hankkeen järjestämässä webinaarissa, joka pidetään torstaina 2.12. klo 12.30-14.30.

Asiantuntijoina on johtava tutkija Ari Rajala Luonnonvarakeskuksesta, asiantuntija Jyrki Kataja Jvväskylän ammattikorkeakoulusta, koulutusjohtaja Timo Seppälä Koulutuskeskus Jedusta sekä lehtorit Juha Tiainen Seinäjoen ammattikorkeakoulusta ja Heikki Pietilä Hämeen ammattikorkeakoulusta. Webinaarin lopuksi pohditaan yhdessä, miten maatalous voisi olla enemmän mukana ilmastotalkoissa ja mitä ovat tilatasolla toteutettavat käytännön toimenpiteet.

Tarkempi ohjelma hankkeen nettisivulla. Webinaari pidetään Teamsissa, osallistumislinkki.

Tulevaisuuden maanviljelijät -hanke (2021-2022) kehittää maatalousalan oppilaitosten yhteistyönä opetuksen sisältöjä ja opetusmenetelmiä, oppimateriaaleja sekä opetusmaatilojen toimintaa. Hanke toteutetaan osana Maa- ja metsätalousministeriön Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaa 2020–2022. Hankkeen rahoittaa Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus.

Lisätietoja

Outi Vahtila
projektipäällikkö, Tulevaisuuden maanviljelijät -hanke
Hämeen ammattikorkeakoulu
0500-121261
outi.vahtila@hamk.fi