Hyppää sisältöön
Home Kevään toinen yhteishaku päättyi – hakijamäärän nousu jatkuu

Kevään toinen yhteishaku päättyi – hakijamäärän nousu jatkuu

Hämeen ammattikorkeakouluun oli reilut kymmenentuhatta hakijaa kevään toisessa yhteishaussa. Hakemusten määrä kasvoi nyt toista vuotta peräkkäin.

Yhteensä HAMK sai kevään toisessa yhteishaussa 13 685 hakemusta 10 712 hakijalta. Hakemusten määrässä lisäystä viime vuoteen oli yli kahdeksan prosenttia. Myös yksittäisten hakijoiden määrä nousi reilulla kuudellasadalla. HAMKilla yhteishaussa pystyi hakemaan viime vuoden tapaan 40 hakukohteeseen. Yli puolessa hakukohteista hakijoiden määrä lisääntyi.

HAMKin suosituimmat koulutukset olivat sosionomin ja tradenomin koulutuksia. Suosituin oli sosionomin monimuotokoulutus, toiseksi suosituin liiketalouden monimuotokoulutus ja kolmanneksi sosionomin päiväkoulutus. Niiden perässä myös yli 700 hakijalla olivat tietojenkäsittelyn ja liiketalouden päivätoteutukset. Päivätoteutuksissa opiskellaan normaalisti päiväsaikaan ja monimuotokoulutuksissa voi opiskella työn ohessa.

Viime vuoteen verrattuna eniten suosiotaan kasvattivat tieto- ja viestintätekniikan monimuotokoulutus, kestävä kehitys -koulutuksen monimuotokoulutus ja liiketalouden monimuotokoulutus.

Paikkakuntakohtaisia kehityssuuntia – kestävän kehityksen koulutus kasvaa vahvasti

Kaikki suosituimmat koulutukset sijaitsevat Hämeenlinnassa, vaikkakin monimuotokoulutuksia voi suorittaa paikasta riippumatta.

Riihimäen koulutuksista viisi seitsemästä kasvatti hakijamääräänsä. Eniten hakijoita kiinnostivat tieto- ja viestintätekniikan monimuoto- ja päivätoteutukset sekä konetekniikan monimuotototeutus.

Forssassa hakijamäärä kasvoi jälleen selvästi kestävän kehityksen koulutuksessa, joka on hieman yli kaksinkertaistanut hakemusmääränsä kolmessa vuodessa. Varsinkin monimuotototeutuksen hakijamäärä jatkoi vahvaa kasvuaan keräten yli 200 hakemusta ja ensisijaisia hakijoitakin oli viime vuoteen verrattuna sata enemmän. Yhteensä kestävän kehityksen koulutus sai tänä vuonna 682 hakemusta.

Valkeakosken koulutuksista tällä kertaa haussa oli ainoastaan sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus, jonka päivätoteutus sai 315 hakemusta, kasvattaen suosiotaan 39 hakemuksella viime vuodesta.

Kevään toisen yhteishaun valinnat

HAMKissa on tarjolla viime vuoteen verrattuna 240 aloituspaikkaa enemmän, yhteensä 1700 aloituspaikkaa.

Päivätoteutuksena toteutettavissa koulutuksissa (opiskelu on päätoimista ja kokopäiväistä) painotetaan todistusvalintaa. Monimuotokoulutuksissa (opiskelu mahdollista työn ohessa) painotetaan AMK-valintakoetta. Valintakokeet järjestetään kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 31.5.2021. Jos hakija ei tule todistusvalinnalla valituksi, hänellä on edelleen mahdollisuus osallistua valintakokeeseen. Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, vaan hakijoille lähetetään viimeistään 26.5.2021 tekstiviestillä ja sähköpostitse QR-koodi, jossa on koepaikan tiedot ja jota näyttämällä ilmoittaudutaan kokeeseen.

Lisätietoa todistusvalinnoista ja AMK-valintakokeesta löytyy osoitteesta www.ammattikorkeakouluun.fi.

Poikkeavat hakutavat

Ylempään korkeakoulututkintoon (YAMK) johtavissa koulutuksissa on korkeakoulukohtainen ennakkotehtävä. Lisäksi HAMKissa Älykäs ja kestävä muotoilu -koulutuksessa on oma valintakokeensa, tietojenkäsittelyn muuntokoulutukseen on laadittava portfolio ja Sustainable Technologies -koulutukseen on ennakkotehtävä sekä haastattelu. Viimeksi mainittu koulutus oli omassa erillishaussaan samaan aikaan yhteishaun kanssa. Lisätietoa nettisivuiltamme mainittujen koulutusten kohdalta.

Koronavirustilanteen aiheuttamista mahdollisista muutoksista opiskelijavalintoihin tiedotetaan hakijoille verkkosivuillamme.

Tavoitteena on julkaista valintojen tulokset viimeistään 9.7.2021.

Lisätietoja

[email protected]