Hyppää sisältöön
Home Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuskoulutuksiin on tulossa muutoksia – syksyllä 2023 alkaa Tarkastajakoulutus

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuskoulutuksiin on tulossa muutoksia – syksyllä 2023 alkaa Tarkastajakoulutus

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuutta edistävä koulutus uudistuu. Täysin uutena koulutuskokonaisuuteen tulee Tarkastajakoulutus, jonka voivat käydä Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus -peruskoulutuksen suorittaneet henkilöt. Viherympäristöliiton leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuslautakunta on tehnyt pitkän taustatyön alan koulutuksen osaamistavoitteiden määrittelyssä.

Hämeen ammattikorkeakoulun järjestämien turvallisuuskoulutusten sisällöt on alusta saakka rakennettu yhdessä lautakunnan kanssa, ja turvallisuuskoulutusten tuoteperheeseen on sisältynyt peruskoulutus, päivityskoulutus ja lähiliikuntapaikkapäivä. Nyt kokonaisuus uudistuu vaiheittain, sillä syksyllä 2023 alkaa uusi Tarkastajakoulutus. Tarkastajakoulutuksen suorittaneet osaavat tehdä vaativamman tason vuosi- ja käyttöönottotarkastuksia. Koulutuksen voivat suorittaa ne henkilöt, jotka ovat käyneet Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus -peruskoulutuksen vuonna 2017 tai myöhemmin, tai joilla on vastaava osaaminen.

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus -peruskoulutus uudistuu myös toteutustavaltaan, mutta osaamisperusteiset tavoitteet pysyvät ennallaan.

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuskoulutukset HAMKissa

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus -peruskoulutus 2 op

Kattava peruskoulutus kaikille, jotka työskentelevät leikki- ja lähiliikuntapaikkojen suunnittelijoina, rakentajina, rakennuttajina, kunnossapidon tilaajina, kunnossapitäjinä tai valvojina. Sopii esimerkiksi leikki- ja lähiliikuntapaikkoja suunnitteleville ja myyville yrityksille, viherrakentajille sekä kuntien/kaupunkien leikki- ja liikuntapaikoista vastaaville henkilöille. Peruskoulutuksen suorittanut henkilö hallitsee tavalliset (suppeat) vuosi- ja käyttöönottotarkastukset. Koulutuksen kesto 4 päivää, sisältää tentin.

Koulutus järjestetään uudenmuotoisena 20.-23.11.2023. 

Tarkastajakoulutus 2 op

Tarkastajakoulutuksessa keskitytään vaativampiin leikki- ja lähiliikuntapaikkojen vuositarkastuksiin, ja käyttöönottotarkastuksiin, suunnitelmakonsultointiin sekä asennusten välitarkastuksiin. Tarkastajakoulutukseen voi ilmoittautua mukaan, jos on suorittanut Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus – peruskoulutuksen tai on hankkinut vastaavan osaamisen. Koulutuksen kesto on 3 päivää ja se sisältää erillisen näyttökokeen.

Seuraava koulutus järjestetään 14.-16.11.2023.

Vuoden 2024 koulutukset löydät täältä:

Kysy lisää