Hyppää sisältöön
Home Luomuviljelijä Tommi Hasu on HAMKin vuoden alumni

Luomuviljelijä Tommi Hasu on HAMKin vuoden alumni

Agrologi, luomuviljelijä Tommi Hasu on Hämeen ammattikorkeakoulun vuoden 2023 alumni. Hasu viljelee menestyksekkäästi 1500-luvulta saakka sukunsa omistuksessa olevaa LuomuMattisen tilaa Kouvolassa, ja on rohkeasti ajanut maatalousyrittäjien asiaa myös julkisuudessa.

Hämeen ammattikorkeakoulu myöntää tunnustuksen vuosittain aktiiviselle ja omalla alallaan ansioituneelle alumnilleen. Vuoden 2023 alumnitunnustus annetaan agrologiksi HAMKista vuonna 2014 valmistuneelle Tommi Hasulle.

Luomuliitto valitsi LuomuMattisen tilan vastikään vuoden luomuyritykseksi. Tilalla viljellään gluteenitonta kauraa, hernettä ja rypsiä sekä kasvatetaan emolehmiä. Hasu tunnetaan palkintoperusteiden mukaan luomun puolesta puhujana ja aktiivisena vaikuttajana myös sosiaalisessa mediassa.

HAMKin vuoden alumnitunnustuksen myöntämiseen vaikutti myös Hasun aktiivisuus opiskeluaikana. Hän toimi esimerkiksi Mustialan kampuksen opiskelijayhdistys Toveriliiton puheenjohtajana ja on alumnina käynyt jakamassa tietoa myös nykyisille HAMKin opiskelijoille. Lisäksi Hasu on edustanut maatalousyrittäjiä eritaustaisia päättäjiä ja vaikuttajia kokoavassa Ruoka Akatemiassa, joka on suomalaisen ruokajärjestelmän keskustelu- ja kohtaamispaikka.

”Olen kiitollinen tunnustuksesta. Omassa työssäni olen nähnyt konkreettisesti, että kouluttautuminen kannattaa. Maatalousyrittäjän työ on paljon muutakin kuin kädet savessa olemista, sillä täytyy osata johtaa, ennakoida ja suunnitella, olla ihmisten kanssa ja hallita laajoja kokonaisuuksia. Tässä kaikessa opinnoistani on ollut suuri hyöty”, Tommi Hasu sanoo.

Vuoden alumni –tunnustus jaetaan HAMKin valmistujaisjuhlassa 15.12.2023.