Hyppää sisältöön
Home Luovien alojen kehittämisnäkökulmia koottiin yhteen julkaisuun

Luovien alojen kehittämisnäkökulmia koottiin yhteen julkaisuun

Usean eri organisaation asiantuntijat eri puolilta Suomesta ovat tuottaneet laajan katsauksen luovien alojen nykytilaan, näkymiin ja kasvupotentiaaliin. Hämeen ammattikorkeakoulusta mukana oli kolme asiantuntijaa.

Julkaisu koostaa yhteen Creve 2.0 -hankkeessa tehtyä työtä. Hankkeen tavoitteena on luoda Suomeen valtakunnallinen luovien alojen yritysten ja muiden taloudellista toimintaa tekevien toimijoiden palvelurakenne, joka on vahvasti yhteistyössä yrityssektorin, muiden yrityspalvelutoimijoiden, oppilaitosten ja toimialajärjestöjen kanssa. Luovien alojen piiriin kuuluvat esimerkiksi arkkitehtuuri, muotoilu, musiikki, peliala, kustannusala, ohjelma- ja elämyspalvelut, av-tuotanto tai media-ala.

Tuoreessa julkaisussa käsitellään luovien alojen yrityspalveluiden, yhteistyömallien, itse hankkeen sekä erilaisten visioiden kehittämistä ja näkökulmia asiantuntija-artikkeleina ja kommentteina. Kantavina teemoina julkaisussa ovat luovien alojen liiketoiminnan ja osaamisen kehittäminen sekä vuorovaikutuksen ja teknologian mahdollisuudet.

HAMK Edu -tutkimusyksikkö oli mukana kehittämishankkeessa pedagogiikan ja teknologian näkökulmista. Lisäksi luodaan katsaus Kanta-Hämeen luovien alojen tilanteeseen. Kirjoittajina HAMKista toimivat Henry Paananen, Arja Puustinen ja Jukka Raitanen.

”Kanta-Hämeessä on runsaasti alueellista potentiaalia kehittää luovan alan osaamista ja toimintaa. Alueella toimii kolme kaupunkiveturia, joiden kautta kanavoituu rahoitus yhteisille hankkeille ja kehittämistoimille”, tiivistävät lehtori Arja Puustinen ja yhteisömanageri Jukka Raitanen.

Julkaisun pääsee lukemaan verkosta.

Creve 2.0 -hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Humanistinen ammattikorkeakoulu, Hämeen Ammattikorkeakoulu, Ammatillinen Opettajakorkeakoulu, Aalto yliopisto / Aalto korkeakoulusäätiö, Lapin yliopisto, Turun Ammattikorkeakoulu Oy, Oy Vaasan ammattikorkeakoulu – Vasa yrkeshögskola Ab / Muotoilukeskus Muova ja Österbottens hantverk rf. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Hämeen ELY-keskus.

Lisätietoja:

Henry Paananen
kehittämispäällikkö, Creve 2.0 -hankkeen projektivastaava HAMKissa
HAMK Edu tutkimusyksikkö
050 320 7950
[email protected]

Creve 2.0 -hankkeen sivut.