Hyppää sisältöön
Home Marianne Kukko HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun johtajaksi

Marianne Kukko HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun johtajaksi

Marianne Kukko aloittaa Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun johtajana helmikuussa.

Marianne Kukko, 45, aloittaa Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun johtajana 17.2.2024.

Kukko on toiminut reilun 20 vuoden ajan erilaisissa johto- ja asiantuntijatason tehtävissä erityisesti korkeakoulu- ja koulutusmaailmassa. Tutkimus-, opetus- ja asiantuntijatehtävissä hän on keskittynyt erityisesti tietojohtamisen kysymyksiin. Hänen johtamis- ja kehittämistehtävänsä ovat painottuneet johtamisen ja organisaatiouudistusten teemoihin.

HAMKissa Marianne Kukkoa innostaa erityisesti parastamisen henki.

”HAMK näyttäytyy minulle organisaationa, jossa halutaan yhdessä olla aina pikemminkin askeleen edellä. AOKK:n johtajana toivon, että nykyinen laadukas toiminta rullaa jatkossakin. Sen rinnalla haemme yhdessä uusia ideoita, joilla voimme parastaa maailmaa entisestään. Odotan, että asioita tehdään paljon yhdessä, rohkeasti myös haastaviin asioihin tarttuen ja ratkaisukeskeisesti.”

Kukko siirtyy HAMKiin Haaga-Helian ammatillisen opettajakorkeakoulun johtajan tehtävästä. Aikaisemmin hän oli muun muassa mukana rakentamassa uudenlaista ammattikorkeakoulun ja kahden yliopiston korkeakouluyhteisöä Tampere3-uudistuksen johtajana. Muita työnantajia ovat olleet Tampereen teknillinen yliopisto, SASKY koulutuskuntayhtymä ja Lygge Oy.

Koulutukseltaan Kukko on filosofian tohtori tietojohtamisesta ja kauppatieteiden maisteri. Lisäksi hän on sertifioitu Business Coach, työyhteisösovittelija ja sertifioitu DISC-valmentaja.

”Haimme tehtävään ammattimaisesti ja rohkeasti työskentelevää visionääriä, joka yhdessä henkilöstön kanssa vie tavoitteitamme määrätietoisesti eteenpäin. Marianne on erinomainen valinta tehtävään ja sopii myös hyvin maailman parastajien työyhteisöömme”, vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä sanoo.

Marianne Kukko seuraa tehtävässä Seija Mahlamäki-Kultasta, joka jää eläkkeelle. HAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa on mahdollisuus pätevöityä ammatilliseksi opettajaksi, ammatilliseksi erityisopettajaksi tai ammatilliseksi opinto-ohjaajaksi. AOKK:sta pätevöityy vuosittain n. 400 uutta opettajaa, ja se on Suomen viidestä ammatillisesta opettajakorkeakoulusta merkittävin opettajien kouluttaja.

Lisätietoja:

Marianne Kukko
johtaja, ammatillinen opettajakorkeakoulu (17.2.2024 alkaen)
Hämeen ammattikorkeakoulu
marianne.kukko@hamk.fi

Heidi Ahokallio-Leppälä
vararehtori
Hämeen ammattikorkeakoulu
0400904330
heidi.ahokallio-leppala@hamk.fi