Hyppää sisältöön
Home Koulutushaku

Tulossa: ETKOT – ennakoinnin edelläkävijät, tulevaisuuden tekijät

Ilmoittaudu

Haku on käynnissä ja päättyy 16.9.2024 00:00

Koulutusalat

  • Ammatillinen erityisopettajankoulutus
  • Ammatillinen opettajankoulutus
  • Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus
  • Opettajankoulutus

Koulutustyyppi

  • Jatkuva oppiminen & muu koulutus

Opetuskieli

  • Suomi

Kampus

  • Online

Opetusmuoto

  • Verkko-opetus

Tavoite

ETKOT -ennakoinnin edelläkävijät, tulevaisuuden tekijät - hankkeessa vahvistetaan jatkuvan oppimisen ja ennakointiosaamisen valmiuksia mm. transformatiivisen oppiminen keinoin. Esimerkiksi kaksoissiirtymä (digitalisaatio ja vihreä siirtymä) läpäisee tulevaisuudessa kaikki toimi- ja ammattialat.

Koulutustyössä tarvitaan tulevaisuuslukutaitoa, jota hankkeessa vahvistetaan tarkastelemalla muuttuvia työelämän osaamistarpeita ja niiden vaikutusta jatkuvaan oppimiseen. Osallistujien ennakointityö kohdistuu joko organisaation kehittämiseen, koulutuksen kehittämiseen tai opetuksen ja oppimisen tulevaisuusosaamisen kehittämiseen. Ennakointimenetelmiä sovelletaan esimerkiksi osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen, henkilökohtaistamisen, tutkinnon perusteiden uudistamistyön tai oppilaitoksen työelämäyhteistyön kehittämiseksi.

ETKOT -ennakoinnin edelläkävijät, tulevaisuuden tekijät, 6 op -koulutuskokonaisuus muosostuu kolmesta 2 op:n laajusisesta osiosta:
1. Ennakointiosaamisen menetelmät ja tulevaisuuskuvat
2. Kaksoissiirtymän vaikutukset tulevaisuuskuviin
3. Jatkuvan oppimisen tulevaisuuskuvat

Opintojaksot

ETKOT -ennakoinnin edelläkävijät, tulevaisuuden tekijät, 6 op -verkkototeutus etenee yhteiseen orientaatioon ja alustuksiin perustuvana ryhmätyönä online-työpajoissa. Osallistujat tekevät oman, parin tai pienryhmän yhteisen kehittämistehtävän.

Varattavissa

Koulutus on varattavissa oppilaitoskohtaisena tai alueellisena toteutuksena. Ota yhteyttä, niin aloitetaan yhteissuunnittelu!

Koulutuksen hinta

Koulutus on OPH:n rahoittamaa maksutonta opetustoimen henkilöstökoulutusta. Matka-, majoitus- ja ruokailukuluista osallistujat vastaavat itse.

Kysy lisää!

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli