Hyppää sisältöön
Opiskelija tietokoneen edessä
Home Koulutushaku

Tulossa: Oppijan rinnalla muuttuvassa digimaisemassa

Ilmoittaudu

Haku on päättynyt

Koulutusalat

  • Ammatillinen erityisopettajankoulutus
  • Ammatillinen opettajankoulutus
  • Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus
  • Opettajankoulutus

Koulutustyyppi

  • Jatkuva oppiminen & muu koulutus

Opetuskieli

  • Suomi

Kampus

  • Online

Opetusmuoto

  • Verkko-opetus

Tavoite

Koulutusten kantavana ajatuksena on kulkea sekä oppijan että opettajan rinnalla jatkuvasti kehittyvässä digitaalisessa oppimaisemassa. Koulutuksissa tarjotaan opettajille työkaluja oppijalähtöisten digitaalisten oppimisprosessien suunnitteluun, digitaalisen opetusmateriaalin tuottamiseen, osallistavaan verkkoläsnäoloon ja VR/AR-ympäristöjen pedagogiseen hyödyntämiseen. Eri koulutusosioiden aikana opettajat oppivat konkreettisesti ja saavutettavasti hyödyntämään tekoälyä omien opintojaksojensa kehittämisessä. Koulutusosiot myös tukevat opettajia kehittymään digivälineiden pedagogisessa ja teknisessä käytössä, ja kun opettajien osaaminen lisääntyy, samalla myös opiskelijoiden oppimiskokemus rikastuu ja motivaatio kasvaa.

Koulutusten tavoitteena on kehittää opetus- jaohjaushenkilöstön verkko-opetuksen, -ohjauksen sekä älykkäiden teknologioiden (AR/VR,tekoäly) osaamista.

1. Oppimisen muotoilu -koulutusosio tarjoaa näkökulmia oppijalähtöisten digitaalisten oppimisprosessien suunnitteluun oppimisen muotoilun mallien ja työkalujen avulla.
2. Digitaalisen opetusmateriaalin tuottaminen -koulutusosiossa perehdytään multimedialliseen opetusmateriaalin tuotantoon.
3. Osallistava ja yhteisöllinen verkkoläsnäolo -koulutusosio tuo osallistujille uusia malleja, menetelmiä ja verkkotyövälineitä, jotka tukevat osallistavan ja yhteisöllisen verkkosessionrakentamisessa.
4. Oppimisen ja ohjaamisen virtuaaliympäristöt -koulutusosion tavoitteena on perehtyä lisätyn-ja virtuaalitodellisuuden pedagogisiin mahdollisuuksiin oman ammattialan opetuksessa ja ohjauksessa.

Opintojaksot

Koulutusosiot (3 op) toteutetaan verkossa ja ne sisältävät kolme koulutuspäivää sekä itsenäistä ohjauttua työskentelyä.

Varattavissa

Koulutus on varattavissa oppilaitoskohtaisena tai alueellisena toteutuksena. Ota yhteyttä, niin aloitetaan yhteissuunnittelu!

Koulutuksen hinta

Koulutus on OPH:n rahoittamaa maksutonta opetustoimen henkilöstökoulutusta. Matka-, majoitus- ja ruokailukuluista osallistujat vastaavat itse.

Kysy lisää!

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli