Hyppää sisältöön
Home Paikkoja auki parastajille! Haku HAMKiin alkaa alkaa 4.9.2023

Paikkoja auki parastajille! Haku HAMKiin alkaa alkaa 4.9.2023

Hämeen ammattikorkeakouluun (HAMK) voi korkeakoulujen syksyn yhteishaussa hakea tekniikan, liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin.

HAMKissa opitaan yhdessä hyödyllisiä tulevaisuuden taitoja, ja opiskelija pääsee tekemään itselleen merkityksellisiä asioita aidoissa oppimisympäristöissä. Ytimessä on ajatus maailman parastamisesta, jonka mukaan jokainen voi muuttaa maailmaa konkreettisin, ihmisen kokoisin askelin.

Seuraava tilaisuus liittyä mukaan Maailman parastajien joukkoon on syksyn yhteishaku, joka alkaa 4.9. ja päättyy 14.9.2023 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2024.

Haussa ovat seuraavat AMK-tutkintoon johtavat koulutuksemme:

Hevosalan liiketoiminta / monimuoto / Forssa, verkkototeutus
Konetekniikka / päiväopetus / Riihimäki
Liiketalous (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka / monimuoto / Hämeenlinna
Rakennusmestari / monimuoto / Hämeenlinna
Sairaanhoitaja / monimuoto / Forssa
Sosionomi (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna
Sähkö- ja automaatiotekniikka / monimuoto / Valkeakoski
Terveydenhoitaja (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna
Tieto- ja viestintätekniikka / päiväopetus / Riihimäki

Monimuotokoulutukset soveltuvat työn ohessa suoritettaviksi. Muuntokoulutuksissa puolestaan pohjakoulutusvaatimukset vaihtelevat koulutuksittain ja löytyvät verkkosivuiltamme sekä opintopolku.fi-palvelusta. Muuntokoulutuksen voi suorittaa monimuoto-opintoina oman työn ohessa pohjakoulutuksesta riippuen n. 1,5, – 2,5, vuodessa.

Näin haet koulutuksiin

Koulutuksiin haetaan korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Sähköisen hakulomakkeen löydät opintopolku.fi -palvelusta.

Voit merkitä hakulomakkeelle yhdestä kuuteen hakutoivetta. Hakutoiveita ja niiden järjestystä voit muuttaa 14.9.2023 klo 15 saakka. Tämän jälkeen hakutoivejärjestystä ei voi enää muuttaa, joten harkitse järjestys huolellisesti.

Päivä- ja monimuotokoulutuksiin valitsemme opiskelijat joko todistuksen tai AMK-valintakokeen perusteella. HAMKin muuntokoulutuksiin valitaan opiskelijat ennakkotehtävän, eli portfolion perusteella. Jos haet muuntokoulutukseen, muistathan palauttaa portfolion 21.9.2023 klo 15.00 mennessä lataamalla sen hakemuksellesi Oma opintopolku –palvelussa.

AMK-valintakoe

Syksyn yhteishaun todistusvalintojen tulokset julkaistaan lokakuun puolen välin jälkeen. Ne hakijat, jotka eivät tule todistusvalinnassa valituksi ylimpään hakutoiveeseensa, voivat vielä tavoitella opiskelupaikkaa ylemmältä hakutoiveeltaan osallistumalla AMK-valintakokeeseen viikolla 44. Valintakokeen voi suorittaa missä tahansa Suomen ammattikorkeakoulussa, joka järjestää valintakokeen. Hakijan tulee ilmoittautua valintakokeeseen täyttäessään syksyn yhteishaun hakulomakettaan. Ilmoittautuminen kokeeseen on sitova eikä aikaa ja paikkaa voi enää vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen. Jos hakija tulee valituksi todistusvalinnassa mieleiseensä koulutukseen, hänen ei tarvitse enää osallistua AMK-valintakokeeseen. Lisätietoa valintakokeesta ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

HAMKissa kokeet järjestetään 30.10.2023 ja 31.10.2023 Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella. Valintakoe on digitaalinen koe, joka suoritetaan hakijan omalla kannettavalla tietokoneella.

Syksyn yhteishaussa mukana olevien kaikkien koulutuksien valintojen tulokset tulee julkaista viimeistään 24.11.2023.