Hyppää sisältöön

KULKEVA

Hämeen liitto. Regional council of Häme. Kirjoitettu mustalla. Ylhäällä punainen vaakuna.

Hankkeen tiedot

HankeKulkeva
Kesto1.4.2023 – 31.12.2024
ToteuttajatPäätoteuttaja on Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja osatoteuttajat Hämeen ammatti-instituutti HAMI ja Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK.
RahoittajatHanke saa tukea Hämeen liiton myöntämästä AKKE-rahoituksesta.
Budjetti265 568€

Pärjätäksemme globaalissa kilpailussa tarvitsemme kansainvälisiä osaajia.

KULKEVA-hanke on maakunnallinen maahanmuuttoon liittyvä koordinaatiohanke, joka kohdistuu Kanta-Hämeen maakunnan alueelle. Hankkeen tavoitteena on edistää työperäistä maahanmuuttoa ja kansainvälisten osaajien integroitumista Kanta-Hämeeseen. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Hämeen ammatti-instituutti ja Hämeen ammattikorkeakoulu, joissa opiskelee parhaillaan satoja kansainvälisiä opiskelijoita.

Tavoitteena on yhdessä löytää ratkaisuja kv-opiskelijoiden sijoittumiseen alueelle ja sujuvoittaa heidän integroitumistaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Samoin etsitään helpotusta kantahämäläisten yritysten osaajapulaan sekä työvoiman kohtaanto-ongelmaan.  Hankkeen tavoitteena on myös lisätä oppilaitosten, yritysten ja julkisten toimijoiden välistä, tiiviimpää, mutta luontaista yhteistyötä Kanta-Hämeessä.

Kohderyhmä

Toimenpiteitä kohdistetaan erityisesti majoitus- ja ravitsemusalan, luonnonvara-alan  ja teknologia-alojen  yrityksiin Kanta-Hämeen alueella.

Toiminta-alue

Hankkeen toimenpiteet kohdistuvat Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seutukuntiin.

Tavoitteet

1)     Tilannekuvan ja verkoston kokoaminen seutukunnalle alueen kansainvälisten osaajien ja työperäisen maahanmuuton teemaan.

2)     Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja kokoaminen kansainvälisten osaajien integroitumisen edistämiseen seutukunnalle, sekä yhteistyön lisääminen eri toimijoiden välillä. Kaveritoiminnan, kielikahvilan ja osaamiskeskuksen konseptointi ja mahdollinen toteutus sopivien palveluntuottajien toimesta Kanta-Hämeessä.

3)     Esihenkilöille ja työyhteisöihin tarjottava tuki ja koulutus rekrytointiprosesseissa ja työsuhteen jatkuessa.

4)     Yritysten ja kansainvälisten osaajien kohtaamistilaisuksien järjestäminen.

5)     Kielitaidon vahvistaminen, työyhteisön monimuotoisuuden tukeminen kaikkien osapuolten osalta, palveluohjaus seutukunnalla sekä onnistuneiden toimenpiteiden monistaminen maakunnallisesti.

6)     Toiminta työperäisen maahanmuuton ja kv-osaajien työllistymiseen ja alueelle integroitumiseen liittyvien hankkeiden koordinoijana.

Yhteystiedot

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli