LEAN - Kerralla oikein - Hämeen ammattikorkeakoulu
LEAN – Kerralla oikein
Miehet tutkivat kappaletta
Euroopan aluekehitysrahasto -logo
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo
Miehet tutkivat kappaletta

LEAN – Kerralla oikein

YHTEYSTIEDOT

Leanista edistyksellistä kilpailukykyä

​Kun asiakas tekee yritykseltä tilauksen, pyörähtää käyntiin toimintaketju, jolla asiakkaalle annetaan se, mitä hän haluaa. Mutta tosielämän toimintaketjuissa on mutkia matkassa: milloin on työkone epäkunnossa, milloin on työntekijä sairaana, milloin annettu aikataulu on järjettömän tiukka… Joskus käy niinkin, että tilausta ei uskalleta ottaa sisään, kun tilauskirjassa on jo valmiiksi ruuhka.

Näitä asioita on mahdollista selkeyttää.

On mahdollista oppia erottamaan, mistä syystä toiminta toisinaan puuroutuu. On mahdollista oppia näkemään oma toimintansa laaja-alaisesti, jotta syiden ja seurausten ketjut tulevat näkyviin. On mahdollista oppia hoitamaan hommat niin, että tulos on “kerralla oikein” eikä sähläysten korjaamiseen mene aikaa.

Oppimisen ytimessä on kahden asian tunnistaminen:

  1. milloin toiminta aidosti ja oikeasti edistää sitä mitä haluamme tehdä eli asiakkaalle arvokkaiden asioiden syntymistä
  2. mitkä osat toiminnassamme vievät meitä tosiasiassa kauemmaksi tästä päämäärästä

Arkipäivän toiminnan monimutkaisuus tekee kuitenkin tunnistamisesta haasteellista. Ota silloin käyttöön asiantuntemus, joka yrityksessäsi jo on, mutta ehkä vähän piilossa: henkilöstösi tietämys, osaaminen, ideat ja ongelmanratkaisutaidot. Sujuvampi toiminta on käden ulottuvilla, kun vain annatte sille mahdollisuuden!

Hämeen ammattikorkeakoulun Teknologiaosaaminen yksiköstä löytyy tukea tähän: Vaiheittain etenevä, matalan kynnyksen koulutus, joka auttaa sinua kahden ydinasian, edistävien ja estävien tekijöiden tunnistamisessa. Koulutus vie sinut lean’ksi kutsutun ajattelu- ja johtamistavan ytimeen. Ota ensimmäiset makupalat!