Hyppää sisältöön
Joukko henkilöitä tekevät metsätöitä tukkien keskellä.

Peltometsätalous Afrikassa, Horizon Europe -hankevalmistelu

Hämeen liitto. Regional council of Häme. Kirjoitettu mustalla. Ylhäällä punainen vaakuna.
HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli

Hankkeen tiedot

HankePeltometsätalous Afrikassa, Horizon Europe -hankevalmistelu
Kesto1.8.2023–28.2.2024
ToteuttajatHämeen ammattikorkeakoulu
RahoittajatHämeen liitto, AKKE, 28 283 €
Budjetti28 283 €

Hankkeessa valmistelemme peltometsäviljelyyn (agroforestry) liittyvää monialaista Horizon Europe -hanketta yhteistyössä eurooppalaisafrikkalaisen konsortion kanssa.

Tässä hankkeessa valmistelemme peltometsäviljelyyn (agroforestry) liittyvää monialaista Horizon Europe -hanketta yhteistyössä eurooppalaisafrikkalaisen konsortion kanssa. Valmisteltavan Horizon Europe -hankeen tavoitteina on mm. peltometsäviljelyn laajemman hyödyntämisen myötä kohentuva ruokaturvallisuus sekä sosioekonomisen hyvinvoinnin lisääntyminen Afrikassa. Tuotamme politiikkasuosituksia ja ratkaisuja mm. maankäyttötapoihin ja viljelijöiden motivoimiseen (maankäyttöpolitiikat, kannusteet, koulutustuotteet), ilmaston muutoksen hillintään ja hallintaan (kasvien ja maaperän hiilinielut, eroosion hillintä) sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen ja palauttamiseen kohdealueilla.

HAMKin lisäksi Horizon-hanketta on valmistelemassa ja hakemassa konsortio, johon kuuluu tutkijoita ja professoreita seuraavista organisaatioista: Egerton University (Kenya), University of Nairobi (Kenya), Makerere University (Uganda), Muni University (Uganda), RUFORUM network (Africa), University of Zambia (Zambia), UM6P Universit (Morocco), Utrecht University (The Netherlands), University of Copenhagen (Denmark) ja Technical University of Shannon (Ireland).

Toimimme valmisteltavan hankkeen koordinaattorina. Haemme hankerahoitusta HORIZON-CL6-2024-FARM2FORK-01-10 -hausta (EU-African Union cooperation on agroforestry management for climate change adaptation and mitigation). Hankkeen tyyppi on Research and Innovation Actions. Hankkeen suunniteltu kokonaisbudjetti on noin 6 miljoonaa euroa.

Yhteystiedot

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli