PONNU - Perustaitoja vahvistamalla tavoitteeseen - Hämeen ammattikorkeakoulu
PONNU – Perustaitoja vahvistamalla tavoitteeseen
Ystäväperhetoiminta
Euroopan sosiaalirahasto
Ihmisiä nauramassa

PONNU – Perustaitoja vahvistamalla tavoitteeseen

Vahvoilla perustaidoilla kohti kevyempää arkea

Perustaidot ovat jokaiselle tärkeitä arjessa, työssä ja opiskelussa tarvittavia luku-, kirjoitus-, numero- ja digitaitoja. Silti Suomessa on satojatuhansia aikuisia, joilla heikot perustaidot vaikeuttavat koulutukseen pääsyä, opinnoissa suoriutumista, työllistymistä sekä työssä ja arjessa pärjäämistä.

Hanke toteutettiin 1.10.2017 – 29.2.2020. Toteuttajat olivat Valo-Valmennusyhdistys ry hallinnoijana ja osatoteuttajina Invalidisäätiö sr, Hämeen ammattikorkeakoulu/Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Silta-Valmennusyhdistys ry.

PONNU-hankkeen tavoitteena oli tunnistaa työllistymisen ja koulutukseen osallistumisen kannalta keskeinen perustaitojen (luku-, kirjoitus- ja numerotaidot sekä tietotekniset valmiudet) osaaminen ja kehittää tarvittavan osaamisen hankkimisen valmennusmalli osaksi kuntouttavia ja työllistymiseen tähtääviä palveluita. Hankkeen tavoitteena on parantaa edellytyksiä siirtyä kuntouttavista palveluista uraohjauksen tukemana suoraan koulutukseen tai työelämään. Nykyisellään valtaosa kuntouttaviin palveluihin osallistuvista siirtyy palvelun päättyessä eteenpäin palvelujärjestelmän sisällä. Hankkeessa keskitytään myös parantamaan opiskelijan tutkinnon suorittamisen edellytyksiä perustaitoja vahvistamalla.

Oletko ohjausalan ammattilainen aikuisten kuntouttavan toiminnan parissa?

Tarjoamme sinulle napakan paketin työkaluja, joiden avulla perustaitojen edistämisestä ja ylläpidosta tulee luonteva osa päivittäistä työtäsi.

 
Ajatteletko, että saattaisit hyötyä perustaitojesi kehittämisestä?

Löydät sivultamme linkkivinkkejä itsetuntemuksesi lisäämiseen ja ideoita perustaitojesi kohentamiseen.

 
Lisää tietoa saat PONNUn verkkosivuilta:
 
 
 
 

Twitter

Unable to load Tweets