Hyppää sisältöön

SYNBEE

Synteettisen biologian yrittäjyysekosysteemien laajentaminen

Hankkeen tiedot

HankeSYNBEE – Synteettisen biologian yrittäjyysekosysteemien laajentaminen
Kesto1.2.2023-31.1.2025
ToteuttajatDa Vinci Labs (Koordinaattori),
HAMK,
Technische Universiteit Delft,
Inrae Transfert SAS,
Biocatalyst Foundation,
F6S Network Ireland Limited,
Rigas Tehniska Universitate
RahoittajatHorizon Europe
Budjetti998 371 €

SYNBEE-hanke, joka on rahoitettu Euroopan komission Horizon Europe -tutkimus- ja innovaatio-ohjelman kautta, pyrkii laajentamaan yrittäjyyskeskittymiä, jotka rakentuvat synteettisen biologian ympärille.

Da Vinci Labsin Pariisista (Ranska) koordinoima SYNBEE-verkosto yhdistää 14 johtavaa liike-, tutkimus- ja akateemista instituutiota kahdeksasta maasta (Ranska, Suomi, Latvia, Irlanti, Saksa, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat) tavoitteenaan hyödyntää synteettisen biologian yrittäjäpotentiaalia toimialana.

Synteettinen biologia on mullistava teknologia, joka mahdollistaa täysin uudet prosessit ja tuotteet teollisuudessa, lääketieteessä ja elintarviketuotantossa, tehden samalla niistä edullisempia ja kestävämpiä. Euroopan johtavilla tutkimusorganisaatioilla on vahva tieteellinen näyttö alalla, mutta ne ovat suurelta osin hyödyntämättömiä kaupallisesti.

Kahden vuoden aikana SYNBEE-hankkeen päätavoitteena on parantaa nuorten synteettisen biologian ammattilaisten yrittäjyyskoulutusta ympäri Euroopan innovaatioekosysteemejä, näin parantaen heidän työllistyvyyttään, samalla kannustaen nuoria yrittäjiä perustamaan synteettisen biologian yrityksiä Eurooppaan ja mahdollisesti luomaan tulevaisuuden menestystarinoita.

SYNBEE:n ainutlaatuista menetelmää soveltavat keskeiset synteettisen biologian toimijat, mukaan lukien akateemiset keskukset ja niiden kiihdyttämöt, hautomo-ohjelmat ja teknologiansiirtotoimistot sekä teollisuuskumppanit ja sijoittajat 25:stä Euroopan maasta, jotka jakavat tämän yhteisen tavoitteen.

Yhteystiedot

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli