Hyppää sisältöön
Home Riihimäellä kehitetään robotiikan ja tekoälyn osaamista 

Riihimäellä kehitetään robotiikan ja tekoälyn osaamista 

Robotiikkakampus-toimijat kehittävät robotiikan ja tekoälyn osaamista Riihimäellä muun muassa täydennyskoulutusten kautta. Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkaverina -hankkeessa vahvistamme työelämälähtöistä osaamista Kanta-Hämeen alueella. 

Tulevaisuuden työkentällä tekoälyyn ja robotiikkaan voidaan tukeutua yhä enemmän ja näin vapauttaa rutiinitehtäviin muutoin kuluvaa aikaa luovempiin asioihin. Syksyllä 2023 alkaneessa Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkaverina -hankkeessa kehitämme opiskelijoiden sekä opetus- ja ohjaushenkilöstön robotiikan ja tekoälyn osaamista täydennyskoulutusten kautta, ja tutkimme virtuaaliteknologioilla toteutetun oppimisympäristön mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen. Tavoitteenamme on vahvistaa työelämälähtöistä robotiikan ja tekoälyn osaamista Kanta-Hämeen alueella.  

Kuluneen vuoden aikana olemme sekä järjestäneet että aktiivisesti osallistuneet useisiin robotiikkaan ja tekoälyyn liittyviin tapahtumiin. HAMKin Freezing Weekillä helmikuussa opiskelijoille esiteltiin esimerkiksi maatalouden ja kaupan alojen tarpeisiin suunniteltua, tekoälyä hyödyntävää tomaattien pakkausrobottia. Kevään aikana järjestimme myös opettajille ja uraohjaajille suunnatun täydennyskoulutuksen, jonka tavoitteena oli kehittää robotiikan ja tekoälyn osaamista opetustyössä. 

Kesäksi suunnitteilla on opiskelijoille suunnattuja työpajoja, ja syksyllä edessä on uusi opettajien täydennyskoulutus. Myös virtuaalisen oppimisympäristön kehittäminen alkaa. Virtuaalisessa robotiikkalabrassa tullaan hyödyntämään lisätyn todellisuuden (AR, Augmented Reality) teknologiaa. 

Robo CO. on Robotiikkakampus-toimijoiden yhteishanke. Hanketta koordinoi Riihimäen kaupunki, osatoteuttajana toimivat Hämeen ammattikorkeakoulu sekä Hyria koulutus. Hanke saa rahoitusta Euroopan unionilta. 

Lisätietoja:

Rahoittajan logo
HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli
Hyria